Helteet ovat täällä! Jäätelöähän voi syödä koska vain, mutta erityisen hyvältä se maistuu, kun ulkona on lämmin ja sisälläkin hiostaa. Alkukesästä nousi some-hitiksi helppo jäätelöohje, jossa on vain kolmea ainesosaa eikä sen tekemiseen tarvita edes jäätelökonetta. Minäkin tottakai kokeilin ohjetta ja jep, hyvää tuli! Tosin perusmassasta en kovin paljoa tykännyt, mutta tämä suklainen versio oli ihan superhyvää.
Jäätelön perusmassa vaihtelee hieman ohjeittain. Useimmiten ohjeissa on mukana 1 prk kondensoitua maitoa ja 0,5 dl glukoosisiirappia sekä noin 4-6 dl vispikermaa. Kerma vispataan kovaksi vaahdoksi, joukkoon lisätään siirappi ja kondensoitu maito ja sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Sekaan lisätään omia makulemppareita (kastikkeita, suklaata, makeisia, marjoja... mitä vain!) ja pakastetaan vähintään viiden tunnin ajan.
Jäätelö on oikeasti jäätelömäistä: se ei ole jäähileistä ja tiivistä, vaan aivan kuin kermajäätelöä. Kokeilin tehdä salmiakkijäätelöä lisäämällä perusmassaan salmiakkikiisseliä, mutta yhdistelmä ei oikein toiminut. Erityisesti tuo jäätelöosuus maistui hassulta eikä makea salmiakki yhtään parantanut tilannetta. Suklaajäätelössä sen sijaan maistuu suklaa, joten taidan keskittyä siihen jatkossa!
Täyteläinen suklaajäätelö, n. 1,5 litraa
1 levy taloussuklaata
6 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
0,5 dl glukoosisiirappia
Kuumenna kermasta 1,5 dl kiehuvaksi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa loput kermasta kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito, glukoosisiirappi sekä noin puolet jäähtyneestä suklaamassasta.
Kaada pakastusrasiaan noin puolet jäätelömassasta ja lisää osa suklaamassasta raitoina. Laita loputkin jäätelömassasta rasiaan ja päälle loppu suklaamassa. Pakasta noin viiden tunnin ajan.
Jäätelö on kovaa heti pakkasesta otettaessa, joten anna sen lämmitä hetki huoneenlämmössä ennen leikkaamista.
Jos jäätelökriitikkooni on uskominen, niin on kuulemma lähes paras suklaajäätelö ikinä. Vain Minetin appelsiini-chili vei voiton, mutta sekin nipin napin!
Jos jäätelökriitikkooni on uskominen, niin on kuulemma lähes paras suklaajäätelö ikinä. Vain Minetin appelsiini-chili vei voiton, mutta sekin nipin napin!
Jos olet kokeillut tätä helppoa jäätelöä, niin kerrohan, mitä laitoit joukkoon ja miltä maistui!
Mä en uskalla meidän allergisella tuota glukoosisiirappia käyttää (voi olla vehnästä peräisin), mutta ilman sitäkin tulee hyvää! Joukkoon ollaan laitettu mm. kauden tuoreita marjoja ja itse tehtyä kinuskikastiketta tai keksin murusia.
VastaaPoistaKinuskikastike seassa on varmasti hyvää!! Mä myös oon lukenut, ettei siirappia välttämättä tarvi eikä se silti mene jäähileiseksi, mutta ajattelin pelata varman päälle. :D
PoistaMinulla on lähes samanlainen resepti mutta siinä on mausteena viskiä. No se ei sovi lapsille. Toinen hyvä mauste on aito vanilja tai kaaksojauhe.
VastaaPoistaVakkari
Vanilja olisikin hyvä! Mietin jo jossain vaiheessa, pystyisiköhän jäätelöä tekemään esimerkiksi Flora Vanillasta. Se taitaa olla kuitenkin vähän liian löysää. Aito vanilja kerman seassa olisi hyvä kokeilu!
PoistaOi oi, nams! Mulla on glukoosisiirapit ja kondenssimaidot olleet ostettuna jo monta viikkoa, mutta en oo jätskiä saanut vielä aikaiseksi, vaikka sen listasin kesän to do -listaankin. No onneksi on vielä vähäsen kesää jäljellä, jos sais yhdet jätskit aikaiseksi!
VastaaPoistaMuuten, oliko tuossa sinun ohjeessasi karamellisoitua kondenssimaitoa vai sitä tavallista?
PoistaMulla myös oli ainekset valmiina ikuisuuden ennen kuin sain viimein kokeiltua! :D Mä käytin tavallista kondensoitua maitoa. Muistankohan oikein, jos sanon jossain lukeneeni myös suklaisesta kondensoidusta maidosta? Voikohan sellaista olla? Jos on, niin se olisi näppärä suklaajäätelössä!
PoistaSuklaaseen en ole törmännyt meidän lähimarketissa, mutta voisi kuvitella että valmiiksi toffeeksi keitettyä kondenssimaitoa voisi hyödyntää toffeejäätelöön ;)
PoistaMinäkin olen tehnyt jäätelöä tällä helpolla ohjeella ja on kyllä nannaa. Ehdoton lempparini on piparminttuaromilla ja herukka-vadelmakastikkeella maustettu jäde, niin hyvää.
VastaaPoistaOooh, kuulostaa erikoiselta yhdistelmältä! Erilaiset aromit jäätelömassassa olisikin myös hyvä lisä. :)
PoistaTällaista en ole kokeillutkaan, kun keittiön nurkasta löytyy se jäätelökone. Voisi kyllä olla mukava välillä oikaista ja kokeilla tätä. Kiitos vinkistä. :)
VastaaPoistaOi, jäätelökone! Minä taas haluaisin päästä kokeilemaan sitä joskus! Vaihtelu virkistää välillä, joten kannattaa kokeilla myös tätä jäätelöä. :)
PoistaJäätelökone on kyllä mahtava. :) Vie vain aika paljon tilaa pienessä keittiössämme - etenkin kun saatiin pari vuotta sitten suurempi kone. Kuudelle hengelle ei silti meinaa tulla tarpeeksi. :D
Poista