lauantai 22. elokuuta 2015

Minne kierrättäisin vaatteemme? - minimalismipelin kuulumisia

Kerroin heinäkuun lopussa lähteväni mukaan minimalismipeliin, jossa joka päivä laitetaan pois päivämääränumeroa vastaava määrä tavaroita. Elokuu on nyt yli puolen välin, joten on aika tehdä pieni tilannekatsaus!

Sikäli huijasin hieman pelissä, etten jaksanut alkaa käymään vaatteita ja tavaroita läpi päivittäin, vaan kahlasin kerralla läpi isompia määriä. Aloitin vaatteista, sillä tiesin, että niistä löytyy valtavasti ylimääräisiä - on tyttöjen pieniä vaatteita, omia käyttämättömiä vaatteita sekä kulahtaneita, nurkkiin pyörimään jääneitä vaatteita. Silti hämmästyin, kuinka paljon niitä lopulta oli - pelkästään vaatteita karsimalla olen päässyt minimalismipelissä huomiseen sunnuntaihin 23. päivä asti!


Kuten kuvasta huomaa, taktiikkani on "Tyhjennä kaikki lattialle ja valkkaa parhaimmat takaisin kaappiin". Toimii hyvin!

Vaatteet eivät kuitenkaan ole vielä päässeet ulos asunnostamme, sillä olen jämähtänyt pohtimaan niiden jatkosijoituspaikkaa. Osa menee UFF:lle ja rikkinäisimmät ovat jo roskiksessa. Kuitenkin on paljon vaatteita, jotka ovat ihan hyväkuntoisia ja muutamat jopa uudenveroisia. Mitä siis tekisin niiden kanssa?

Livekirppikseltä en jaksa varata pöytää, sillä nyt ei ole liiemmin aikaa käydä iltaisin sitä järjestämässä. Lähimmällä hyvällä kirppiksellä taitavat myös varausjonot olla melkoiset ja pöytää voisi toivoa ehkä vasta marras-joulukuulta. Facebookissa voisi jotain yrittää myydä, mutta arvatkaa, nappaako minua se av-, kv-, yv-, jonotusrumba, vastausten odottaminen ja unohtuneet sopimukset vaatteen noutamisesta? Ei! Kiikutan varmaan pian kaikki neuvolan Annetaan eteenpäin -hyllylle.

Tuntuu hölmöltä valittaa, kun ei lähes ilmainen raha kelpaa. Kuitenkin myös oma aika on kortilla, joten hölmöltä tuntuu myös viettää tuntikausia hinnoittelemassa, myymässä ja postittamassa alle euron tai jopa parin vaatteita. Mitä siis teen vaatteiden kanssa? Haluaisitko kenties ostaa minipossuja säkissä eli noin 90 vauvanvaatetta kokoa 50-80 cm? :D Toisesta säkistä löytyisi naistenvaatteita koossa S-M!

Jään pohtimaan asiaa ja etsin vielä 220 pois laitettavaa asiaa. Veikkaan, etten taida päästä minimalismipeliä loppuun asti, mutta katsotaan miten käy. Sillä välin käyhän kurkkaamassa, miten minimalismipeli edistyy mm. Ave Katriina ja Mammalaiffii -blogeissa! :)

Miten sinä kierrätät omat tai lastenvaatteet?
Vietkö vaatteita UFF:lle vai jonnekin muualle?

22 kommenttia:

 1. Hatun nosto sull3 ahkeruudesra!:) Nuoremman poitsun vaatteet olen saanut myytyä könttänä yhdelle tutulle, jolla on kaksi pienempää poikaa. Hintaa monen kassin vaatekasalle olen laittanut 30-40 euroa, sillä ehdolla, etten ota mitään takaisin, vaan tuttavani kierrättää heille sopimattomat vaatteet eteenpäin. Keväällä myin ekaa kertaa teinin vaatteet pakettina Torissa. Kuvasin sen verran kun sinne sai kuvia ladata. Paketille taisin laittaa hinnaksi 70, sillä siinä oli enemmän merkkivaatteita kuin H&H:ää. Sain paketin myytyä päi päivässä. Nyt mulla onkin pitkästä aikaa kirpparipöytä, eikä juuri ollenkaan lastenvaatteita myytävänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en taida toista kertaa kommetoida kännykälläni, joka näköjään laittaa viestit monen monta kertaa. Lisäksi aamu-unisena nakkisormisena lipsahtaa aina kirjoitusvirheitä, joita inhoan erityisesti omassa tekstissäni.:) Saat mielihyvin poistaa nuo mun "jatkokommentit".;)

   Poista
  2. Hihihi, unisilmäviestit ovat suloisia! :D Samoin hellyyttäviä ovat ilman lukulaseja lähetetyt viestit, joita myös välillä tupsahtaa kännykkään. :)

   Hmm, Toria en olekaan pohtinut! Vaatepaketti Toriin olisi myös hyvä vaihtoehto!

