sunnuntai 30. marraskuuta 2014

1. adventti: Viikon jouluvalmistelut

Tällä viikolla jouluvalmistelut ovat ottaneet suuria harppauksia eteenpäin - hyvä niin, sillä huomenna onkin jo joulukuu! Mihin tämä syksy oikein katosi?

Viimeisetkin joulukoristeet ovat löytäneet paikoilleen. Askartelin viikolla tuunattuja ja kierrätettyjä joulukoristeita sekä hain varastosta laatikollisen vanhoja koristeita noin 8 vuoden takaa.


Koristeiden lisäksi varastosta kaivettiin esiin joulumatot ja ikkunaverhot vaihdettiin jouluisempiin.


Koska ulkona ei ole lunta, päätin tuoda korvikehiutaleita eteisen oveen.


Erityisesti näin ennen joulua on ihana tunnelmoida hämärässä valaistuksessa, joten jouluvaloja on vähän siellä sun täällä.Valotähteä ympäröivät viime vuonna tehdyt helmitähdet ja samaan sarjaan kuuluu myös tämä kynttilänkoriste:


Ensimmäisen adventin kunniaksi ja pikkujouluhengessä keittelimme riisipuuroa ja tein - jälleen - joulutorttuja. Puuron kaverina pitää olla ehdottomasti kanelisokeria!

Pienempi puurokippo on kauramaitoon tehtyä uuniriisipuuroa. Maku oli ehkä hieman erikoinen, mutta maistui loistavasti taaperolle.Viikolla sain vihdoinkin tehtyä joulukortit postitusta vaille valmiiksi, joten olen tässä ihastellut täysinäistä joulukuorta. En ole varmaan ikinä saanut kortteja näin hyvissä ajoin valmiiksi!


Huomenna päästään sitten joulukalenterin ja Herra Jouluhiiren pariin - katsotaan, miten Tipunen niistä innostuu!

Hyvää alkavaa joulukuuta sinulle! :)

Vihdoinkin muuten Tipula on myös Bloglovinissa! Kuvaa klikkaamalla pääset Bloglovinin puolelle Tipulaan.

https://www.bloglovin.com/blog/13211045

12 kommenttia:

 1. Riisipuuro on niin hyvää! =) Ja paljon sokeria ja kanelia päälle!
  Ihana alkavaa joulukuuta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :>

   Riisipuuro on hyvää erityisesti, kun sitä ei syö liikaa tai liian usein. :D

   Poista
 2. Nam, mullakin alkoi tehdä mieli riisipuuroa! Se ei musta ole ollenkaan arkiruokaa, kun sitä pitää jaksaa vahtia ja hämmentää.;) Ja kääk, mulla on joulukortit vielä ihan aloittamatta. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitää, niin sitten viimeisenä iltana on valmista.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on tähän mennessä ollut aina viimeisen illan paniikki korttien kanssa, joten nyt on ihan voittajafiilis korttien suhteen! Mäkään en jaksaisi puuron vahtimista ja hämmentämistä - siksipä tällä kertaa kokeiltiin uunipuuroa. ;)

   Poista
 3. Mukavan jouluista teillä :) Meillä on kaikki jouluvalot kadoksissa...yhtä kynttelikköä lukuunottamatta ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Meillä on ulkovalot kadoksissa, katsotaan löytyvätkö ne ennen joulua!

   Poista
 4. Ihanan näköistä! Nuo sinun tekemät joulupallot ovat tosi nätit. :)

  Meillä ei ole vielä joulua ehditty laittamaan, muuton takia kaikki tavaratkaan eivät ole vielä paikoillaan. Yhden jouluvalon olen saanut kaivettua esille. :D Jospa laittaisin loput ensi viikon aikana, onneksi ehtii vielä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Teillä onkin tainnut olla aikamoinen muuttoprojekti siellä! Onneksi jouluun on vielä aikaa, niin ehkä suurin osa tavaroista ehtii löytää paikkansa ennen sitä? Ja tarvittaessa joulufiilis varmaan löytyy ilmankin koristeita teidän pikkutontun seurassa. :)

   Poista
 5. Kivoja joulujuttuja. Nyt on niin ihanaa, kun on jouluvaloja ympäri taloa eikä tarvitse olla koko ajan sytyttelemässä kattolamppuja kun näkee ilmankin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin mä tykkään jouluvaloista juuri tuosta syystä! Vielä kun saisi noihin vessan pieniin valopalloihin paristot, niin ei sielläkään tarvitsisi pitää isoa valoa päällä. :)

   Poista
 6. Kauniin näköisiä joulujuttuja teidän kotona! :) tekemäsi joulupallot ovat ihania, ehtisinköhän itsekin kokeilemaan..
  Iso peukku myös joulukorttiurakasta!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Toivottavasti ehdit kokeilla palloja, niiden tekeminen on kivaa! Ensimmäisiin palloihin kului aikaa jonkin verran, mutta viimeisin valmistui aikalailla taaperon syödessä puuroa ja ollessa valmistautumassa nukkumaan. :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)