tiistai 9. kesäkuuta 2015

Summer bucket list

Blogeissa on juuri nyt valtavasti Summer bucket list -postauksia, joihin on listattu, mitä asioita aikoo tehdä tulevan kesän aikana. MakroTex-valokuvahaasteessa on tällä viikolla aiheena kesäkuu ja kesäkuisia kuvia ottaessani pohdin minäkin, mitä meidän kesäämme voisi kuulua. Asiaa jonkin aikaa pähkäiltyäni tulin siihen lopputulokseen, että listani taitaa olla aika lyhyt ja avoin.



Tässäpä siis minun summer bucket list! :)

Osta tuoreita marjoja. Vaikka kotimaiset marjat maksavat välillä mansikoita ja vaikka olen välillä hieman pihi, niin tänä kesänä ostan usein etenkin mansikoita ja mustikoita. Tytöt kuitenkin tykkäävät niistä valtavasti.



Olkaa ulkona. Kesällä aiomme olla pihalla, metsässä ja leikkipuistossa. Ihmettelemme kasveja ja eläimiä, teemme hiekkakakkuja ja opettelemme olemaan syömättä käpyjä. Keinumme, keinutamme ja olemme keinutettavina.



Seikkailkaa! Olen valtavan innoissani tästä kesästä, sillä viime kesänä emme pystyneet tai ehtineet tekemään juuri mitään: ensin olin hyvin raskaana ja välttelin rasittavia kävelypätkiä ja sitten Untuvikko jo syntyikin - juuri sopivasti kuumimpien helteiden aikana, jolloin sisällä oli huomattavasti viileämpää kuin ulkona eikä liikkuminen vastasyntyneen kanssa kotiseinien ulkopuolella houkutellut. Nyt sen sijaan rattaissa napottaa kaksi uteliasta tyttöä ja tuplarattaiden lykkiminen lopputalven lumisohjoissa on kasvattanut kävelykuntoani kiitettävästi - kesällä siis seikkaillaan! Katsotaan, mitä kaikkea ehdin tehdä tyttöjen kanssa ja minne suuntaamme heinäkuussa koko perheen voimin!


Älä tee listoja. Jääkaapin ovessa on notkunut jo pari kuukautta tekemättömien töiden lista, josta aina silloin tällöin saan vedettyä jonkin kohdan yli. Olisi kiva, jos sitä listaa saisi hieman lyhennettyä kesän aikana, mutta muuten en tee kesäksi listoja enkä tarkkoja suunnitelmia: teemme sen, mitä ehdimme ja loput tekemiset jäävät ensi kesään - ja ehtiihän sitä kotia jynssätä heinäkuun jälkeenkin. :)



Mitä sinä aiot tehdä kesällä? :)

Lisää kesäkuu-kuvia löytyy Pienen Linnun MakroTex-valokuvahaastesta!

Pieni Lintu - MakroTex challenge

50 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat. En osaa sanoa mistä pidän eniten. Hauskoja kaikki.:)

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan ihastuttavia ja tunnelmallisia hyvän mielen kuvia kaikki :) Harmi vaan että haalarit kuuluvat kesäkuisiin kuviin, mutta niin on meilläkin - t-paitakelejä odotellessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, haalarit ei ehkä ole kaikkein kesäisin vaate. :D mutta eipä tarvi pähkäillä, miten suojaisi tytöt auringolta!

      Poista
  3. Hyvä lista, juuri sopivan avoin. Ja kuvat olivat ihania, etenkin tuo missä on pupu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) avoin lista on näppärä, niin ei tule suoritusstressiä!

      Poista
  4. Upeita kuvia ja ihania tavoitteita. Minä aion ulkoilla, mökkeillä ja neuloa (sitäkin voi onneksi harrastaa ulkona). Muutama geokätkökin olisi kiva löytää pitkästä aikaa. Mukavaa kesää teidän koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kivoilta suunnitelmilta! Muutaman geokätkön voisimme mekin etsiä, siinä olisikin mukavaa tekemistä kesäksi! :) hienoa kesää myös sinne! :)

      Poista
  5. Kyselin tuossa lapsilta, että mitä he haluavat sitten syödä Suomessa, kun sinne kesällä tulemme. Odotin vastaukseksi jäätelöä, pullaa ja irtokarkkeja, mutta vastaus oli herneitä ja mansikoita torilta. Herneitä ei täältä saa ja mansikatkin maistuvat vedelle, joten nuo ovat Suomessa ihan taivaallisia herkkuja. Eli ne ovat meidän bucketlistillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa herkulliselta! :) ihana kuulla, että lapsetkin odottavat terveellisiä herkkuja! Toivottavasti tulee hyvä mansikkasato. :)

      Poista
  6. Hienot kuvat ja hyvät listat. Niiden marjojen syöminen kuuluu ehdottamasti meidänkin listalle. Ja herneet ja jäätelö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, miten mä unohdinkaan jäätelön! Se kuuluu myös meidän listaamme ja herneetkin ovat ihan jees. :)

      Poista
  7. Hienoja kesäkuisia kuvia. Ja hyvä lista, varsinkin tuo viimeinen kohta.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, viimeinen kohta täytyy pitää eritysesti mielessä!

