maanantai 22. kesäkuuta 2015

Lasten kanssa reissussa: KOIRAMÄKI

Kävin viimein tyttöjen kanssa Särkänniemen Koiramäessä. Odotukset paikkaa kohtaa olivat korkeat ja aika hyvin ne kyllä täyttyivätkin. Koiramäellä oli valtavan kaunista ja uskon, että myös Koiramäen joulu on tunnelmallinen ja mukava kokemus!

Koiramäki on avoinna puolilta päivin iltaseitsemään asti. Meillä paras seikkailuaika on päiväunien takia aamupäivä, mutta retki sujui silti mainiosti. Molemmat tytöt nukahtivat menomatkalla rattaisiin poikkeuksellisen aikaisin, joten sain kiertää ensimmäisen kierroksen rauhassa kamerani kanssa. :)


Paikan yleisilme on tosiaan todella kaunis. Tykkään valtavasti vanhoista taloista ja Koiramäeltä löytyykin paljon vanhannäköisiä rakennuksia. Kaikkialla oli siistiä, rakennukset olivat hyvässä kunnossa ja henkilökuntakin oli pukeutunut ajan hengen mukaan.
Koiramäen kaupungissa on komeita taloja ja jos matkaseuralaiset olisivat malttaneet, olisin varmaan jäänyt loppupäiväksi istumaan torille kaivon viereen. Kaupungista löytyy kahvila sekä herkku- ja kirjakauppa. Ilahduin valtavasti huomatessani, että taloihin mahtuu sisälle myös tuplarattailla! Ainakin yksi oviaukko oli aina tarpeeksi leveä ja kynnyksetön ja puodeissa oli sisällä riittävästi liikkumatilaa pöytien välissä.

Sieltä täältä löytyi koiramäkeläisiä istuskelemassa penkillä, niittämässä nurmikkoa tai makoilemassa talon katolla. Kaikissa ohjekylteissä oli koiramäkeläistä kuvitusta ja olikin kiva huomata, että Mauri Kunnaksen kädenjälki todella näkyy paikassa.


Maatilalla on erilaisia eläimiä ja aivan ensimmäiseksi kiinnitin huomioni näihin suloisiin vauvalampaisiin. Voi pieniä! Vaikka en ole oikein koiraihmisiä, niin pakko on kyllä myöntää, että Koiramäestä löytyneet koiranpennut olivat myös supersöpöjä!Taaperomme päivän ehdoton kohokohta oli, kun löysimme pupuaitauksen! Satuimme Koiramäelle sikäli hassuun aikaan, että lähes kaikki eläimet nukkuivat tai söivät, jolloin niistä näkyi aidan suuntaan lähinnä vain takapuolia.


Maatilalta löytyy ilmeisesti myös Koiramäen talo, joka meni minulta aivan ohi. Siellä voi leikkiä ja puuhastella vanhan ajan tyyliin, joten seuraavalla vierailukerralla pitääkin muistaa käydä myös talossa! Taisin olla Tipusen tavoin niin innostunut eläimistä, että rakennuksiin tutustuminen unohtui kokonaan. :)

Keskellä Koiramäkeä on Tassuteatteri, jossa esitetään 3-4 kertaa päivässä esitys Elsa, Kille ja Sammon ryöstö. Kävimme katsomassa esityksen tyttöjen kanssa ja he jaksoivat seurata sitä ihmeen hyvin. Äänentoisto hieman ontui eikä puheesta saanut aina selvää, mutta selvästi lavalla näkyvä vauhti ja mielenkiintoiset hahmot jaksoivat pitää perheen pienimpienkin mielenkiinnon yllä.

Koiramäen kiertämiseen kannattaa ehdottomasti varata aikaa! Sieltä löytyy paljon katseltavaa niin eläinten luota kuin kaupunginkin puolelta. Alle 100 cm pitkät pikkukaverit pääsevät alueelle ilmaiseksi, mutta aikuiset maksavat 15 euroa - tosin itse monen muun tavoin ehdin hyödyntää kesäkuun alkupuolen viiden euron tarjouksen. Vaikka alue onkin kaunis ja mielenkiintoinen, 15 euroa käynnistä on aika paljon ja sinne tulee tuskin lähdettyä ainakaan perheen molempien aikuisten voimin. Tällä viiden euron hinnalla sen sijaan voisin kuvitella piipahtavani Koiramäellä useammankin kerran!

Oletko sinä käynyt Koiramäellä?
Mitä tykkäsit?

18 kommenttia:

 1. Työn puolesta pääsen viime kesänä ensimmäisen kerran tutustumaan koiramäkeen. Pari viikkoa sitten pääsin uudestaan ja olen edelleen ihan myyty. :) Ihan mahtava paikka :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten kanssa tehtävässä työssä on tosiaan se etu, että voi päästä moniin hienoihin paikkoihin, joihin ei ehkä muuten tule lähdettyä! Mä odotin Koiramäeltä paljon, koska tykkään Mauri Kunnaksen piirustuksista ja kirjoista, mutta silti en osannut odottaa näin kaunista paikkaa. :)

   Poista
 2. Tuonne olisi suunnitelmissa mennä tänä kesänä. Näyttää aivan ihanalta paikalta. :) Kivaa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käykää ihmeessä, Koiramäki on ehdottomasti tutustumisen arvoinen! Luulen, että mekin tullaan siellä tulevina vuosina käymään useammin, kun tytöt vielä hieman kasvavat ja pääsevät enemmän touhuamaan siellä. :) Mukavaa viikkoa myös sinne!

