perjantai 7. elokuuta 2015

Minne voi linkittää omia postauksia ja löytää uutta luettavaa?

Heippa kaikki uudet ja vanhat lukijat! :)

Olen kirjoittanut blogia kohta parin vuoden ajan, joista ensimmäinen vuosi oli hyvin pienimuotoista räpeltämistä ja oman tyylin etsimistä. Omaa tyyliä etsin ehkä edelleen, mutta olen viimeisen vuoden aikana päässyt paljon paremmin perille paljon puhutusta blogimaailmasta. Olen lukenut enemmän blogeja sekä jonkin verran niihin kohdistuvia keskusteluita sekä pyörinyt facebookissa muutamissa blogiaiheisissa ryhmissä. Hämmästyksekseni olen huomannut, että vaikka omaa blogia mielellään linkataan kommenttikenttiin, niin postauksia jaetaan selvästi vähemmän.


Olen kuitenkin työntänyt nokkani muutamiin linkkirinkeihin, joiden kautta olen bongannut mielenkiintoisia blogeja, saanut paljon ideoita sekä myös joitain lukijoita. Linkkiringit ovat mainio tapa tutustua uusiin blogeihin sekä jakaa omia postauksia! Tuntuu kuitenkin, että ringit pyörivät melko pientä piiriä ja niissä on paljon vakkarilinkittäjiä. En tiedä, johtuuko lopulta melko pieni linkitysinnokkuus esimerkiksi siitä, etteivät monet tiedä linkkiringeistä vai siitä, ettei niihin tohdita tunkeutua mukaan.

Linkkiringit ovat kuitenkin kaikille avoimia (tai ainakaan minua ei kukaan kehdannut potkia pois :D ), joten kannustan ehdottomasti kaikkia tutustumaan näihin muutamiin linkityspaikkoihin, joihin olen törmännyt! 


Kivemmassa blogissa on vaikka ja mitä kivaa! Joka viikonloppu pyörii Viikonlopun linkkirinki, johon voi lisätä postauksia kuluneelta viikolta. Kuun viimeinen linkkirinki on Retro remix, jolloin linkitellään vanhempia, jo kenties arkiston kätköihin unohtuneita postauksia. Lisäksi kesän aikana uutena on tullut mukaan kuun puolivälissä linkitettävä Listamania, jossa kerätään listoja tietyn teeman ympärille.

Löysin Viikonlopun linkkiringin viime vuoden lopulla ja olen tykännyt siitä valtavasti! Aina en välttämättä ehdi linkittää postauksiani mukaan, mutta käyn aina edes vilkaisemassa linkkiringin tarjontaa.

Pieni Lintu - MakroTex challenge

Pienen Linnun blogissa on upeita valokuvia sekä mainio mahdollisuus jakaa omia kuvia ja innostua kuvaamisesta. Tiistaisin julkaistaan aina uusi MakroTex-haasteen linkitys, jonne kerätään valokuvia tietystä teemasta. Lisäksi kuun lopussa on kuukauden kuvakollaasin linkitys, jolloin niputetaan yhteen kuluneen kuukauden kuvasaldoa.

Myös tämän blogin bongasin viime vuoden lopulla ja olen sen myötä innostunut vielä aikaisempaakin enemmän valokuvaamisesta. On hienoa päästä haastamaan itseään, keksimään kuvauskohteita tietystä teemasta sekä näkemään muiden näkemyksiä samasta aiheesta!

http://tipulassa.blogspot.fi/p/kuukauden-positiiviset.html

Myös tänne Tipulaan voit linkittää postauksiasi! Sivun oikeassa reunassa on ylläoleva kuvalinkki Kuukauden positiivisiin, jonne kerätään postauksia mukavista asioista ja tapahtumista kuluneen kuukauden osalta. Aikaisemmin postauksia pystyi linkittämään vain kuun vaihteessa, mutta tästä eteenpäin postauksia voi linkittää koko kuukauden ajan. Koska kesällä itse kukin vietti aikaa muualla kuin koneella, on tällä hetkellä mahdollista linkittää postauksia Kesän positiivisiin, jonne kerätään postauksia kesä-, heinä- ja elokuulta. Ja itse asiassa myös heinäkuun positiiviset linkitys on vielä auki, joten omia postauksia voi jakaa vaikka molemmissa! :)

http://mammalaiffii.blogspot.fi/p/leikkilauantai-tulossa-18.html

Uusin linkityspaikka postauksille löytyy Mammalaiffii-blogista, jossa kerätään joka kuun ensimmäisenä lauantaina tekemisideoita lapsille. Leikkilauantaihin voit linkittää postauksia esimerkiksi lasten kanssa tehtävistä askarteluista, kivoista sisä- tai ulkoleikeistä tai vaikkapa hyvistä lapsiperheille sopivista vierailukohteista. Listan linkitetyistä postauksista voit käydä kurkkaamassa täältä.


P*skarteluhaaste-blogissa on mielenkiintoisia askarteluhaasteita. Haasteissa askarrellaan erityisesti kortteja ja jokaiseen haasteeseen on omat ehtonsa: joko esimerkiksi kortin mallin on oltava tietynlainen, siinä on käytettävä tiettyä tekniikkaa tai siitä on löydyttävä annettuja teemoja.

Itse en ole vielä ehtinyt kertaakaan osallistua näihin haasteisiin, mutta seuraan blogia siinä toivossa, että jossain vaiheessa innostun itsekin väkertämään kortteja. Siihen asti ihailen osallistujien ja ylläpitäjien upeita luomuksia!

http://valokuvainspis.blogspot.fi/
Toinen valokuvaukseen innostava blogi on Valokuvatorstai, jossa myös viikoittain torstaisin jaetaan kuvia tietystä aiheesta. Blogi on kesätauolla vielä pari viikkoa, mutta palaa pian haastamaan ja inspiroimaan kuvaajia.

