torstai 16. lokakuuta 2014

Pikapannacotta ja -suklaavanukasSupernopeat herkut valmistuivat Dan Sukkerin Hyytelösokeri Multin avulla. Sokerin ansiosta pitkän keittämisen sijaan riitti, että maito / kerma kiehautettiin pikaisesti.

Pannacotta on tehty maitoon ja makua tuomaan seassa on yhden vaniljatangon siemenet. Se oli paljaaltaan hieman liian makea jopa minulle, mutta marjat tasoittivat mukavasti makeutta. Tätä voisin tehdä uudelleenkin, mutta vieraille tarjoaisin mieluummin oikeaa pannacottaa.


Suklaavanukkaan ohje vaikutti lupaavalta, ja se näyttikin hyvältä.


Maku ei kuitenkaan vastannut odotuksia. Vanukas oli liian makea, liian kaakaoinen ja koostumuskin vähän hassu. Odotin koostumuksen olevan pehmeä, vähän suklaakiisselimäinen ja lähellä kaupan vanukasta, mutta tämä olikin lähempänä hyytelöä: lohkeava ja vähän rakeinen.

Sikäli kokeilu oli kuitenkin hyvä, että sain aikaiseksi etsiä suklaakiisselin ohjeen, ja sitä voisinkin jossain vaiheessa kokeilla. Ehkäpä perunajauhoon tehty kiisseli vastaa enemmän odotuksiani!


Reseptit löytyvät sokeripaketin kyljestä. :)

2 kommenttia:

 1. Minä tein pari viikkoa sitten suklaakiisselin perunajoihin, enkä tykännyt yhtään! Tytölle kyllä maistui, mutta minä maistoin vain perunajauhon. Yök!
  Vinkkaa jos löydät hyvän reseptin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilin Valion suklaavanukkaan ohjetta ja tykkäsin! Yritin makustella, maistuuko perunajauho läpi, mutta en huomannut sitä. :) Enemmän häiritsivät muutamat jauhopaakut, kun sekoitin vähän huolimattomasti...

   http://www.valio.fi/reseptit/suklaavanukas/?snsrc=aws_8e643263a25d092495de3f5037269d9339635311375&snkw=suklaavanukas&gclid=COX38b-NtMECFWaQcgodm60AsA

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)