   Poista
 2. Mä annan eteenpäin kaikki mille löytyy ottaja ja loput hyväkuntoiset myyn kirpparilla ja ne mitkä ei mee vien keräykseen. Ihmettelenkin kuinka sitä tavaraa riittää myytäväksi koska en ole (enää) holtiton kuluttaja.. Tulee aina jotenkin rauhallinen olo kun saa laitettua jotain turhaa pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös odotan sitä rauhallista fiilistä, mikä toivottavasti tulee, kun nämä nyssäkät ja laatikot jossain vaiheessa katoavat nurkista! Jatkossa onneksi vaatteita ei ihan samalla tahdilla jääkään tarpeettomiksi, kun sama koko menee paljon kauemmin. :)

   Poista
 3. Meillä on lastenvaatteiden osalta ollut vielä siten, että ollaan oltu saamapuolella - ts. lähipiiriimme kuuluu hieman vanhempia lapsia vanhempineen ja lapsemme on saanut heiltä vaatteita.
  Niinpä kysymys kuuluukin, että onko lähipiirissäsi joitakuita nuorempia lapsia, joille vaatteita voisi kenties lahjoittaa tai myydä sopivaan könttähintaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisi kyllä hyvä ratkaisu, mutta ei meillä valitettavasti ole. :( Kaikki ovat samaa kokoa meidän tyttöjen kanssa tai jos on tuloillaan vauvoja, niin vaatteita on jo omasta takaa. Sama trendi tuntuu olevan koko asuinalueella ja kirppikseltäkin löytää paljon vauvanvaatteita, mutta koko 92 alkaakin olla jo harvinaisempi löytö.

   Poista
 4. Minulla on yksi pussi täynnä menossa UFF:n laatikkoon (lasten vaatteita), omat vanhat käyttökelpoiset menevät äidilleni ja jotain jos vielä jää annan sukulaisille tai kavereille. En ole koskaan jaksanut kerätä kirpparille asti.. Haluan tavaroista eroon mahdollisimman pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. UFF on kyllä hyvä tapa päästä nopeasti eroon turhista vaatteista! Mä myös olen monesti vienyt sinne, mutta nyt kun vaatteita on näin paljon, niitä voisi kokeilla myydäkin vaikka köntissä. Pitäisi myös ehkä tutustua vähän, mitä muita vaatteidenlahjoituspaikkoja UFF:n lisäksi on. :)

   Poista
 5. Minä laitan Sennin pieneksi jääneet vaatteet myyntiin joko livekirppikselle tai faceen. Osan myyn tai annan eräälle tutulle. Osa menee UFFin laatikoihin ja osa sitten ihan roskiin jos ovat jo kovin kuluneita. Itselle ostan niin harvoin vaatteita, että ne ehtivät melkeimpä kulua aina roskiskamaksi asti. Ne vaatteet jotka ovat jääneet kaapinperälle olen laittanut UFFiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen tainnut omat vaatteet laittaa aina UFF:n laatikkoon, sillä olen raivannut kaapeista pois vain sellaisia, joilla ei juuri mitään arvoa ole. Nyt ehkä voisin ainakin muutaman vaatteen myydä, sillä ne ovat lähes uudenveroisia. Tai sitten saattaa olla, että UFF saa pari priimavaatetta. :)

