perjantai 24. lokakuuta 2014

2 kk jouluun: ideoita ja ajatuksia

Eilen oli postilaatikkoon ilmestynyt jokavuotinen lempparini, Kotivinkin joululehti. Kun aamulla radiosta tuli lisäksi pätkä joululaulua, alkoi sisäinen jouluintoilijani heräillä ja viritellä mielialaa sopivalle taajuudelle. Olen uteliaana lukenut vastauksia blogihaasteeseen (joka on upeasti ottanut tuulta alleen!) ja huomannut, että joukosta löytyykin monta jouluintoilijaa ja -odottajaa. :)


Viime joulu oli The Joulu, ja tänä vuonna on vuorossa Joulujen joulu kotona oman perheen voimin kaksine tirppoineen. Viime vuonna suunnittelin vaikka ja mitä jouluksi, mutta suuri osa jäi toteuttamatta, kun Untuvikon alku päätti väsyttää ja äklöttää äitiä. Tänä vuonna suhtaudun jo etukäteen valmisteluihin ajatuksella "Teen mitä ehdin ja loput ideat laitan muistiin seuraaville vuosille".

Ruoka on hyvin tärkeä osa jouluamme ja tänä vuonna perinteisten ruokien (kinkku, muutama laatikko, rosolli) lisäksi on ainakin viime vuonna hyväksi todettua appelsiinihalloumia.


Tipusen kanssa puolestaan aion ehdottomasti leipoa pipareita ja todennäköisesti jonkinlainen maustekakkukin tulee tehtyä. Ehkäpä se on tänä vuonna muffinsivuoissa?


Koristelussa panostan jouluvaloihin sekä mahdollisuuksien mukaan kynttilöihin. Erityisesti keittiön pöydän yllä riippuvassa kynttelikössä aion polttaa tuikkuja paljon enemmän kuin viime vuonna!


Näistä kuvista löytyy paljon nopeasti toteutettavia ideoita - vähän vaivaa eikä uusia hankintoja, kuulostaa hyvältä!

Kuvat Pinterestin kautta paikoista a, b, c, d, e ja f.
Olen pohtinut, millaisia koristeita haluaisin laittaa esille. Viime vuonna koristelu oli lopulta melko vähäistä ja taidan jatkaa samalla linjalla tänäkin vuonna. Kuitenkin jotain lisää haluaisin - ehkäpä portaikon kaiteeseen valojen lisäksi jotain? Havuja ehkäpä? Tai ikkunoiden eteen roikkumaan joulupalloja? Eniten jouluista tunnelmaa kotiin tuovat kuitenkin jouluverhot ja -matot.

Kotivinkin Kaikkien aikojen joulu -lehdessä oli hauskoja ideoita korvaamaan perinteisen joulukuusen. Meille ei näppärästi mahdu kuusta, joten jonkinlaisen sijaiskuusen voisin rakentaa. Erityisesti kuusi, josta on iloa myös Tipuselle, olisi kiva.

Kuvat Pinterestin kautta paikoista 1, 2 ja 3.
Joulussa ehkä parasta on sen odottaminen ja valmisteleminen. Ajattelin tehdä Tipuselle joulukalenterin pilttipurkeista (1 purkki / pv), mutta en vielä tiedä, mitä kalenterista löytyisi. Taapero voisi tykätä tutkia jouluisia ja talvisia kuvia ja varmasti jouluruno, -laulu tai -leikkikin voisi olla kiva.

Jouluisia hetkiä -blogista bongasin jokin aika sitten hauskan Elf on the shelf -tonttuidean. Kyseessä on veikeä tonttu, joka puuhailee milloin mitäkin hassua kotona lasten ja miksei aikuistenkin iloksi. Ihana idea! Meille saattaakin muuttaa joulukuuksi joulupupu tai -hiiri piilottelemaan Tipusen hämmästykseksi. Taapero ei varmaan ihan täysin taida hoksata vielä hassuttelutouhujen päälle, mutta veikkaanpa, että tutun joulukaverin etsiminen piilosta aamuisin on iso hitti. :)

Kuva täältä.
Aloitan suunnittelun aina aikaisin, mutta toteuttaminen jääkin viime tippaan. Jokohan tänä vuonna olisin valppaampi aikataulujen kanssa?

Mikä teillä tekee joulusta joulun?
Entä aiotko kokeilla tänä vuonna jotain uutta?

6 kommenttia:

 1. Voih, tuo on niin tuttua, että suunnittelu alkaa ajoissa, mutta toteutuksen kanssa tulee kiire.

  Jotenkin en vain pysty toteuttamaan kaikkia lahjasuunnitelmia ynnämuita vielä syksyllä, vaikka joulunodotus onkin ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä hienoa aloittaa valmistelut ja olla ajoissa. Itsellä ainakin ajatukset syys-lokakuussa (ja vielä marraskuussakin) ovat "eihän tässä ole vielä mikään kiire" ja "ei kai joulua vielä kehtaa alkaa valmistella?". Sitten onkin jo joulukuu ja hoppu!

   Poista
 2. Kyllä se on oma lapsi joka tekee joulusta joulun :) Ennen häntä ei juurikaan tullut panostettua kotiin, mutta jo viime jouluna leivottiin pipareita ja tietysti jouluvalot on laitettava. Myös lämpöisemmän sävyisiä tekstiilejä tulee käytettyä joulun lähestyessä sisustuksessa. Tuskin mitään uutta tulee kokeiltua, mutta viime tippaan kaikki varmaan menee niinkuin yleensä ;)

  Blogini löytyy nykyään osoitteesta hulivilini.blogspot.fi , liity ihmeessä sitä kautta lukijaksi jos vielä tykkäät seurata, entinen osoite poistuu käytöstä viikon päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset tosiaan tekevät joulun. :) Oon aina tykännyt jouluhömpöttää, mutta tekemisessä on paljon enemmän mieltä, kun tytöt pääsevät ainakin jollain tasolla kokemaan sen myös. Tosin eipä kumpikaan taida tästäkään joulusta vielä mitään muistaa, mutta silti. :)

   Poista
 3. Joulun odottaminen on kyllä yksi suosikkijutuistani! Oman lapsen syntymän myötä se jouluhypetys on kyllä muuttanut hieman muotoaan ja saanut uuden merkityksen, mutta siltikin kaikki jouluun liittyvä saa kyllä kihertämään riemusta ;D

  Kivoja juttuja täällä myös, kivasti kirjoitat, jään seurailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulusta jaksaa kyllä innostua joka vuosi uudestaan ja uudestaan! Mielenkiinnolla odotan tirppasten kasvamista ja sitä, millainen joulunodotus heidän kanssaan on. :)

   Tervetuloa seurailemaan! :>

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)