keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kinuskikakku


Kakku onnistui yllättävän hyvin täytteiden puolesta, mutta kinuskikuorrutteen ulkonäköön en ole tyytyväinen ja pursotusta pitää vielä treenailla. Myös välissä olleet appelsiinimarmeladin kuoripalat maistuivat mielestäni vähän liian kitkeriltä, mutta muuten kakku oli herkullinen ja kosteutusta ja täytettä oli hyvässä suhteessa. Oli ihan mukavaa väkertää kakkua, mutta ehkä taas vähän aikaa teen helppoja ja nopeita juustokakkuja. :)

Kakun pohja on tehty munattoman kääretortun ohjeella. Tein taikinaa kaksinkertaisen annoksen kahdelle uunipellille ja leikkasin kakkulevystä pyöreät palat (halkaisija 22 cm). Alimmainen ja ylimmäinen kerros ovat kokonaisista ympyröistä, mutta keskimmäinen kerros on koottu paloista.


Kostutukseen on käytetty säilykepersikan ja -päärynän lientä, minkä jälkeen pohjan päälle on levitetty ohuelti appelsiinimarmeladia. Täytettä oli kahta erilaista:

Mango-päärynätäyte
  • 100 g mangotuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 3 säilykepäärynän puolikasta

Persikka-appelsiinitäyte
  • 100 g appelsiinituorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 4 säilykepersikan puolikasta

Jaa vaahdotettu kerma puoliksi ja lisää toiseen puolikkaaseen mango- ja toiseen appelsiinituorejuusto sekä paloitellut säilykehedelmät.

Kaikkien aikojen edustavin kakkukuva. :)

Kinuskikuorrute
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
Sekoita ainekset teflon-kattilassa ja keitä pienellä kuplinnalla n. 20 minuuttia. Hyvät ja tarkat ohjeet kinuskikastikkeen tekemiseen löytyvät esimerkiksi Kinuskikissan sivuilta.


Tein kinuskikuorrutteen ohjeiden mukaan, mutta silti jossain kohdassa taisi mennä vikaan, sillä kuorrutteen pinnalle tuli kuin tulikin muutama rasvalaikku eikä se muutenkaan levittynyt ihan niin tasaisesti kuin toivoin. Sokerimassakoristeiden kannalta kuorrute oli kuitenkin hyvä valinta, sillä kukat eivät sulaneet kakun päälle. Hieman ne olivat kosteahkoja seuraavana päivänä oltuaan yön yli kuvun alla jääkaapissa, mutta muoto oli kutakuinkin vielä hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)