keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Instagram-aloittelija kaipaa vinkkejä!

Vihdoinkin on otettu jälleen yksi pieni askel sosiaalisessa mediassa ja minut löytää nyt myös Instagramista nimimerkillä tsirppu! :)

Lämpiän ehkä hieman hitaasti uusille asioille ja luotan liian vahvasti mielikuvaani tutkimatta asiaa yhtään tarkemmin. Olin jotenkin kummallisesti kuvitellut, että Instagramista löytyy vain asukuvia, hymyileviä päitä ja aamupuuroja, kunnes keskustelin asiasta ystäväni kanssa. Koin valtavan ahaa-elämyksen hoksatessani, että Instagram on tosiaan myös oiva väline saada inspiraatiota, löytää upeita kuvia ja jakaa niitä omia kuvia, joita ei ehdi blogiin tuoda.


Olen nyt jonkin aikaa tutustunut instaan ja yrittänyt päästä perille sen kuvioista. Olen huomannut, että tapoja käyttää sitä on monia, joten päätin kysyä teiltä hieman Instagram-vinkkejä.

Kuinka usein sinä julkaiset siellä kuvia?
Julkaisetko vain yhden päivässä vai useampia?
Kirjoitatko aina kuvatekstin vai jätätkö sen pois?
Entä miten ahkerasti käytät hästägejä?
Julkaisetko vain uusia kuvia vai myös kuvia puhelimen syövereistä?
Millaisia kuvia laitat Instaan?

Tykkään tehdä asiat mieluummin tietokoneella kuin puhelimella, joten Instagramin käyttö on aavistuksen verran epämukavuusalueellani. Ensitöikseni selvitinkin mm. voiko kuvia ladata omalle tilille myös suoraan koneelta - en nimittäin millään jaksaisi kaivaa piuhoja esille ja tottakai mieluummin kuvaan kameralla kuin puhelimellani. Riemukseni huomasin, että se onnistuu helposti! Täältä löytyi hyvät ohjeet siihen, miten valokuvat saa tietokoneelta omalle Instagram-tilille. :)

Arvaatko muuten, mikä oli suurin kynnyskysymys pohtiessani Instagramiin liittymistä? Nimimerkin keksiminen! Ajattelin olla näppärä ja keksiä jollain tapaa tipuihin liittyvän nimimerkin ja otin Wikipedian avukseni. Tiesitkö, että Intiassa on moskeia nimeltään Tipu Sultan Mosque? Tai että Tipu Aziz oli (on?) neurokirurgian professori Oxfordista? Entä tiesitkö, että vaaksiaisten (niiden pitkäjalkaisten ja kapeasiipisten ötököiden) latinankielinen nimi on Tipulidae? Ihastuin Tipulidaeen valtavasti, mutta kuulemma se on todella outo nimimerkki. :D Muutaman mutkan jälkeen olen siis ihan vain tsirppu - tervetuloa kurkkaamaan kuviani! :)

Kun nyt vihdoin olen Instagramissa, tarvitsen tottakai myös seurattavia mielenkiintoisia käyttäjiä! Vinkkaa siis omasta insta-tilistäsi tai kehu kaveria, tulen kurkkaamaan kuvia! :) Erityisesti haluaisin löytää käyttäjiä, joilta löytyy kivoja luonto- tai maisemakuvia, sisustuskuvia tai kuvia ruoista ja leipomuksista. Myös käsityö-, diy- ja tuunauspainotteiset kuvaajat kiinnostavat!

Näin kesällä huomaan monien blogien hiljentyvän hetkeksi ja itsekin olen huomattavasti vähemmän tietokoneella, joten Instagram on näppärä tapa pysyä tuttujen ihmisten menoissa mukana. Minullakin on jonossa vaikka kuinka monta juttua, joista haluaisin päästä kirjoittamaan, mutta aika ei vain riitä aina. Onneksi siis kuvien lataaminen Instagramiin on helppoa ja nopeaa. Joko muuten huomasit, missä seikkailin tyttöjen kanssa eilen? ;)

39 kommenttia:

 1. Viltsumari ilmottautuu. Tervetuloa ainakin tutustumaan, jollet jopa seuraamaan. :)

  VastaaPoista
 2. Paijaqo lähti sinua seuraamaan :)
  Itsekin noviisina vielä laitan joskus useamman päivässä, joskus vain yhden. Osa kuvista on päätynyt myös blogiin... Yritän aina selittää mistä kuva on tai mitä sen pitäisi esittää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :) Mäkin yritän kovasti tasapainoilla instan ja blogin välillä, ettei tule ihan samoja kuvia molempiin. Ja jos tulee, niin sitten kuvat ovat paljon aikaisemmin instan puolella, sillä sinne on näköjään niin helppo laittaa vain yksi kuva ilman isompaa postausta sen ympärillä!

