lauantai 1. marraskuuta 2014

Lastenvaatteet: suomalaisia lastenvaatteitaOlen ajatellut, pohtinut ja miettinyt lastenvaatteiden määrää ja valmistusmaata. Ajatteluni myötä päätin selvittää, millaista on kotimaisten lastenvaatteiden tarjonta. Halusin löytää pieniä suomalaisia yrityksiä, jotka ompelevat lapsille värikkäitä, käyttökelpoisia ja toivottavasti myös laadukkaita vaatteita. Tutustuin yrityksien nettisivuihin ja verkkokauppoihin ja löysinkin mielenkiintoisia tuttavuuksia.

Tässä on muutamia omia suosikkejani. Käyttökokemuksia vaatteista ei vielä ole, mutta aion ehdottomasti tutustua joihinkin tarkemmin! Tipusen pitää vain ensin kasvaa hieman, jotta tulee tarvetta isommille vaatteille. :)

 

Teelikamentten


"Teelikamenttenilla valmistuu uniikkeja vaatteita, pussukoita sekä muita tekstiilituotteita suomalaisena käsityönä."

Tähän verkkokauppaan ihastuin kertakaikkisesti! Lapsille löytyy esimerkiksi hauskoja pipoja ja kauniita applikoituja paitoja. Mekkomallisto on myös upea: Ihana-mekot ovat hellyyttäviä sydämineen hempeissä väreissä, leijonamekot värikkään leikkisiä ja tarinamekot puolestaan mielenkiintoisia ja erilaisia.

Vaikka lastenvaatteetkin ovat jo ihania, ihastuin eniten naisten tunikoihin. Ne ovat UPEITA! Tunikan pystyy ostamaan tilaustyönä, jolloin saa itse valita koon lisäksi kankaan, applikoitavan kuvion ja mahdollisen taskun. Valittavana on hirmuinen määrä kankaita ja applikointikuvia, joten varmasti jokainen löytää mieleisen yhdistelmän. On ehkä onni, että Untuvikon ruokailujen takia en pysty vielä tuollaista tunikaa helposti käyttämään - tässä on siis tovi aikaa sumplia täydellistä yhdistelmää!

Kuva Teelikamentten

Selia


"Selia valmistaa täysin kotimaisena käsityönä lastenvaatteita ja hattuja sekä lapsille, että aikuisille. Verkkokauppa tarjoaa uniikkikappaleita, pieniä sarjoja sekä tilaustöitä. Täältä saat myös kankaita omia ompeluksia varten."

Verkkokaupassa on joitain yksittäisiä vaatteita myytävänä, mutta ehdottomasti parasta on lastenvaatteiden tilaaminen omien toiveiden mukaan. Esimerkiksi lasten tunikaan tai mekkoon voi koon lisäksi päättää kankaan, applikoinnin, hihansuiden ja koko vaatteen mallin sekä mahdollisen hupun tai taskun. Sanomattakin lienee selvää, että vaihtoehtoja on vaikka kuinka paljon! Jos mekot eivät innosta, kannattaa käydä kurkkaamassa esimerkiksi housupuolta.

Kuva Selia

 

Napikas


"Napikas on perustettu 2005 ja tarjoaa asiakkailleen uniikkeja ja riemukkaan värikkäitä lastenvaatteita. Tuotteet valmistetaan käsityönä pääsääntöisesti kierrätetystä materiaalista sekä kotimaisesta froteesta. Valmis tuote on laadukasta, kotimaista ja ammattitaitoista käsityötä. Yritys sijaitsee Kärsämäessä Ylivieskan korkeudella."

Froteetunikat ja -mekot ovat kauniin yksinkertaisia malliltaan ja niistä löytyy upeita värejä. Kirkkaita värejä löytyy myös paidoista, housuista ja haalareista ja ihania kuoseja on puolestaan ekologisissa puuvillatunikoissa ja -mekoissa. Päähineistä löytyy hauskoja pallokuosisia pipoja ja pantoja sekä äärettömän suloisia HIIPPA-lakkeja.

Kuva Napikas"On pieni kankaita ja vaatteita valmistava nettikauppa, ompelimo sijaitsee Oulun Alakylässä."