Tutustuin Valokuvatorstaihin vasta juuri ennen blogin kesätaukoa, joten en ole vielä ehtinyt osallistua yhteenkään haasteeseen. Ensimmäinen haaste kesän jälkeen on kuitenkin viiden kuvan sarja aiheesta lämpö ja veikkaanpa, että myös minä saan aikaiseksi teemaan sopivan kuvasarjan.

http://runotorstai.blogspot.fi/

Valokuvatorstain kaveri on Runotorstai, jossa jaetaan itse kirjoitettuja runoja tietystä aiheesta. Hienoa, että myös runojen ja sanojen ystäville löytyy oma haasteensa!

En ole oikein koskaan löytänyt itsestäni runotyttöä, mutta katsotaan, ehkäpä ihan mielenkiinnosta ja kokeilunhalusta ainakin kerran osallistun syksyn aikana tähänkin haasteeseen. Ensin tosin käyn hieman kurkkimassa aikaisempia haasteita ja niihin osallistuneita runoja, jotta edes hieman tiedän, mihin olen ryhtymässä. :)

. . . . . . . .

Tiedätkö sinä jonkin muun paikan, jossa voi jakaa omia postauksia ja lukea muiden kirjoituksia? Vinkkaathan siitä meille muillekin! :)

27 kommenttia:

 1. Hei, ihan uusia juttuja! Kiitti vinkeistä, pitää tutustua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hienoa että löytyi uusia tuttavuuksia! Kannattaa ehdottomasti tutustua niihin! :)

   Poista
 2. Täältä kans kiitos näistä vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitään, kiva jos listasta löytyy itselle sopiva haaste tai vaikka useampikin! :)

   Poista
 3. Tämäpä oli kattava listaus aiheesta, johon en ole ollenkaan perehtynyt. Kiinnostavaa :). Blogimaailmassa olisi niin paljon mielenkiintoista luettavaa ja opittavaa. Vielä kun jostain saisi harrastukselle yhden lisävuorokauden viikkoon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisävuorokausi olisi paikallaan yhteen sun toiseen asiaan! :D

   Mustakin tuntuu, että blogeista ja kuvioista niiden ympärillä löytää koko ajan uusia asioita. Blogeja on ihan valtavasti, joten näiden linkkirinkien kautta löytää ehkä erityisesti niitä blogeja, jotka ovat persoonallisia ja ainakin osittain samanhenkisiä, mutteivät niin pinnalla.

   Poista
 4. Kiitokset paljon vinkeistä, täytyykin käydä tutustumassa!
  Pieni Lintu olikin jo tuttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni Lintu taitaakin olla näistä tunnetuin ja suurin. Kiva jos löydät muistakin paikoista sopivia linkityspaikkoja! :)

   Poista
 5. Kiitos näistä vinkeistä! Näitä on hyvä tutkia sängynvaltaajien vielä nukkuessa :)

  VastaaPoista
 6. Ihania vinkkejä <3 Osa oli minullekin aivan uusia, juuri bongasin tuon Kivempi blogi sivun :) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos löysit uusia juttuja! Toivottavasti sieltä löytyy joitain kiinnostavia linkityspaikkoja. :) Mukavaa viikonloppua myös sinne!

   Poista
 7. Kiitos vinkeistä minunkin puolestani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Toivottavasti joukosta löytyy jokin, johon olisi kiva lähteä mukaan tai ainakin lukea muiden postauksia! :)

   Poista
 8. Hieno postaus, kiitos! :) Sain monta hyvää vinkkiä ansiostasi. Valokuvausta haluaisin oppia lisää, ja luulen että haasteiden avulla saisi hieman uutta perspektiiviä siihen omaan kuvaamiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sait hyödyllisiä vinkkejä! :) Mulla ainakin haasteet ovat valtavasti motivoineet kuvaamista!

   Poista
 9. Hauska ja hyödyllinen postaus, kiitos! :)

  VastaaPoista
 10. Kiva kun listasit linkkivinkkejä! :) Tuntuu että kesällä ei ole aikaa juuri keskittyä kirjoittamiseen, mutta onneksi on näitä kerran pari viikossa olevia linkkirinkejä, jotka haastavat kivoihin tehtäviin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin! Valokuvaaminen on kivaa ja sen pystyy usein hoitamaan monen muun jutun ohessa (ainakin osittain), joten MakroTexeihin tulee kuvattua, vaikka muuten olisikin kiireistä. :)

   Poista
 11. Ihania vinkkejä =) Tästä sai monta kivaa haastetta toteutettavaksi itsellenikin =)

  Ja erittäin iso kiitos, että Mammalaiffiin Leikkilauantaikin pääsi mukaan ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löysit uusia haasteita! :) Toivottavasti Leikkilauantaihin löytyy myös innokkaita linkittäjiä!

   Poista
 12. Kiitos hyvistä vinkeistä😊En ollut kuullutkaan moisista linkeistä. . Kirjoitit myös lukijoiden vähenemisestä, oon huomannut omassa blogissani saman. Luulen että johtuu siitä, että blogilistan kautta tuli paljon lukijoita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva että listasta oli hyötyä! :)

   Blogilista on ollut tosiaan varmaan aika monelle erityisesti ei-bloggaavalle henkilölle hyvä väylä lukea blogeja. Nyt uuden kanavan löytäminen on ehkä joillain kesken ja lisäksi kesällä muutenkin tulee oltua vähemmän koneella. Ehkäpä syksyllä blogit aktivoituvat niin kirjoittajien kuin lukijoidenkin taholta! :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)