Huomasin, että olen hyvin kangistunut tuttuihin ja turvallisiin ruokaohjeisiin, joten tällä kertaa päätin hieman repäistä pohtiessani jälkiruokavaihtoehtoja. Vaatimuksina olivat helppotekoisuus ja yksinkertaisuus. Ensin kokeilin suklaasohjoa ja seuraavana päivänä herkuttelimme appelsiinikiisselillä ja salmiakkivaahdolla - molemmat jälkkärit yllättivät positiivisesti, vaikken olekaan ihan varma, pidinkö suklaasohjosta loppujen lopuksi. Muille se kuitenkin näytti maistuvan, joten oli sikäli kokeilemisen arvoinen herkku! Appelsiinikiisseli oli nytkin hyvää, mutta varmasti vielä parempaa appelsiinien sesonkiaikaan. Salmiakkivaahdon kanssa kiisseli muodosti jännän makuyhdistelmän, joka oli ainakin meidän kolmihenkisen maisteluraadin mieleen.
Suklaasohjo
Ohje on suoraan Valion sivuilta, mutta lisäsin joukkoon hieman Fazerina-suklaapatukan palasia. Sekoittelin pakkasessa olevaa sohjoa tunnin välein ja noin viiden tunnin kuluttua pakkaseen laitosta jälkiruoka oli annoslaseissa. Rahka maistui mukavasti kuten myös kaakaon suklaisuus. Jäin kuitenkin kaipaamaan jotain tietämättä mitä - ehkä tuhdimpaa suklaan makua? Tai vähäisempää / erilaista rahkan makua?
Appelsiinikiisseli ja salmiakkivaahto
Ohje on peräisin jostain K-kaupan julkaisusta ja on tarkoitettu 6 annokseen.
- 1 l appelsiinitäysmehua
- 3/4 dl perunajauhoja
- 3/4 dl sokeria
- 3 appelsiinia
- 1 tlk vispikermaa
- Turkinpippureita tai muita vastaavia makeisia
Sekoita kattilassa appelsiinitäysmehu, perunajauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa. Kaada kulhoon jäähtymään ja ripottele sokeria päälle. Poista appelsiineista kuori ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Puolita lohkot ja lisää kiisseliin. Tarjoile kiisseli kylmänä.
Murskaa turkinpippurit. Vaahdota kerma ja lisää makeismurskaa joukkoon n. 4 rkl verran.
Kertakaikkiaan hauska nimi tuo suklaasohjo. Sen tekoa voisi vaikka kokeilla.
VastaaPoistaSatunnainen lukija
Kyllä, ja nimi vieläpä on oikeasti tosi sopiva tuolle jälkiruoalle! Se näyttää, tuntuu ja kuulostaa sohjolta. :)
Poista