Vaatteista löytyy hauskoja eläinkuoseja retroväreissä. Erityisesti ihastuin naisten ja lasten kettukuviollisiin liivimekkoihin - vautsi, mitä värejä!  Lasten housut ovat värikkäitä ja näyttävät malliltaan mukavilta. Vaatteiden lisäksi verkkokaupassa myydään myös kankaita, joten halutessaan voi ihanista kuoseista ommella omanlaisensa vaatteen.

Kuva Iloinen Kettuliini


HiiA


"Vanhasta uutta - Kaunista kierrättäen"
"HiiA tuotteet ovat käsintehtyjä, uniikkeja tuotteita."

HiiAan tuotteet on tehty lähinnä kierrätysmateriaaleista, joten toista täysin samanlaista vaatetta tuskin kovin helposti tulee vastaan. Lastenvaatteissa ihastuin jälleen kerran liivimekkoihin, mutta myös farkut olivat hauskoja - erityisesti tykästyin näihin nokkelasti keksittyihin työkalufarkkuihin.

Kuva HiiA

Neenuska 


"Vaatteiden mallit ovat yksinkertaisia, joissa ihanat kuosit pääsevät oikeuksiinsa. Niitä on myös mukava käyttää pehmeän ja joustavan materiaalin vuoksi. Näitä lapset rakastavat! Valmistettu Suomessa. Materiaali pääasiassa luomupuuvillaa."

Verkkokaupasta löytyy kivoja lastenvaatteita, mutta näin joulun lähestyessä ihastuin erityisesti tonttulakkeihin, jotka eivät olekaan perinteisesti yksivärisiä. Myös muita hienoja pipoja löytyy vaikka kuinka sekä lapsille että aikuisille!

Kuva Neenuska


Eilen Design


"Jokainen tuote on valmistettu Suomessa vanhalla Friitalan nahkatehtaalla käsityönä, yhden naisen yrityksessä lähes kokonaan kierrätysmateriaalista ja mielikuvitusta unohtamatta. Tuloksena syntyy yksilöllinen ja iloinen käsityötuote, jolla on kokonainen tarina kerrottavanaan."

Jälleen kerran hakeuduin ensimmäisenä mekko-osastolle, josta löytyikin ihania retromekkoja. Housuissa on hauskasti isoja taskuja ja erityisesti nämä kierrätyskankaista tehdyt prinsessa-asut pistivät silmään - hienoja! Myös naisten vaatteita kannattaa kurkata erityisesti, jos pitää hameista ja retrokuvioista.

Kuva Eilen Design
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tämän loppujen lopuksi melko pintapuolisen tutkailun jälkeen en voi kuin ihmetellä, miksi monet ulkomaalaiset lastenvaatemerkit tuntuvat olevan niin kovin suosittuja. Hämmästyin suuresti siitä, että loppujen lopuksi kotimaiset lastenvaatteet eivät ole aivan päätähuimaavan kalliita. Koska Tipuselle menee sama vaatekoko jo melko kauan ja koska taapero ei ainakaan vielä näytä erityisemmin tuhoavan vaatteitaan, taidan seuraavia käyttövaatteita pohtiessani pyörähdellä ylläolevissa verkkokaupoissa!

  Oletko tutustunut johonkin ylläolevista yrityksistä?
Onko joukossa lemppareitasi tai tiedätkö yrityksen, johon ehdottomasti kannattaa tutustua? Linkkaa se kommentteihin! :)

Muita kirjoituksiani lastenvaatteista: Ylimääräistä ja käyttämätöntä, Kuka ompelee lapsesi vaatteet?, Kuinka paljon vaatteita lapsi tarvitsee?

Lisää mielenkiintoisia lastenvaatteidenkin valmistajia löytyy täältä.

4 kommenttia:

 1. Hienoja suomalaisia yrityksiä olet löytänyt!
  Tässä lisäksi yksi, Hoppu Design: http://hoppudesign.com/tuotteet.html?id=1/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääkin käydä tutustumassa Hoppuun! :)

   Poista
 2. Kiva postaus, täytt itsekkin käydä tutustumassa noihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa! Verkkokaupoista löytyi mieletön määrä ihania vaatteita! :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)