lauantai 26. huhtikuuta 2014

Uusia jälkiruokakokeiluja

Huomasin, että olen hyvin kangistunut tuttuihin ja turvallisiin ruokaohjeisiin, joten tällä kertaa päätin hieman repäistä pohtiessani jälkiruokavaihtoehtoja. Vaatimuksina olivat helppotekoisuus ja yksinkertaisuus. Ensin kokeilin suklaasohjoa ja seuraavana päivänä herkuttelimme appelsiinikiisselillä ja salmiakkivaahdolla - molemmat jälkkärit yllättivät positiivisesti, vaikken olekaan ihan varma, pidinkö suklaasohjosta loppujen lopuksi. Muille se kuitenkin näytti maistuvan, joten oli sikäli kokeilemisen arvoinen herkku! Appelsiinikiisseli oli nytkin hyvää, mutta varmasti vielä parempaa appelsiinien sesonkiaikaan. Salmiakkivaahdon kanssa kiisseli muodosti jännän makuyhdistelmän, joka oli ainakin meidän kolmihenkisen maisteluraadin mieleen.

Suklaasohjo


Ohje on suoraan Valion sivuilta, mutta lisäsin joukkoon hieman Fazerina-suklaapatukan palasia. Sekoittelin pakkasessa olevaa sohjoa tunnin välein ja noin viiden tunnin kuluttua pakkaseen laitosta jälkiruoka oli annoslaseissa. Rahka maistui mukavasti kuten myös kaakaon suklaisuus. Jäin kuitenkin kaipaamaan jotain tietämättä mitä - ehkä tuhdimpaa suklaan makua? Tai vähäisempää / erilaista rahkan makua?





Appelsiinikiisseli ja salmiakkivaahto


Ohje on peräisin jostain K-kaupan julkaisusta ja on tarkoitettu 6 annokseen.

  • 1 l appelsiinitäysmehua
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 3/4 dl sokeria
  • 3 appelsiinia

  • 1 tlk vispikermaa
  • Turkinpippureita tai muita vastaavia makeisia

Sekoita kattilassa appelsiinitäysmehu, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa. Kaada kulhoon jäähtymään ja ripottele sokeria päälle. Poista appelsiineista kuori ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Puolita lohkot ja lisää kiisseliin. Tarjoile kiisseli kylmänä.

Murskaa turkinpippurit. Vaahdota kerma ja lisää makeismurskaa joukkoon n. 4 rkl verran.


2 kommenttia:

  1. Kertakaikkiaan hauska nimi tuo suklaasohjo. Sen tekoa voisi vaikka kokeilla.


    Satunnainen lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ja nimi vieläpä on oikeasti tosi sopiva tuolle jälkiruoalle! Se näyttää, tuntuu ja kuulostaa sohjolta. :)

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)