perjantai 18. huhtikuuta 2014

Bataattiranskalaiset

Jo jonkin aikaa on ollut tarkoitus kokeilla bataattiranskalaisia ja vihdoinkin ne tuli tehtyä - onneksi! Bataattiranskikset osoittautuivat todella herkullisiksi ja suht nopeiksi valmistaa.

 
  • bataatteja
  • oliiviöljyä
  • paprikajauhetta
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa

Kuori ja pilko bataatti tikuiksi. Sekoita kulhossa bataatteihin oliiviöljyä ja mausteet. Paista 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Ensimmäisellä kokeilukerralla bataateissa oli maku kohdillaan, mutta ne eivät olleet kauhean rapeita, vaikka viettivätkin uunissa 40 minuuttia. (Tosin rapeuden puuttuminen ei haitannut yhtään, kun maku oli silti superhyvä.) Toisella kokeilukerralla huuhtelin bataattitikkuja kylmässä vedessä ennen maustamista, jotta tärkkelys irtoaisi bataattien pinnasta. Lisäksi jätin pellillä tikkujen väliin enemmän tilaa, ja lopputuloksena olivatkin hieman rapeammat ranskikset. Paistoaikaakin tarvittiin vain puoli tuntia!

Kaksi suhteellisen keskikokoista bataattia riittivät juuri sopivasti kahdelle (hyvin nälkäiselle) aikuiselle.


Suosittelen! Testatusti bataattiranskalaiset maistuivat hyvin kanan ja vihersalaatin kera. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)