keskiviikko 18. helmikuuta 2015

VIRKKAA: Nopea ja helppo vihainen lintu


Siivosin viime viikolla työhuonetta ja löysin tämän unohtuneen kaverin, jonka tein muutama vuosi sitten malliksi töihin. Päätin esitellä vihaisen lintumme myös täällä, jos vaikka joku muukin innostuu virkkailemaan sille lajitovereita. :)

Vihainen lintu on nopea ja helppo virkkaustyö, jonka voi tehdä lastenkin kanssa. Siinä on liimattu massapallon päälle pitkä puuvillalangasta virkattu ketjusilmukkanauha, ja kasvot on tehty askarteluhuovasta.


Jos ketjusilmukoiden virkkaaminen ei vielä onnistu, massapallon voi päällystää myös esimerkiksi paksulla langalla.


Pääsiäinen alkaa kohta lähestyä, joten ehkä minäkin virkkaan linnulle muutaman ystävän lisää. Kenties joukkoon eksyy myös jokunen iloinen tirppa!

Hei, ulkona paistaa aurinko!
Siispä oikein kaunista talvipäivää sinulle! :)

8 kommenttia:

 1. Onpas hauska idea! Sopisi hyvin rairuohon sekaan. :) Aurinkoista talvipäivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vihaiset (tai iloisetkin) linnut voisivat olla hauska näky pääsiäisruohon joukossa! :)

   Poista
 2. Kiitoksia ideasta!
  Vilman kanssa voisikin harkita tekevän iloisia pääsiäistipusia tällä ohjeella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloiset pääsiäistiput kuulostavat kivalta! Kun käyttää erikokoisia massapalloja, saa tehtyä vaikka kokonaisen tipuperheen - tai vaikka tipusuvun. :)

   Poista
 3. Meillä tyttö päällysti just paksulla langalla massapalloja joskus silloin kun ei vielä virkkauksesta ollut innostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että paksu lanka toimii myös hyvin. :) Musta virkatun nauhan liimaaminen massapalloon oli lopulta helpompaa kuin langan, koska siitä sai paremmin otteen ja se painoi vähän enemmän. Näistä voisikin saada hauskoja yhteistyöteoksia, kun aikuinen tai vanhempi sisarus virkkaisi ketjusilmukat ja pienempi hoitaisi liimauspuolen!

   Poista
 4. Tää olis kyllä niin meidän pojan mieleen! :) Täytyy laittaa idea korvan taakse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti poika tykkää! Linnulle on kiva tehdä myös lisävarusteita - olen esimerkiksi nähnyt erään pojan tekemän vihaisen linnun, jolla oli muistaakseni kaulahuivi ja kylkeen liimattuna jääkiekkomaila. :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)