perjantai 10. lokakuuta 2014

Hämä-hämä-häkki

Hämä-hämä-häkki kiipes langalle.
Tuli sade rankka, hämähäkin vei.
Aurinko armas kuivas satehen.
Hämä-hämä-häkki kiipes uudelleen.


Koska kädenjälkien painaminen paperiin on niin kovin kivaa, teimme tällä kertaa Tipusen kanssa kädenjälkihämähäkkejä. Innoittajana oli tuo tuttu lastenlaulu, jota on tässä viikon sisällä useampaan kertaan laulettu, kuunneltu ja leikitty.


Verkko on tehty hopealangasta teippaamalla se kiinni paperin taustapuolelle ja Tipunen sai näyttää, mihin kohtaan vedän langan. Hieman piti välillä käännellä paperia, sillä usein langan paikaksi osoitettiin lähintä reunaa.


Pohdiskelin, onko hölmöä tehdä esittäviä töitä Tipusen kanssa. Pitäisikö vain antaa tytön itse liikutella maalia edestakaisin ja ihmetellä syntyvää jälkeä? Kun olimme saaneet kolme hämähäkkiä paperille, päätin, että teemme vastedeskin myös esittäviä kuvia, vaikka ne olisivatkin hyvin äitiavusteisia. Oli nimittäin aika söpöä seurattavaa, kun pieni ihminen tapittaa kuvaa, laulelee "äm-mäm-mäm" ja tapailee sormillaan kiipeilevää hämähäkkiä. :)

6 kommenttia:

 1. Loistava idea! Pitääpä taiteilla huomenna :)
  Samaa meilläkin lauleskellaan AINA päiväuniaikaan ja illalla nukkumaan mennessä. 'Häpä-häpä-hätti..' :D

  VastaaPoista
 2. Wautsi, miten hienoja kädenjälki hämiksiä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On hämmentävää, mitä kaikkea käden- ja jalanjäljistä saakaan aikaiseksi!

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)