   Poista
 3. Olen Instassa blogin nimellä eli kivikakku :) Sinne tulee vaihtelevan usein räpsäistyä tilannekuvia eli kännykällä kuva, muutamat kuvaa ja tilannetta kuvaavat hashtagit mukaan ja saman tien julkaisuun. Joskus saatan käyttää kuvia myöhemmin blogissa, mutta enemmänkin instapäivitykset ovat extraa blogipostausten välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös kovasti ihastumassa instaan, kun sinne voi laittaa helposti ja nopeasti juurikin tilannekuvia ilman erityistä tekstiä ja punaista lankaa sen ympärillä. Vaikka fb:iinkin saa helposti laitettua kuvia, insta vaikuttaa jollain tapaa rennommalta paikalta. :)

   Poista
 4. Elisabetkrista. Itse pidän käyttäjäni rentona ja julkaisen sellaisia kuvia mitä itse haluan. Mielestäni seuraajien määrällä tai "sydämmillä" eli tykkäyksillä ei niinkään ole väliä, kunhan kuvien ottamisesta ja laitosta itse pitää. Myös muiden kuvia on kova katsella. Itse otan kuvia aika laajasti: luonnosta, eläomistä, keikoilta, rakennuksista, ruuista, itsestäni ja minulle rakkaista ihmisistä :) Iloa kuvien ottoon ja muiden kuvien katseluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet aivan oikeassa, tärkeintä taitaa tässäkin touhussa olla se, että itse innostuu siitä ihan vain tekemisen itsensä takia eikä painopiste ole seuraajien tai tykkäysten haalimisessa. Vaikka onhan se kieltämättä kyllä tosi kiva huomata, että muita kiinnostaa omien kuvien katselu! :)

   Poista
 5. Lisäilen yleensä 2-4 kertaa päivässä Instaan kuvia eli hyvin aktiivista käyttöä. Ihan koukkuun on jääty ja muiden kuvia tulee selailtua tosi paljon :) Instagramista saa kyllä paljon inspiraatiota. Kuvatekstejä laitan yleensä muutamalla sanalla tai lauseella, ne tukee jotenkin kuvia kivasti.

  Löydyn nimimerkillä: yhteenkasvettublogi
  Paljon kuvia lapsesta, mutta myös sisustusta ja ruokakuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että mäkin saatan koukkuuntua tähän... :D Nyt kun olen vähän aikaa pyörinyt instassa, olen todennut tämän aika helppokäyttöiseksi. Esimerkiksi Pinterest tuntuu paljon monimutkaisemmalta (ja tietty sen käyttötarkoituskin on hieman eri).

   Poista
 6. Liitynkin heti seuraajaksi! Itse lisäilen sillointällöin, välillä päivittäin, välillä viikottain. Ikäänkuin päiväkirjamaisesti kuvia omasta elämästä ja lisäksi inspiraatiokuvia ja käsitöitä ym. Instagram on mahtava keksintö!! Minua voit seurailla nimimerkillä llauruska. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päiväkirjamaisuus kuvaakin instaa hyvin! Mä näin alkuinnostuksessani olisin valmis lataamaan sinne valtavan kasan kuvia, mutta yritän nyt malttaa mieleni ja aloittaa aikalailla "tyhjältä pöydältä". Ehkä innostus jossain vaiheessa vähän laimenee ja kuvia tulee vain silloin tällöin. :)

   Poista
 7. Liitynkin heti seuraajaksi! Itse lisäilen sillointällöin, välillä päivittäin, välillä viikottain. Ikäänkuin päiväkirjamaisesti kuvia omasta elämästä ja lisäksi inspiraatiokuvia ja käsitöitä ym. Instagram on mahtava keksintö!! Minua voit seurailla nimimerkillä llauruska. :)