   Poista
 3. Viimein mulla on aikaa ja hyvä tekosyy (sade) istua koneella, ja kuroa umpeen blogivajaus, joka matkan aikana pääsi syntymään.;D
  Koiramäki kuulostaa ja näyttää juuri mun paikalta! Taitaa meidän pojat olla jo hitusen liian isoja tuonne...ja 15 euroa on kyllä liikaa, jos rahaa mukanaan vastentahtoisia matkaseuralaisia.;DD Kiitos joka tapauksessa kierroksesta!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että nyt ehdit ottaa blogikuulumiset kiinni!

   Tehän voitte tehdä koko perheen retken Särkänniemeen! Kaikille rannekkeet ja pojat pyörimään härveleihin, niin pääset siinä ohessa itsekin piipahtamaan Koiramäellä. :D Ja jos oikein huomasin, niin taisipa alueella olla myös pieni perinteinen yrttimaakin - sikälimikäli puutarhajutut sua yhtään kiinnostavat. ;)

   Poista
 4. Tuonne minäkin haluaisin ja ehkä ne pojatkin tuosta innostuisivat :D Ensin musta tuntui, ettei meillä ole mitään suunnitelmia koko lomalle, mutta nyt tuntuu että niitä ideoista alkaa tulla ovista ja ikkunoista sisään. Mökille mennään tietysti. Mun systerin perheen mökille myös. Puuhamaahankin voisi tehdä helposti yhden päivän reissun. Ikaalisissa olisi kiva käydä kattomassa titi-nallea ja yöpyä vaikka hotellissa. Linnanmäelle tottakai. Suomenlinnassa voisi myös käydä, mutta pojat taitaa siihen hommaan olla vielä vähän turhan nuoria. Korkeasaaressa itse asiassa käytiin jo. Mitähän vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä yritän kovasti pitää kiinni siitä, etten tee kesäksi suuria suunnitelmia. Kuitenkin kovasti tulee koko ajan mieleen paikkoja, joissa olisi kiva käydä! Me ei taideta reissata kovin kaukana tänä vuonna, joten Helsinkiin tutustuminen jää tulevaisuuteen, mutta Titi Nallen taloon tutustuminen on meilläkin suunnitteilla! :)

   Poista
  2. Hah! Me ei vielä tiedetä milloin mennään Titiä moikkaamaan (jos edes mennään), mutta meidän täytyy tavata, jos satutaan olemaan siellä samaan aikaan :) Koitin miehelle puhua tästä titimatkasta ja sehän ei järin innostunut, yritin tietysti sanoa, että eihän me sinne meidän vuoksi mentäisikään vaan lasten.. mutta miehet, ei ne oikein jaksa kai innostua noista tollasista jutuista :D

   Poista
  3. Ehdottomasti! :) Mekään ei olla vielä suunniteltu Titi-retkeä yhtään tarkemmin, joten huikkaillaan puolin ja toisin, jos / kun jotain konkreettisia suunnitelmia alkaa olla!

   Poista
 5. Henkeäsalpaavan kaunista! Minäkin olen haaveillut käynnistä koiramäessä. Se onkin yksi vaihtoehto tämän kesän reissukohteeksi, mutta saa nähdä mihin päädymme. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista oli, todellakin! En tohtinut kuvailla henkilökuntaa, mutta heillä oli ihanat vanhanaikaiset työvaatteet ja he sopivat ympäristöön täydellisesti. Koiramäki on hyvä vaihtoehto kesän lomakohteeksi! :)

   Poista
 6. On tuo koiramäki aivan ihastuttava paikka. :)
  Viime kesänä käytiin ja samoin käydään tänäkin kesänä kun mennään muutenkin särkänniemeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompien lasten kanssa Koiramäkeen pystyykin tutustumaan näppärästi muun Särkänniemipäivän yhteydessä. Me ei tällä kertaa käyty Särkänniemessä missään muualla ja luulen, että Koiramäki olisi joka tapauksessa taaperon lempparikohde. :) Pitää harkita, jos mekin piipahdettaisiin siellä vaikka loppukesästä vielä uudestaan!

   Poista
 7. Ollaan käyty useamman kerran, nyt olikin ihan huippua kun maksoi vaan sen 5 euroa, 15 on ihan liikaa! Aika paljon enemmän lapsikin sai irti paikasta kun vertaa esim. viime kesään. Kiva paikka on, mutta 15 euroa en maksaisi, ollaan otettu sitten koko alueen rannekkeet ja piipahdettu myös Koiramäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, 15 euroa on kyllä aikas paljon. Itsestäni voisin sen ehkä vielä ajatella maksavani, kun voisin huijata että silloin mä + tytöt ollaan jokainen maksettu se 5 e, mutta jos Mieskin olisi mukana, niin 30 e on todella paljon. Ehkä jos molemmat tytöt saisivat käynnistä paljon irti, niin sitten summa ei kuulostaisi niin pahalta - pitäneen siis odottaa tovi, että Untuvikkokin hiffaa enemmän asioita. :) Jos muutenkin ottaa rannekkeet, niin sitten tuolla kannattaakin ehdottomasti käydä!

   Poista
 8. Pitäis kyllä käydä ja harmittaa vähän että se 5e sisäänpääsy tarjous meni ohi kun hoksasin sen vasta juhannusviikolla :/ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin tuli vähän kiire tarjouksen hyödyntämisen kanssa. Olisipa kiva, jos vaikka loppukesästä tulisi uusi tarjousjakso! :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)