keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Valkosipulinen persiljafocaccia

Maikkarilla pyörii tällä hetkellä Koko Suomi leipoo -ohjelman toinen tuotantokausi. Ruokaohjelmia on aina kiva katsoa sivusilmällä, mutta tämä ohjelma on pakko saada nauhalle, jotta jaksot voi katsoa kokonaan ja rauhassa. Monen muun inspiraation lisäksi innostuin kokeilemaan focaccian leipomista nähtyäni, miten kilpailijat leipoivat sitä. Koko Suomi leipoo tulee torstaisin iltakahdeksalta - kannattaa katsoa, jos et ole vielä ohjelmaan tutustunut! :)


  • 2 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl sokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl valkosipulioliiviöljyä

Lisää kädenlämpöisen veden joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista sekä oliiviöljy. Alusta sekaan loput jauhot ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia. Anna kohota n. 20 min.

  • 2 rkl valkosipulioliiviöljyä
  • suolaa
  • persiljaa

Laita halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan pohja ja laidat puolella oliiviöljystä. Levitä taikina vuokaan, sivele päälle loput oliiviöljystä ja "pompi sormilla" taikinassa. Anna kohota noin 30 minuuttia.

Ripottele päälle persiljasilppu sekä hieman suolaa. Paista 225-asteisessa uunissa n. 25 minuuttia kunnes leivän pinta on kullanruskea. Sivele uunista tullut, kuuma leipä oliiviöljyllä.


Perinteisestihän focaccian päällä on kirsikkatomaatteja, oliiveja tai rosmariinia, mutta hyvin persiljakin sopi siihen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)