  VastaaPoista
 8. Liitynkin heti seuraajaksi! Itse lisäilen sillointällöin, välillä päivittäin, välillä viikottain. Ikäänkuin päiväkirjamaisesti kuvia omasta elämästä ja lisäksi inspiraatiokuvia ja käsitöitä ym. Instagram on mahtava keksintö!! Minua voit seurailla nimimerkillä llauruska. :)

  VastaaPoista
 9. Täällä yks jonka pitäis tutustua tuohon instragramiin. En vaan oo saanut aikaseksi liittyä siihen ja ottaa selvää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä kans jahkailin ja jahkailin. Nyt vähän harmittaa, sillä onhan tuo aika mielenkiintoinen paikka! :D

   Poista
 10. Insta on kiva just siitä, että siellä voi inspiroitua ja jakaa niitä kuvia, joita ei jaksa/ehdi/halua postata blogeissa :) Siellä minäkin, sinua seuraamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin piti sanoa vielä, että olen aika rauhallinen instaaja. En ihan joka päivä julkaise, enkä montaa ainakaan päivässä. Välillä julkaisen jotain vanhempaa instan tyyliin hashtag TB / throwback :) Kyllä käytän hashtageja, välillä niitä on vaikea keksiä, mutta se auttaa kun seuraa muiden tagejä :)

   Poista
  2. Kiva, että lähdit seuraamaan! :>

   Mun täytyy perehtyä vielä paremmin risuaitamaailmaan. Onneksi insta ehdottaa aloitettuun sanaan sopivia hästägejä niin en ole ihan pulassa! :)

   Poista
 11. Insta on sellainen johon tekisi mieli tutustua, mutta oma tekniikka ei taida riittää. Kännykkä kun on kaukana nykypäivän hienoista vehkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Instagram taitaakin olla siitä hämmentävä sovellus, että se on vahvasti suunnattu älypuhelimille. Sitä pystyy näin lyhyen kokemuksen perusteella ihan suht hyvin käyttämään koneellakin, mutta ainakin tilin luomiseen tarvitaan puhelinsovellus. Jos kännykkäsi päivittyy jossain vaiheessa hieman uudempaan, niin tutustu ihmeessä instagramiin! :)

   Poista
 12. Minulla oli instatili ennen blogia. En välttämättä lisää kuvia päivittäin. Joskus taas saatan lisätä useamman kuvan päivässä. Kuvia latailen ihan laidasta laitaan. Luonnosta, ruuista, lapsista, kosmetiikasta, sisustuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettei useamman kuvan lataaminen päivässä ole mitenkään yli-innokasta vaan ihan yleisesti käytössä! Näyttää siltä, että munkin kuvakansio tulee sisältämään kuvia hyvin laidasta laitaan!

   Poista
 13. Löydettiinkin jo toisemme Instagramista! Minä postailen sinne kuvia harvakseltaan, vähän fiiliksen mukaan. Liityin vasta vähän aikaa sitten, enkä ole vielä päättänyt liitänkö instaa blogiini. Nimimerkki tulee kyllä blogista ja sinä ja eräs toinen blogin lukija ovat kyllä seuraajiani. Aika näyttää.

  Minä käytän hashtageja aika villisti. Ehkä pistän yksi tai kaksi "järkevää" ja osan sitten keksin omasta päästäni.

  Instagram on siitä kiva sosiaalisen median muoto, että se ei täyty ihmisten valituksella vaan lähinnä kivoilla asioilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysimme ja vau, olen otettu siitä, että pääsin seuraajaksesi! :> Ennen instagramia en ole oikein älynnyt risuaitojen hienoutta, mutta nyt olen huomannut, että niihin tosiaan voi keksiä vaikka mitä hauskaa. Tästä tulee kivaa!

   Olet muuten aivan oikeassa tuossa, että instagram vaikuttaa positiiviselta paikalta, mikä on melko harvinaista somessa. Sinällään mielenkiintoista, sillä instassakin on kuitenkin nimimerkit ja ilman omia kasvokuvia voi pysyä hyvinkin anonyyminä.

   Poista
 14. Napsahduksia lähtee seuraamaan :D
  Mä laitan tuoreita kuvia aina fiiliksen ja tilanteen mukaan. Joskus tulee useampi päivässäkin toisinaan taas muutaman päivän hiljaiseloa. Kuvia tulee laitettua paljon lapsista, arkipäivän tilanteista ja tapahtumista :) Mulla on aina jonkunlainen "kertomus" kuvalle ja käytän hästägejä :)

  t.Nadja/napsahduksia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa seuraamaan! :)

   Instagramissa on tosiaan näköjään helppo jakaa arjen pieniä asioita. On paljon helpompaa jakaa yksi kuva kuin kehittää kokonainen postaus asiasta!

