torstai 13. marraskuuta 2014

1,5 kk jouluun: Jouluruokasuunnitelmia


Tällä viikolla ilmestyi Kotivinkin Jouluherkut-lehti, josta löytyi monta mielenkiintoista ohjetta (esim. marinoidut kantarellit, juureskakku, suklaa-kiivitikkarit ja erilaiset lisäkkeet joulupuurolle). Olenkin pikkuhiljaa pohtinut, mitä tänä jouluna voisi olla tarjolla. Koska aattona aikuisija syöjiä on vain kaksi, yritän pitää ruokamäärän kohtuullisena. Katsotaan, miten onnistun. :)

Tässä joitain vaihtoehtoja ja ideoita joulupöytään Tipulasta ja muiltakin sivuilta! Etsin pääasiassa kananmunattomia ohjeita ja jätin kalapohdinnat kokonaan välistä.


Salaatteja ja muita kylmiä lisäkkeitä


Laatikoita ja muita lämpimiä lisäkkeitä

Suolaisia leivonnaisia ja naposteltavaa


Makeita leipomuksia


Muita makeita herkkuja

Perinteisten jouluruokien lisäksi voisin kokeilla ainakin monessa paikassa kehuttuja lehtikaalisipsejä sekä konvehtien sijaan rocky roadia. Glögin puolestaan ajattelin korvata tänä vuonna teen lisäksi kuumalla omenajuomalla ja jos oikein hurjaksi yllyn, kokeilen omenasiman soveltuvuutta jouluun.

Mitä teidän joulupöydästä löytyy?

4 kommenttia:

 1. Siinäpä oli idea poikineen :) Me vietetään joulua meillä kotona, ja meille tulee syömään isäni kihlattunsa kanssa sekä veljeni Espanjasta perheineen. Paikalla on siis 7 lasta ja 6 aikuista. Jouluruuat teen kaikki itse lukuunottamatta kinkkua ja kalaa jotka valmistaa isän porukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, sulla onkin aikamoinen ruoanlaittourakka edessä! :) Mä oon vähän kahden vaiheilla, kokeilenko tehdä tänä vuonna muitakin kuin bataattilaatikkoa itse vai ostetaanko perinteistä Saarioista. Meillä nämä kaikki juhlapyhät ovat hyvin ruokapainotteisia ja mä nyt kovasti yritän hillitä itseäni, etten tee liikaa syötävää.

   Poista
 2. Oi miten herkullisen kuuloisia ideoita! Itse en ole edes miettinyt vielä jouluruokia, mutta kinkku ja imellytettu perunalaatikko kuuluvat ehdottomasti joulupöytäämme. Ihan kauheasti en viitsi kotiin ruokia tehdä, sillä joulua vietetään vanhempieni luona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin kinkku on ihan ehdoton! Laatikoista puolestaan lanttu on mun lemppari ja kun kolmanneksi ottaa jonkin vihersalaatin, niin tarvittaessa pelkästään niillä pärjäisin joulupöydässä. :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)