perjantai 12. kesäkuuta 2015

Minä, minä, minä & 22 vastausta!

Ihanat K:t Taina ja Heidi haastoivat minut vastaamaan kysymyksiinsä. Olen näitä haasteita tehnyt jo muutamaan otteeseen (löydät ne täältä järjestyksessä yksi, kaksi ja kolme), mutta tottakai lähden mukaan nytkin. Tosin en taida tällä kertaa laittaa kysymyksiä eteenpäin, mutta jos joku haluaa napata tästä samat kysymykset itselleen ja vastata niihin, niin siitä vain! :)


Mansikkatilan mailta tulivat nämä kysymykset:

1. Mikä on varhaisin lapsuusmuistosi?

Luulen, että varhaisimmat muistoni ovat ajalta, kun olen hieman alle kolmen. Muistan mm. miltä tuoksui synnytyssairaalassa käydessämme katsomassa vastasyntynyttä pikkusiskoani ja kuinka hauska oli selvittää isän työpäivän aikana hänen tekemäänsä kuva-arvoitusrataa. 

2. Kerro haaveestasi, joka on toteutunut.

Ehdottomasti ihmiset, jotka asuvat täällä samassa kodissa: 2 pikkukaveria ja yksi hieman isompi. :)

3. Oletko toiveammatissasi?

Olen! Tosin olen saanut myös uusia ideoita toiveammateiksi, joten saa nähdä, vaihdanko vuosien myötä jossain vaiheessa vielä alaa.

4. Luetko mielummin lehdestä kulttuuria, urheilua vai molempia?

Luen ensimmäiseksi mielipidekirjoitukset / -tekstiviestit ja sen jälkeen selailen muuta lehteä: kulttuuria ja kotimaan uutisia. Urheilua en lue juuri koskaan.

5. Lempikukkasi?

Tykkään erityisesti freesioista, tulppaaneista ja orvokeista, mutta pidän paljon myös muista kukista.

6. Musiikissa sinulle tärkeämpää, sanat vai melodia?

Melodia ehdottomasti. Tosin sanat pysäyttävät useammin, jos niitä jää vartavasten kuuntelemaan. Ensimmäisenä kiinnitän kuitenkin huomiota melodiaan ja jos se on kiva, keskityn myös sanoihin. Voin ihan hyvin kuunnella mm. espanjankielistä musiikkia ymmärtämättä lainkaan, mistä lauluissa kerrotaan.

7. Tykkätkö tanssimisesta?

Tavallaan joo ja tavallaan en. Musiikin tahdissa on huippua jumpata tai zumbata, mutta en tykkää varsinaisesti tanssia.

8. Kesässä parasta?

Lämpö ja valo! Tykkään myös helppoudesta, kun ulos lähtiessä riittää useimmiten laittaa kengät ja korkeintaan kevyt neule päälle.

9. Jos voisit lahjoittaa suuren summan hyväntekeväisyyteen, mikä olisi kohteesi?

Lapset olisivat kohde, mutten tiedä, mihin tiettyyn asiaan kohdentaisin lahjoituksen. Toisaalta haluaisin tukea kouluja, jotta mahdollisimman moni lapsi hyötyisi lahjoituksesta. Toisaalta kuitenkin voisin kohdentaa rahat lapsiin ja perheisiin, jotka ovat sosiaalitoimen alaisuudessa ja tarvitsevat erityisesti apua.

10. Mitä kierrättäminen ja ekologisuus sinulle merkitsee?

Tyhjiä pilttipurkkikasoja ja metallikansitorneja. :D Minulla olisi paljon parannettavaa ekologisuudessa (tykkään mm. olla pitkään suihkussa enkä syö tyttöjen kylmenneitä puuronjämiä tai jatkohyödynnä niitä muuten), mutta tsemppaan asiassa koko ajan. En tykkää ostaa asioita turhaan ja mahdollisuuksien mukaan yritän hyödyntää kirpputoreja. Esimerkiksi suuri osa minun ja tyttöjen vaatteista on kirppareilta.

11. Mikä olisi yksi tärkein neuvo bloggaajalle tässä valtavassa blogimeressä?

Älä kopioi muita tai mieti, millainen blogisi pitäisi olla, vaan tee omannäköistäsi blogia. (Ja lisäksi varmista, että käyttämäsi fontti ja värit ovat luettavissa, kuvat eivät poukkoile sivulla ristiin rastiin ja sivut eivät lataudu ikuisuutta.)


Ja Ruusumäeltä puolestaan sain tällaisia kysymyksiä:

1. Mistä blogisi nimi tulee?

Tipusesta - halusin blogin nimeksi jonkin paikan, joka kuvastaisi kotia ja kaikkea, mitä siellä tehdään. Missäpä muualla Tipusemme asuisikaan kuin Tipulassa? :D

2. Paras stressinpoistokeinosi?

 
Hyvä ruoka, Miehen seura ja telkkari tai muu tekeminen, jossa ei tarvitse niin paljoa ajatella.

3. Mistä unelmoit?
 

Lapsenlapsista. :D Hyvästä ja terveestä elämästä niin itselle, Miehelle kuin tytöillekin. Ja tietysti siitä omasta talosta.

4. Mitä sitten, kun saavutat unelmasi?


Keksin uusia. :)

5. Järki vai tunteet?

 
Järki.


6. Puhe vai teko?
 

Teko.

7. Mistä huonekalusta/esineestä et luopuisi mistään hinnasta?

 
Hmm, tämä oli vaikea. Olen tosiaan muistojemmari, joten täältä löytyy useitakin esineitä, joista en haluaisi luopua. Tykkään mm. äidiltäni saamasta vanhasta piirongista ja isäni tekemästä sängystä.

8. Itse tehty vai ostettu?
 

Vähän vaihdellen sekä että. Tykkään itse tehdystä, mutta ajankäytön ja taitojen puitteissa täytyy kyllä sanoa, että ostettu on usein parempi vaihtoehto.

9. Millä adjektiivilla paras ystäväsi kuvailisi sinua?


Kysyin Mieheltä: Söpö, väsynyt. Tipulidaeeeee!

10. Heikkoutesi?


Olen huono hoitamaan asioita puhelimessa: en tykkää hoitaa virallisia asioita soittamalla  vaan menen mieluummin paikanpäälle ja yhteydenpitokin ihmisten kanssa tapahtuu lähinnä sähköposteilla tai muilla kirjoitetuilla viesteillä.

11. Vahvuutesi?


Olen johdonmukainen ja rauhallinen enkä juurikaan panikoidu tai stressihermostu yllättävissä tilanteissa.


Viikonloppu lähestyy, jipii!
Hyvää loppuviikkoa sinulle! :)

Kaivelin kuvitusta vanhoista kansioista. Tässä muutama otos kesäkuulta 2008!

6 kommenttia:

 1. Kiitos, kun jaksoit vastata! Näistä monesti oppii uutta toisista, niin nytkin.:) Mukavaa ja lämpöistä viikonloppua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiintoisiin kysymyksiin oli kiva vastata! :) Mukavaa tätä viikkoa sinne!

   Poista
 2. Kiva kun vastasit kysymyksiin. :) Jokohan minä pian saisin aikaiseksi toteuttaa sinulta saadun haasteen... Katselen päivittäin kodin värejä, mutta en vain ole vielä saanut niitä ikuistettua kameralle. Kivaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mulla oli sama värihaasteen kanssa. Lopulta itse kuvaaminen oli aika nopeaa, kun oli jo muutaman kuukauden katsellut kotia sillä silmällä! :D

   Poista
 3. Hauska postaus:) iloista kesää!

  VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)