   Poista
 15. Oi ja voi. Minullakin on tuo Instagram ollut sen sata kertaa mielessä ja sen sata kertaa sen unohtanut. En vain ole saanut itseäni vieläkään siihen "syttymään". Mikälie. Blogiakin velloin pari, kolme vuotta ennen aloitusta. :) Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, minäkin pohdin blogiasiaa mielessäni nelisen vuotta ennen aloittamista. Ehkä säkin tulet instaan seuraavan vuoden aikana? :D Kaunista ja mukavaa juhannusta myös teille! :)

   Poista
 16. Tervetuloa Instaan: @ruuhkavuodet Jos bloggaan keskimäärin joka toinen päivä niin Insta päivittyy suunnilleen joka päivä: maisemia, luontoa, ruokaa (tosin joukossa myös muutama asukuva ja selfie ;) ) Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavan monipuoliselta kuvailulta! Mukavaa juhannuksen lopputunnelmia myös sinne! :)

   Poista
 17. Insta on varsinainen runsaudensarvi ja sieltä löytyy vaikka mitä kivaa katseltavaa. Koukussa olen. Saatan laittaa kuvia 1-5 riippuen kuinka paljon erilaista tapahtumaa on päivän aikana. Jännä miten joskus kun laittaa kuvan joku katoaa ja taas joku uusi tulee seuraamaan. :)

  Seuraan sinua nimellä koivusalo ;)

  Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen pikkuhiljaa hoksaamassa, kuinka valtavasti instasta löytyykään upeita kuvia. Niitä katsellessa omat kuvat alkavat heti tuntua kovin mitättömiltä ja pikkuisilta räpsäisyiltä. :D

   Kiva, että lähdit seuraamaan! Sateesta huolimatta oikein ihanaa juhannusta myös sinne! :)

   Poista
 18. Mäkin oon aika uus vielä instan suhteen, mut löytää nimellä: annakatriinaj. Täytyykin alkaa sua seurailemaan :)

  Mä en julkase sinnekkään lapsista naama kuvia eikä siä taida olla mustakaan naama kuvaa. Enemmän kaikkia muita kuvailuja :) En lisäile joka päivä kuvia, sillon tällön aina :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä menen myös instassa samoilla rajoituksilla kuin täällä enkä julkaise tytöistä tunnistettavia kuvia. Selfietäkään en heti ensitöikseni räpsäissyt, mutta saattaa olla, etten ole siellä niin tarkka omien kuvien suhteen. Katsotaan, mihin suuntaan instagram-käyttöni lähtee muovautumaan! :)

   Poista
 19. Sitä mukaan kun tykkäilet instassa kuvista, se haku kohta alkaa ehdotella sulle samankaltaisia kuvia mistä olet tykkäillyt... :)

  Mä latailen kuvia välillä viis päivässä ja välillä yhden kolmen päivän välein :D Sekalaisia kuvia aina luontokuvista omaan naamaan ja kaikesta siltä väliltä, aika harvoin mitään vanhempia kuvia koneen syövereistä. Kuvatekstin kirjoitan aina ja aluksi en tajunnut noita hastageja ollenkaan, nykyisin käytän niitäkin aika ahkerasti. Tykkään itse lukea tarinan kuvien takaa, joten tulee sitten aika usein kirjoitettua itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hoksasin tuon hakujutun just eilen illalla! Voi huh, miten hienoja kuvia löysinkään sitä kautta! :D

   Mä oon myös huomannut, että kuvia, joissa on jonkinlainen kuvateksti ja kenties jopa vähän taustaa kuvalle, on kivempi katsoa kuin pelkkää kuvaa. Vaikka jotkut kuvat ovatkin upeita ihan itsessään, niin useimpiin on kiva saada vähän lisää tietoa. :)

   Poista
 20. Latailen kuvia melko ahkerasti, välillä voi olla päivä jolloin en julkaise yhtäkään, toisena voi tulla useampi kuva. Hastagien avulla tulee enemmän tykkäyksiä ja joskus tulee itsekin niiden avulla katseltua kuvia.

  @rouvay

  VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)