torstai 20. marraskuuta 2014

Munaton kasvispiirakka


Kuten joskus kirjoitin, en juurikaan tee suolaisia piirakoita. Pelkään niistä tulevan kuivia ja mauttomia, joten piirakkaohjeiden selaaminenkin on jäänyt hyvin vähäiseksi. Viikonloppuna päätin kuitenkin kokeilla kasvispiirakan tekemistä ja sehän onnistuikin hyvin.


Pohjana on Myllyn Parhaan Pyöreä Piirakkataikina, suolainen. Toisin kuin pelkäsin, pohja ei ollut yhtään liian kuiva! Pakastetun piirakkataikinan käyttäminen oli helppoa ja nopeaa, joten käytän valmistaikinaa varmasti uudemman kerran.

Täytteestä löytyy...
  • 1 pieni parsakaali (n. 200 g)
  • 1 paprika
  • 1 sipuli
  • valkosipulia
  • 1 yrttiliemikuutio
  • 2 dl maitoa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • n. 1/3 pkt Koskenlaskijaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • chilijauhetta
  • oliiviöljyä

Ota pakastepiirakkapohja sulamaan tunti ennen piirakan tekemistä. Taputtele sulanut pohja vuokaan.

Hauduta parsakaalinpaloja sekä pilkottuja sipuleita ja paprikaa hetki oliiviöljyssä. Ripottele päälle vehnäjauhoja, sekoita ja lisää maito ja mausteet. Kun täyte on hieman saostunut, lisää sulatejuusto pieninä paloina ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Levitä täyte piirakkapohjalle ja paista 225-asteisessa uunissa alimmalla tasolla n. 30 minuuttia. Lisää puolessa välissä piirakan pinnalle juustoraaste.

6 kommenttia:

  1. Tuliko mehevä? Ainakin kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli mehevä! Sulatejuusto täytteen seassa oli hyvä juttu ja teki siitä kivan makuisen ja koostumuksellisen. :)

      Poista
  2. Mä rakastan suolasia piirakoita :) Varsinkin jos siinä on kunnolla juustoa... Koskenlaskijaa: NAM!

    Kiitos linkkauksesa Viikonlopun linkkirinkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ehkä alan fanittaa suolaisia piirakoita. :)

      Kiitos itsellesi Viikonlopun linkkiringistä! :>

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)