maanantai 9. helmikuuta 2015

KIRJAVINKKI: Muumi ja Uusi Ystävä

Tipunen sai joululahjaksi Muumi-kirjan, joka sopii niin mainiosti tämän viikon ystävänpäiväteemaan, että päätin vinkata siitä teillekin. :)
Muumi ja Uusi Ystävä on ollut meillä muutaman kerran luettavana ja erityisesti sen kuvat ovat kiinnostaneet taaperoa paljon. Tarina itsessään on ehkä vielä hieman vaikea, mutta varmasti vuoden tai pari vanhempien lasten kanssa voi siitä saada jo hyvin keskusteluakin aikaiseksi.


Muumipeikko ja Nipsu löytävät pullopostin, jossa on viesti ystävältä. He päättävät lähteä selvittämään, kuka salaperäinen ystävä viestin on lähettänyt. Niiskuneiti kuitenkin vastustaa tutkimusretkeä eikä ymmärrä, miksi Muumipeikko tarvitsisi uuden ystävän - onhan hänellä Niiskuneiti ystävänään.

Muumipeikko ja Nipsu lähtevät seikkailuun ja löytävät etsimänsä ystävän, joka paljastuukin tutuksi kaveriksi. Heidän reissunsa venyy kuitenkin muutamien kommellusten takia, ja Niiskuneiti ehtiikin jo murehtia, tuleeko Muumipeikko ollenkaan takaisin: 
"'Muumimamma', sanoi Niiskuneiti, 'entä jos Muumipeikko pitääkin uudesta ystävästään niin paljon, ettei tulekaan takaisin? Entä jos hän on kokonaan unohtanut minut!'"
Muumipeikon, Nipsun ja heidän mukaansa lähteneen ystävän palattua kotiin Niiskuneiti kuitenkin ymmärtää, ettei uusi ystävä ota hänen paikkaansa eikä Muumipeikko unohda häntä. Tämä onkin mielestäni tarinan tärkein sanoma, minkä takia uskon kirjan olevan suureksi avuksi silloin, kun lapsi alkaa rakentaa kaverisuhteita ja on ehkä mustasukkainen ystävästään.


Kannustan ehdottomasti tutustumaan tähän Muumi-kirjaan! Ainakin täälläpäin sitä näyttäisi olevan kirjastossakin useita kappaleita, joten kannattaa etsiä kirjaa sieltä, jos et halua ostaa sitä omaksi. Samalla saattaa selvitä, kuka salaperäinen ystävä onkaan kyseessä. :)

Oletko lukenut Muumi-kirjoja lapsille? Osaatko suositella jotain erityisesti?

Ja hei, tässä vielä päivän kysymys: kumpi kuvakoko miellyttää sinun silmääsi? Olen pitkään arponut näiden kahden kuvakoon välillä, joten olisi kiva kuulla teidänkin mielipiteenne asiaan! :)

12 kommenttia:

 1. Ihana kirja ja ihania kuvia!

  Isommat kuvat ovat enemmän mieleeni. :)

  VastaaPoista
 2. Meilläkin nää kaikki muumi-kirjat on ihan hittejä.. Meillä muutama samaa sarjaa ja "muumin kuutamoseikkailu" on ollu kaikista luetuin. Myös kirjastosta lainattu "muumin syntymäpäivänappi" on ihana satu... Meillä uppoaa ihan mikä vain muumi-kirja, joten löytyy noita "satukirjastojakin", joissa useampi satu sekä kirppareilta kertynyt useampi vanhempi kirja. :D Mä tykkään kanssa, että on isommat kuvat, pienet jaksaa katsella kuvaa kauemmin ja kerkeää lukemaankin ;) Ja isommassa kuvassa on aina enemmän tutkittavaa yhdessäkin, joka kerta löytyy jotain uutta katseltavaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumin kuutamoseikkailu täytyy laittaa muistiin korvan taakse! Täytyykin katsoa, millaisia Muumi-kirjoja meidän kirjastosta löytyy. :)

   Ja anteeksi, kaikella hyvällä tahdolla on pakko kommentoida, että olen tässä hymistellyt mielessäni, kuinka ihanaa on, että juuri sinä tuolla nimimerkillä tulit kommentoimaan tähän! :D Tervetuloa uudestaankin!

   Poista
 3. Muumeja täälläkin rakastetaan ja 8-vuotiasta Mörkö pelottaa vieläkin kovasti. Jos Mörkö näkyy, painajaiset taattuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mörkö ON pelottava! Telkkarista katseltuna mua jännitti lapsena myös hattivatit, aavelaiva, taikuri, noita... kaikkia en taida edes muistaa. Se joka sanoo, että Muumit on lällyjä, puhuu kyllä ihan höpöjä!

   Poista
 4. Meillä on lapset tykänneet tuosta kirjasta kanssa. Pienenpien mieleen on myös luukkukirjat kuten esim. Muumipeikko eksyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, eipäs ole tullut mieleenkään etsiä Muumi-luukkukirjoja! Ne olisivatkin varmasti kivoja! :)

   Poista
 5. Minusta myös nuo vähän isommat kuvat ovat kivempia katsella, kun ne ovat sopusuhtaisia tekstin kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kun kävit kommentoimassa! :) Musta tuntuu, että vaakasuorat kuvat näyttää nyt kivoimmalta isoina, mutta pystysuorat kuvat taas astetta pienempinä. Katsotaan, millainen kuvitus on mun seuraavassa postauksessa. :D

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)