Blogi on muuttanut uuteen osoitteeseen! Lisää kananmunattomia ohjeita löydät Oranssia-blogista! :)
Viljattomat leipomukset eivät vieläkään ole ominta alaani, mutta nyt on hyvä syy harjoitella niitä. Että terkkuja vain sinulle, joka olet virallinen koemaistajani! Osasi ei ole helppo, mutta ehkä aina välillä onnistaa! :)
Viljattomat leipomukset eivät vieläkään ole ominta alaani, mutta nyt on hyvä syy harjoitella niitä. Että terkkuja vain sinulle, joka olet virallinen koemaistajani! Osasi ei ole helppo, mutta ehkä aina välillä onnistaa! :)
En muista, koska olisin viimeksi paistanut lettuja. Kesän aikana tuli viimein ostettua lettupannu, joten nyt oli hyvä hetki kokeilla hieman erilaisia lettuja. Näissä letuissa maistuu todellakin banaani ja aluksi olin sitä mieltä, että kokeilu meni aivan mönkään. Tarkemmin asiaa makusteltuani letut kuitenkin osoittautuivat ihan hyviksi - koemaistajakin komppasi tätä arviota, joten kovin pahasti en möhlinyt! Letut ovat banaanin hedelmäsokeria lukuunottamatta sokerittomat, mutta maistuivat banaanin ansiosta suht makeilta. Pieni tilkka mansikkahilloa päälle, eikä sokerittomuutta huomannut yhtään!
Ja muokkaus: Tarkemmin asiaan tutustuttuani korjaan, että letut ovat luontaisesti gluteenittomat eikä niissä ole suomalaisia viljoja. Maissi ja riisi ovat myös viljalajeja, joten täysin viljattomia eivät siis nämäkään ole! :)
Ja muokkaus: Tarkemmin asiaan tutustuttuani korjaan, että letut ovat luontaisesti gluteenittomat eikä niissä ole suomalaisia viljoja. Maissi ja riisi ovat myös viljalajeja, joten täysin viljattomia eivät siis nämäkään ole! :)
2-3 banaania
4 dl vishyä tai kivennäisvettä
1 dl maissijauhoja
1 dl riisijauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl rypsiöljyä
maidotonta margariinia paistamiseen
Soseuta banaanit sauvasekoittimella sileäksi soseeksi. Sekoita joukkoon jauhot ja vishy / kivennäisvesi vuoronperään pienissä erissä lisäten. Lisää lopuksi joukkoon rypsiöljy, sekoita ja anna tekeytyä noin puoli tuntia ennen paistamista.
Makoisia lettukestejä kaikille! :)
Oi miten hyvä ohje! Tätä täytyy testata. Etenkin hedelmäsokerin käyttö kiinnostaa. :)
VastaaPoistaMä myös olen alkanut pohtia, miten voisi välttää lisättyä sokeria. Ainakin banaani on näköjään oikeasti käyttökelpoinen makeuttaja! :)
PoistaKuulostaapa herkulliselta! Täytyy kokeilla :)
VastaaPoistaKokeile ehdottomasti! Etenkin hedelmäsalaatin kanssa letut olivat hyviä!
PoistaNää on meidän isomman pojan lemppareita! Poika ahmisi näitä vaikka kuinka paljon eikä voi ymmärtää kuinka sisaruksetkin haluavat hänen lettujaan :)
VastaaPoistaOi! Nämä olivat meidän 2-vuotiaan ekat letut ikinä, ja ilmeisesti koostumus ei ollut ihan mieleinen. Katsotaan, jos seuraavalla kerralla letut maistuisivat paremmin. :)
PoistaHerkullisen kuuuloinen ohje! Mä oon joskus myös paistellut jotain banaanilättyjä mutta oli huomattavasti ykstoikkosempi resepti (jotain bodareiden lättyjä varmaan :D ). Tätä vois kokeilla! :)
VastaaPoistaOlisikohan sulla ollut se perinteinen banaania ja kananmunaa -yhdistelmä? Mä törmäsin siihen useasti googletellessani mahdollisia ohjeita. Harmi vain, ettei kananmuna sovi mulle. :)
PoistaNyt on taikina jääkaapissa odottelemassa. Muutin riisijauhojen tilalle mantelijauhon, lisäsin vähän kanelia ja vaniljaa. Katsotaan mitä tulee, ainakin raa-an taikinan maku oli taivaallista :)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta!
Hih, taisinkin kommentoida sulle jo toisaalla? Toivottavasti lopulta letuista tai "letuista" tuli hyviä! :D
PoistaKiitos ohjeesta. Meillä on keliaakikko ystäviä ja aina on tarvetta uusille gluteenittomille resepteille. :) Tämä näytti ihanalta!
VastaaPoistaKiva kuulla! Tuntuu, että gluteenittomia tuttuja on koko ajan enemmän meidänkin lähipiirissä. Täytyy siis tutustua enemmänkin gluteenittomaan leipomiseen!
Poista