perjantai 6. helmikuuta 2015

ASKARTELE: Ystävänpäiväkoristeet taaperon kanssa

Olemme pitkästä aikaa askarrelleet Tipusen kanssa ja teimme tällä kertaa ystävänpäiväkoristeita. Nämä pienet askartelutyöt olivat nopeita ja helppoja toteuttaa, ja niitä onkin väkerretty 10-30 minuutin pätkissä silloin, kun on ollut sopiva hetki askartelulle. Meillä ei kotona pahemmin yleensä näy vaaleanpunaista, mutta näin lähestyvän ystävänpäivän kunniaksi on tännekin ilmestynyt pieniä punaisia koristeita.

Ehkäpä joku muukin innostuu viikonlopun aikana taiteilemaan koristeita ystävänpäiväksi! :)


SydänketjuSydänketjussa on vesiväreillä maalatun paperin päälle liimattu sydänääriviivatarroja, leikattu sydämet irti ja liimattu vastakkain. Välissä kulkee kultainen puuvillalanka ja sydämien väleissä on muovisia helmiä. Varmasti sydämet olisivat kauniita myös ilman ääriviivatarroja tai vaikkapa tussilla koristeltuna.


Taapero osallistui maalaamalla vesiväreillä sekä ihmettelemällä tarroja ja helmiä.


Vauvan kanssa en tällä kertaa askarrellut, mutta uskon työn onnistuvan hyvin maalaamalla vauvan kanssa esimerkiksi pakastetuista vadelmista tai mansikoista puserretulla mehulla.


Käsikukkanen

Ruukuista kurkistavat käsikukat tai -pensaat saivat kukiksi kuvioleikkurilla leikattuja sydämiä ja rypytettyä silkkipaperia.


Käsi on painettu valkoiselle paperille, leikattu irti ja liimattu taustaan. Silkkipaperipensaassa kädenjälki on tehty suoraan taustapaperiin.


Taapero osallistui kädenjälkien painamiseen ja silkkipaperin rypistämiseen. Myös osa koristeista on taaperon liiman päälle asettelemia.
Läpinäkyvät sydämet


Muutamassa sydämessä silkkipaperimyttyjä on liimattu sydäntaustaan ja lopuissa koristeiden taustana on kontaktimuovi. Sydämen ääriviivat on piirretty nopeasti piparkakkumuotin avulla.

Kartonkiset sydänääriviivat on liimattu kontaktimuoville ja täytetty koristeilla. Valmiin sydämen päälle on laitettu toinen kontaktimuovi, jolloin koristeet pysyvät hyvin paikallaan ja sydämistä tulee kestävät.


Yksi sydämistä ehti kaikessa tohinassa jo hävitä, mikä on hieman sääli. Se olisi nimittäin täydentänyt silkkipaperilla täytettyjen sydänten sarjan ja osoittanut hyvin, missä vaiheessa Tipunen oppi ja hoksasi, että silkkipaperista voi tehdä myttyjä. :)

Taapero osallistui rypistämällä silkkipaperia ja asettelemalla koristeet kontaktimuovin tai liimakohtien päälle. Taapero sai myös itse tuputtaa hieman liimaa pumpulipuikolla sydämeen.
Käsisydän

Tämä käsisydänkortti oli pakko tehdä ihan vain siksi, että pienistä käsistä muodostettu sydän on niin hellyyttävä. Kädenjäljet on painettu sormiväreillä valkoiselle paperille ja leikattu ääriviivoja pitkin irti. Taustana on kartonki, jonka taapero kuvitti punaisella puuvärillä. Kädenjäljet on kiinnitetty taustaan kohotarrojen avulla.