   Poista
 6. Itsekin mietin tästä aiheesta postausta, että miten kierrättää. Hyväkuntoiset ja merkkituotteet esim. facen kirpparille, niin saa parhaimman hinnan. Itse kokeilin nyt vähänkäytetty.fi palvelua, jonne voi laittaa myös naisten ja miesten vaatteita lasten vaatteiden lisäksi. Rikkinäisiä vaatteita ei kannata laittaa roskikseen, vaan nekin voi kierrättää esim. H&m ottaa vastaan vaatteita uusiokäyttöä varten ja ilmeisesti KappAhliin pitäisi olla tulossa (tuolla tällä hetkellä vain Ruotissa). H&m saa pussukkaa vastaan 15% alekupongin. Lastenvaatekirppareille olen myös myynyt lasten vaatteita, kun ollut oikin iso kasa myytävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos mainioista vinkeistä! Mulle tuo H&M:n toiminta oli ihan uutta! Sinnepä siis kokeilenkin viedä pussukan tai pari. :)

   Myös vähänkäytetty.fi on paikka, johon pitää ehdottomasti tutustua. Olen siitä joskus kuullut sivukorvalla juttua, mutten ole enempää tutkinut asiaa.

   Poista
 7. Voi voi, taitaa tämä ongelma meilläkin olla jossain kohtaa edessä. Toistaiseksi säilön kaikki kivat, sillä lapsiluku toivottavasti ei ole vielä täysi.

  Joku siivouspäivä-tyyppinen tapahtuma voisi olla hyvä tapa myydä vaatteita, jos jaksaa sellaista odotella. Tuo könttäpussissa myyminen netissä ehkä vaivattominta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli joidenkin vaatteiden kohdalla hieman vaikeuksia luopua niistä, mutta päätin nyt jättää säilöön vain ne kaikkein kivoimmat ja rakkaimmat. Se hyvä puoli tässä kierrätyspaikkojen pähkäilemisessä on, että vielä ehtii pelastaa muovikasseista joitain vaatteita, jos tulenkin katumapäälle. :D

   Poista
 8. Live-kirppislooshi tuli taas vuokrattua, toinen päivä vasta menossa ja saldo huikeat 4 €. Lastenvaatteet, lelut ja kaikenmoinen kotitaloustavara liikkuu, mutta liian erikoiset tai vanhanaikaiset aikuisten vaatteet ei. Koitan päästä eroon kangasvarastostani, mutta katsotaan kuis käy, kuskaanko kaikki takaisin parin viikon kuluttua : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi oi! Toivottavasti myynti lähtee nousuun!

   Mä en ole erityisemmin seurannut, mitkä tavarat täällä menee kirpparilla parhaiten kaupaksi, mutta ainakin pöydistä löytyy hirveästi vauvanvaatteita, leluja, kirjoja ja maalaisromanttiseen sisustukseen sopivia juttuja. :)

   Poista
 9. Minä vien vaatteet aina vaatekeräykseen. En jaksa viedä kirppiksille tai kuvata niitä nettikirppistä varten. Minusta on pääasia, että vaatteet pääsevät kiertoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteiden kierrättäminen on tosiaan pääasia! Musta tuntuu pahalta heittää roskiin rikkinäisiäkään vaatteita, joten ehdottomasti kokeilen tuputtaa niitä H&M:lle. :D

   Poista
 10. Voi sääli, että teidän huonekaluille ei ollutkaan ottajaa! Me myös työhuoneen uudistamisen yhteydessä annettiin muutamia tavaroita ilmaitteeksi ja huh, mikä sopiminen niiden hakemisessa oli! Seuraavalla kerralla en todellakaan totea "viestittele, kun tiedät sulle sopivan ajan" vaan sovin heti alkumetreillä tietyn kellonajan!

  VastaaPoista
 11. Olet kyllä ollut reipas! Kiva kun tuo minimalismipeli innosti muitakin kuin minua tarttumaan siihen :)
  Tuo tavaroiden loppusijoitus on kieltämättä haastavaa. Samoja ajatuksia on täälläkin kun vaihtoehdoista ei välttämättä mikään ole niin hyvän tuntuinen. Mutta toisaalta olen ajatellut että ne mitä en jaksa/ehdi/muuten voi myydä niin on ilo antaa ne eteenpäin hyvään tarkoitukseen. Jollekin se oma lahjoitus merkitsee paljon joten voi hyvillä mielin laittaa kiertoon se, mikä ei muuten ota lähteäkseen kaapeista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Katsotaan, mihin mä näiden kierrätyspähkäilyjen kanssa päädyn. Ehkä kokeilen paria isoa pakettia myydä ja jos ei onnistu, niin myyn vain pari parhainta ja loput vien kierrätykseen UFF:lle ja neuvolalle. :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)