      Poista
  8. Ihana tuo jänis kuva. Tai rusakkoko on. Hurmaava kuva kuitenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä kaikki pitkäkorvaiset ovat pupuja, joten tarkempaa lajimääritystä en minäkään osaa tehdä. :D

      Poista
  9. Nyt ei ole listojen aika. Nyt pitää nauttia tytöistä ja hetkistä! Ihana pupukuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toden totta! Tämäkin kesä on vain kerran, joten siitä ja pikkutyttöjen tohottelusta pitää tosiaankin nauttia! :)

      Poista
  10. Niin ihanat kesäkuun kuvat! Jänis suosikkini! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pieni Lintu! Jänis-kuva oli todellinen onnenkantamoinen ja ainoa räpsäisy tuosta hetkestä!

      Poista
  11. Mahtava: opettelemme olemaan syömättä käpyjä :D Näen sielun silmin tilanteen :)
    Ihanaa kesää teille!

    VastaaPoista
  12. Mitäpä sitä turhan tarkkoja listoja kesäksi tekemäänkään. Ulkona tulee pakostakin oltua enemmän kuin talvella ja kotimaiset marjat ovat kyllä todella hyviä! Mukavaa kesänalkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä malttamattomana jo odotan marjojen satokauden alkamista. Tulisipa jo! Ihanaa alkukesää myös sinne! :)

      Poista
  13. Minulla on tässä pöydällä tuollainen lista, jossa on kaikkia tekemättömiä töitä. On ihana kun niitä pitkään odottaneita hommia saa aina välillä viivailla ylitse :)

    Minä tässä olen jo nauttinut kesästä - kamalasta tuulesta huolimatta. Tänäänkin jo istuskellut hetken pihalla katsellen kanojen tyytyväistä kuopsuttelua pusikoissa, kanien ruohonsyöntiä ja koirien luunsyöntiä. Aurinko paistaa ja linnut laulaa, voi kuinka nautin! Vielä kun tulisi käytyä heittämässä talviturkkikin joskus! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, kuulostaa ihanan idylliseltä! Tiedän yhden 2-vuotiaan, jonka saisin varmasti houkuteltua mukaan katsomaan kanien ruohonsyöntiä. :D

      Poista
  14. Ihanaa kesäkuuta välittyy kuviesi kautta

    VastaaPoista
  15. Ihana lista ja ah miten kauniita kuvia<3 :)

    VastaaPoista
  16. Tää on hyvä lista! Sopivan rento, mutta silti suuntaa-antava!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos! :) Pieni ääni mun sisällä on alkanut jo miettiä, missä kaikkialla voitaisiin käydä heinäkuussa. Nyt mun pitää kovasti yrittää vaientaa ääni ja jättää listat tekemättä, vaikka kuinka tekisi mieli! :D

      Poista
  17. Oi kun olet napsinut kauniita kuvia. Ihania värejä.

    VastaaPoista
  18. Lista idea on hieno - kopsaan idean ja laitan oman tekemättömien töiden listan meidän jääkaapin oveen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jääkaapin ovi on hyvä paikka ja ainakin alussa listan myös huomaa siitä hyvin. Nyt meidän listamme on alkanut jo hieman kadota muiden muistettavien papereiden alle, mutta siellä se edelleen on saatavilla! :)

      Poista
  19. Kivat kuvat ja ihanat pienet keinujat

    VastaaPoista
  20. Kiva lista ja kauniita kuvia =)

    VastaaPoista
  21. Kivaa kesää koko poppoolle :)

    VastaaPoista
  22. Upeita kuvia! Juuri pari päivää sitten muistin ladanneeni muistikirjan puhelimeen ja kirjoittaneeni sinne to do -listan....jonka olemassaolon siis muistin nyt, puolitoista kuukautta myöhemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, juurikin tuosta syystä meillä on lista jääkaapin ovessa. :D Tosin kyllä se siihenkin aika ansiokkaasti unohtuu!

      Poista
  23. Rakstan ja tehdä listoja, mutta siinä vaiheessa kun en ole ehtinyt tehdä puoliakkaan tekemättömistä töistä, listan hohto himmenee ja unohdan sen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kuulostaa niin tutulta! Samoin jos listan töitä alkaa tehdä, pääsee noin puoleen väliin ja pitää muutaman taukopäivän, niin sekä lista että motivaatio ovat kyllä nopeasti hävinneet. :D

      Poista
  24. Ihania kuvia ja viisaita sanoja! Ihailen erityisesti tätä kuvien kokonaisuutta: välillä kuva kauempaa, sitten toinen lähempää. Itselläni on vielä opettelemista tuollaisessa sommittelussa...
    Teidän suunnitelmat kuulostaa mukavilta :) Tulee elävästi mieleen meidän Hessun ensimmäiset kesät. Tosin esikoinen oli silloin jo kolme, eli tuplarattaita ei meillä koskaan ollut käytössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva kuulla että tykkäät sommittelusta! :)

      Teillä kesät ovatkin jo varmaan melko erilaiset kuin meillä. :) Toivottavasti minäkin muistan kesän vielä usean vuoden päästä!

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)