Taapero osallistui kädenjälkien tekemiseen ja piirsi taustakuvion. Kiitos Miinalle ideointiavusta Tipulan facebookissa! :)

Tässä vielä kuva sydämistä paikallaan kattokynttelikössä ja tuulikaapin lasiovessa (jossa samalla näkyvät myös talviset lumipallo- ja lumihiutalenauhamme):Hyvää viikonloppua ja mukavia askarteluhetkiä teille, jotka ehkä aiotte ottaa paperit ja värit viikonloppuna esiin! :)

19 kommenttia:

 1. IHANIA koristeitaja kortteja. Itse en lähetä ystävänpäiväkortteja , mutta mummon synttärikorttiin sain monta ideaa, kiitos! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös hävettävän huonomuistinen ystävänpäivän alla lähettämään kortteja! Kiva kuulla, että sait ideoita! :)

   Poista
 2. Upeita koristeita olette tehneet.. :) Vaikka emme ystävänpäivä kortteja lähettelekkään niin koskaan ei ole liikaa askarteluideoita lapsille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, askarteluideoita ei ole koskaan liikaa! Kunpa vain ideat osaisi laittaa helposti selattavaksi, niin ne tulisi myös joskus hyödynnettyä!

   Poista
 3. Olinkin jo ehtinyt miettimään pääni puhki, että mitä ihmettä tekisimme ensiviikolla kerhoissa 😁 nyt on ongelma ratkaistu. Kiitos mahtavista ideoista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että askarteluista oli hyötyä! Mukavia askarteluhetkiä kerholaisten kanssa! :)

   Poista
 4. Oi miten söpöjä ja tulevan ystävänpäivän teeman mukaisesti. <3

  Ihanaa viikonloppua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Tämä vaaleanpunaisen määrä vähän vielä hämmentää, mutta ihan söpöltähän sekin näin vaihteeksi näyttää. :)

   Oikein mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 5. Aivan ihania askarteluja! Lempparini ehdottomasti tuo ensimmäinen... Tai ehkä toinen.... :D Tai sitten ne kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos! :D Ja kiitos tosiaan hyvästä ideasta - mulla oli juuri sopivasti laatikossa kohotarroja odottamassa sopivaa käyttökohdetta. :)

   Poista
 6. Ihana, miten taaperon osallistuminen oli jokaisessa työssä otettu huomioon! Kauniita tuli ja taatusti yksilöllisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Taapero innostui erityisesti silkkipaperipallojen tekemisestä ja liimaamisesta, joten ihan hukkaan ei tämä askartelurupeama mennyt. :)

   Poista
 7. Aivan ihanan sydämellisiä askarteluja olette tehneet ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :> Tällä kertaa ystävänpäivä on meillä näköjään hyvin sydämellinen, ehkä ensi vuonna tulee vähän muitakin koristeita!

   Poista
 8. Ihania askarteluja!

  Meillä nuorin rakastaa liimailla silkkipaperiryttyjä ja tarroja. Sormivärit taas ovat hänestä jotain ihan kamalaa kun kädet likaantuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silkkipaperipallojen liimaamisesta tuli meilläkin nyt hitti. :) Meillä myös maalattiin alussa sormivärejä siveltimillä, mutta kuten kuvasta näkyy nyt on päästy ällötysrajan yli!

   Poista
 9. Tuo maalaus olisi oikeasti aika upea kehystettynä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös miettinyt, että pitäisi oikeasti kehystää joitain töitä. Asia on vain jäänyt, kun en ole keksinyt sopivaa seinää. Pitää ehkä ottaa asia uudestaan pohdintaan. :)

   Poista
 10. Mä en ole kokeillut soseilla maalaamista, mutta täältä voit käydä lukemassa marjamehumaalailusta 1,5 vuoden takaa. Tuoretta vertailukohtaa ei tietty ole mulla nyt tarjolla, mutta omaan silmään eivät värit ole tänä aikana kärsineet. :) Soseista sen sijaan en tiedä, miten ne tai muu paksumpi väriaine suhtautuvat kuivumiseen ja juurikin käymiseen. Nyt ainakin mehu on imeytynyt tehokkaasti vesiväripaperiin eikä muuttanut olomuotoaan. :)

  VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)