sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Suomalaista käsityötä Kädentaidot-messuilla

Kuten kirjoitin aikaisemmin, kävimme Suomen Kädentaidot -messuilla. Varmasti paljon hienoja juttuja jäi näkemättä ja huomaamatta, mutta tässä joitain ihastelemiani käsityötaitajia. :)


Sampsukka


Bongasin jo kaukaa Sampsukan lastenvaatteiden upeat värikkäät ja kirjavat kuosit. Verkkokauppaa selatessani totesin, että tämä on paikka, josta varmasti löydän tytöille ihania housuja ja legginsejä. Mieletön määrä värejä!

Kuva Sampsukka

Minna Suuronen


Minna Suuronen valmistaa erityisesti ihania päähineitä niin aikuisille kuin lapsillekin. Oma talvipiponi on Suurosen tekemä ja näin kahden talven käyttökokemuksen perusteella voin vain suositella pipoja muillekin. Odotan jo tulevaa talvea, jotta saan lempparipäähineeni taas päähän! Niin päähineissä kuin vaatteissakin näkyvät ihanat satumaiset ja leikkisät kuosit sekä upeat värit.

Kuva Minna Suuronen

Samettisydän


Jos pitää vanhanaikaisista vaatteista, kannattaa ehdottomasti tutustua Samettisydämen lastenvaatteisiin. Messuilla näin hellyyttävän ihania pikkutyttöjen takkeja, joista valitettavasti en kotisivuilta löytänyt kuvaa. Vaikka pidänkin pääsääntöisesti räiskyvistä väreistä, on Samettisydämen vaaleanmurretuissa sävyissä jotain todella herkkää ja kaunista.

Kuva Samettisydän

Vinkee


Vinkee valmistaa lapsille upeita heijastinliivejä ja -pipoja. Liiveissä on hienoja värejä ja hauskoja kuvioita, joissa on käytetty osittain heijastinkangasta. Malli vaikuttaa siltä, että liivin kanssa voi helposti leikkiä ja touhuta. Hieno ja turvallinen keksintö pienille vauhtiviikareille!

Kuva Vinkee

Lisää mielestäni mielenkiintoisia suomalaisia lastenvaatteiden valmistajia löydät täältä.
. . . . . . . . . . . . . . .

Tein myös muutamia hyödyllisiä, ihania ja suloisia löytöjä kotiin.


Herkästi sormista kylmenevälle Tipuselle löytyivät Käsine TM Oy:n rukkaset. Ne on valmistettu lampaannahasta ja toivottavasti täyttävät odotukset lämpimistä käsistä. Itseäni viehättää myös rukkasten perinteinen ulkonäkö ja ehdin jo harmitella, etten ostanut rukkasia itsellenikin.


Samoin Tipuselle löytyi Napikkaalta ihana liivimekko. Mekko on tarkoituksella vielä vähän liian pitkä, mutta pääsee käyttöön keväällä tai viimeistään kesällä. Materiaali on ihanan pehmeää ja halattavaa froteeta ja kankaan väri äidin silmään täydellinen!


Olen joskus aikaisemmin ostanut Rannan lelupajalta hellyyttävän käsinukkekarhun, ja nyt meille muutti sille kaveriksi pupu. Nämä kaverukset ovat suloisia sellaisenaankin, mutta käsinukkeina heräävät totisesti eloon. Nukke sopii aikuisenkin käteen hyvin ja on konepestävä.


Karoliina Kynttilä valmistaa kauniita parafiinista valmistettuja pöytäkynttilöitä. Kuvassani värit eivät todellakaan pääse oikeuksiinsa, joten kannattaa katsoa lisää kuvia esimerkiksi täältä. Pidän erityisesti kynttilän kuutiomallista ja näenkin sen jo koristamassa joulupöytäämme.


Tämä I-H-A-N-A pöllökoriste on Lasini, Sini Loukon tekemä. Katselin pöllöperhettä jo viime vuonna sillä silmällä, mutta vasta tänä vuonna uskalsin ostaa sen Untuvikon tultua perheeseen. Pöllöjen värit ovat juuri meille sopivat ja ne katselevatkin meitä nyt keittiönikkunan edessä.


Teesihti ei tullut meille, mutta siitä oli pakko napata kuva. Niin kaunis! Pauliina Rundgren Handicrafts valmistaa emaloitujen teesihtien lisäksi mm. kynttilänalusia ja koruja. Jos osaisin käyttää asustesormuksia, täältä löytäisin varmasti mieleisen! Rundgrenin korvakorut ovat olleet minulla ahkerassa käytössä viitisen vuotta ja ovat edelleen loistokunnossa.

8 kommenttia:

  1. Vastavierailulla ja jään kans lukijaksi :) kivoja vinkkejä!

    VastaaPoista
  2. Nykyään on monia kivoja KOTIMAISIA lastenvaateyrityksiä! Välillä oikein harmittaa, ettei näitä ollut silloin meidän poikien ollessa pieniä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Mitä enemmän lastenvaatevalmistajia etsii, sitä enemmän kivoja tulee vastaan. Kunpa vaatteiden sovittaminen ja ostaminen vain olisi helpompaa, niin ei tulisi ostettua niin helposti ketjuvaatekaupoista.

      Poista
  3. Kivoja vinkkejä kaikille vaikka pukin kontiin täytettä ajatteleville. Ja linkkejä pitkin löytyy lisää ihanuuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, joululahjojen ostaminen suomalaisilta valmistajilta on jouluinen teko monta ihmistä kohtaan!

      Poista
  4. Ihanaa, että lastenvaatteet on oikeasti lasten vaatteita eikä miniaikuisten!

    Kiitos linkkauksesta Viikonlopun linkkirinkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ihanaa, että löytyy värikkäitäkin vaatteita nimenomaan lapsille! Aikuisten vaatteita ehtii käyttää niin monta vuotta, ettei niihin siirtymisellä luulisi olevan kauhea kiire. :)

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)