maanantai 8. kesäkuuta 2015

PERHEAIKAKALENTERI: Kesäkuu ja miltä se meillä näyttää

Nyt on aika kiitänyt niin nopeasti, että perheaikakalenterikin on aivan myöhässä! Päätin kuitenkin tehdä jälleen kalenterin, sillä siitä on ollut valtavasti hyötyä meille. Toukokuussa kalenteriin tuli merkittyä tällä kertaa hyvin vähän ruokasuunnitelmia, mutta sitäkin enemmän tyttöjen oppimia taitoja. Erityisesti vauvan kohdalla toukokuu oli huimaa oppimisen aikaa!

Näistä linkeistä löydät tammikuun, helmikuun, maaliskuun, huhtikuun ja toukokuun kalenterit. Blogiin on tullut viime aikoina paljon uusia lukijoita (heippa teille kaikille!), joten pieni kertaus lienee nytkin paikallaan. Perheaikakalenterissahan on siis kyse tästä:

Meillä seinäkalenteri täyttyy menoista, neuvola-ajoista ja tärkeistä muistettavista asioista. Välillä tulee hyviä ideoita jutuista, joita voisi tehdä koko perheen voimin, mutta tekeminen aina jää, kun pitää hoitaa yhtä sun toista, siivota ja laittaa ruokaa. Samaan aikaan lapset oppivat uusia asioita, eikä äiti ehdi päivittää vauvakirjoja. Kuulostaako tutulta?
Tein meille perheaikakalenterin. Toisaalta ajattelin kirjoittaa kalenteriin päiväkirjatyyliin muistiin, mitä tytöt ovat tehneet tai oppineet. Toisaalta ajattelin käyttää kalenteria hyödyksi suunnitellessani tulevaa kuukautta: mitä syömme seuraavien viikkojen aikana, mitä kivaa voisimme tehdä koko perheen voimin ja mitä kotijuttuja on muistettava hoitaa tämän kuun aikana.


Olen laittanut kalenteriin joitain ideoita, mitä kesäkuun aikana ehkä voisi tehdä. Me emme taida ainakaan yöpyä mökillä, mutta ehkäpä jossain muussa perheessä on tilaisuus siihenkin?

Voit tulostaa kalenterin täältä. Se aukeaa pdf-muodossa ja on tehty A4-kokoiseksi. Kannattaa tallentaa tiedosto omalle koneelle ja vasta sitten tulostaa, niin kuvanlaatu pysyy hyvänä. :)

. . . . .

Kesäkuuta katsellessani huomaan sen olevan meille reissukuukausi, sillä teemme kaksikin parin yön reissua Suomen sisällä. Emme ole vielä kertaakaan nukkuneet koko perheen voimin muualla kuin kotona, joten vähän jännittää, miten kaikkien unet sujuvat vieraassa paikassa! Reissaamisen lisäksi veikkaan, että herkuttelemme kesäkuussa paljon - odotan jo innolla ensimmäistä perunasalaattia uusista perunoista, herkullisia salaatteja tuoreista ja hyvälaatuisista raaka-aineista, grillauskauden korkkaamista vihdoinkin sekä tottakai ensimmäisiä makeita kotimaisia mansikoita. Myös kaksi pikkukaveria taitavat odottaa innokkaasti marjakauden alkamista. :)

Mitä sinä ajattelit tehdä kesäkuussa?
Oletko jo tehnyt juhannussuunnitelmia vai menetkö fiiliksen mukaan? 

4 kommenttia:

 1. Onpa kiva idea. Meillä on ollut käytössä ostokalenterit vähän samaan tyyliin. Ja ennen kuin lapsi osasi lukea, menot ja tekemiset merkittiin sinne piirtämällä. Mutta haasteena on aina ollut löytää kalenteri jossa ruudukot ovat riiittävän kokoisia. Nyt tälle kesälle on laitettu seinälle jättimäinen paperi johon kaikkien kesän toivemenot on listattu. Mennään mihin keritään ja syksyllä katsotaan yhdessä mitkä toteutuivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva idea tuo jättipaperi! :) kun Tipunen tuosta vielä vähän kasvaa, niin mäkin voisin alkaa piirtää kalenteriin kuvia menoista. Kiitos hyvästä ideasta! :)

   Poista
 2. Meillä kesäkuu on juhlakuu. Viikonloput ja muutamat arki-illatkin menee juhliessa. Juhannukseksi sentään ehditään mökille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siis kivalta kuukaudelta! Kiva, että ehditte mökille hetkeksi rauhoittumaan kaiken juhlahumun keskellä. :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)