tiistai 2. kesäkuuta 2015

Kansallinen katuliitupäivä

Tiesitkö, että lauantaina vietettiin kansallista katuliitupäivää?

Päivä järjestettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran. Se sai alkunsa, kun samassa taloyhtiössä asuva naapuri ärsyyntyi lapsen piirtämistä katuliitukukkasista ja uhkasi tekijöitä siivouslaskulla. Katuliitupäivän tarkoituksena onkin puolustaa lasten oikeutta leikkimiseen.


Tipunen sai jokin aika sitten lahjaksi ämpärillisen katuliituja ja lauantai oli mainio päivä niiden testaamiseen. Jäljen saaminen liidulla asfalttiin oli hankalampaa kuin kynällä paperille, joten kovin kauaa taapero ei jaksanut tällä kertaa piirrellä. Eikä ihmekään, sillä ympärillä oli jotain paljon kiinnostavampaa - voikukkia!Tipusen ihmetellessä voikukkia minä piirtelin ympyröitä. Enpä muista, koska olen viimeksi piirtänyt katuliiduilla! Lisää ympyröitä löydät tämän viikon MakroTex-haasteesta. :)

Pieni Lintu - MakroTex challenge

40 kommenttia:

 1. Ihana ympyrä idea. Ja kauniit kuvat.

  VastaaPoista
 2. Kiva idea kuville! Ja koko Katuliitupäivä on loistava idea, lasten pitää saada piirtää kaduille ilman naapureiden nillitystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Kirkkoveneiden paheksunnan ymmärrän ihan hyvin, mutta harvemmin toivottavasti lapset niitä piirtävät kaduille. :)

   Poista
 3. Kivan näköisiä ympyröitä ja asfalti on oiva piirustustaulu:)

  VastaaPoista
 4. Hieno idera. Kannatan lapsille enemmän vapautta. Kun olin lapsi, me lapset saimme leikkiä ja pelata pelejä pihoilla. Omat lapseni kasvoivat kaupungissa, ja joka paikassa oli sääntöjä. Se oli eräs syy siihen, että olin vuosikaudet kotiäiti. Halusin, että ainakin kotona heilllä oli vapaus. Kerran nuorin lapseni leikki pikku poikana viikon villallangoilla, laittoi ihmeellisen verkon niistä pingottamalla langat tiuoleista toisiinsa. Aikuisena hän on kertonut, että se oli eräs tunnettu matemaatttinen kuvio!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Lapsien päässä pyörii leikkiessä paljon enemmän kuin osaamme arvatakaan!

   Poista
 5. Ihania kuvia katuliiduista ja hieno idea ympyräksi. Oma ideani on vielä sillä asteella, etten ole edes asiaa ajatellut ;D Liitupönttö näyttää tutulta, meillä taitaa olla samat liidut kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin veikkaan, että nämä ovat varmaan aika yleiset liidut. Hyvin kuitenkin toimivat! Ehkä ne olivat aavistuksen paksut taaperon pikkukäteen, joka yritti ottaa niistä kynäotteella kiinni, mutta muuten toimivat loistavasti. :)

   Poista
 6. Mahtava idea ympyröihin! Samaa mieltä että katuliitu päivä on loistava idea, kyllä lasten täytyy saada leikkiä niin maalla kuin kaupungissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Maalla tuntuu olevan helpommin mahdollisuuksia keksiä omia leikkejä, kun taas erityisesti ihan kaupungin keskustassa voi olla vaikeampaa löytää sopivia leikkimispaikkoja. Onneksi on mm. katuliidut!

   Poista
 7. Ihania kuvia!

  Meidänkin täytyy kyllä hommata katuliidut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kannattaa hommata, mä uskon että tästä voi tulla kesän hitti, kun päästään vielä uudestaan kokeilemaan!

   Poista
 8. Kivat kuvat! :) Ja täällä ainakin katuliitupäivän jälkeinen päivä rankkoine sateineen putsasi "sotkut" kaikkien mummojen mieliksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei tainnut sunnuntaina vielä sataa, mutta maanantaina kyllä hävisivät liidut ja muut söherrykset! :D

   Poista
 9. Katuliidut ovat kivoja, myös aikuisille :) ihana villatakki taaperolla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mä aloin ihan innostua liitutaiteilusta! Pitää houkutella taapero uudestaan liitujen äärelle niin itsekin pääsen piirtelemään. :)

   Poista
 10. Ihanat ympyrät ja söötti ympyröiden piirtäjä. Kaunis villatakki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Villatakki on ihanan pirteä ja aivan kantajansa näköinen! :)

   Poista
 11. Hauskat ympyrät ja tunnelmat :) Hankkisin katuliituja mutta meillä ei ole asvalttia ihan lähellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Voisikohan liiduilla piirrellä johonkin muuhun? Kukkaruukkuihin? :D Tarttuisikohan liitu puupintaan?

   Poista
 12. Tuo katuliitupäivä innostdi myös meidän pieniä lapsenlapsia - heidän piti lähteä kadulle asti...kun omassa pihassa eikä ihan lähellä ole asfalttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että myös siellä innostuttiin katuliitupäivästä! :)

   Poista
 13. Ihanat kuvat! Katuliitupäivä oli kyllä huippu! Minä ainakin tykkään, kun parkkipaikat ja kävelytiet on piirusteltu liiduilla... on hyppyruutuja, autoratoja, kukkia... Itsekin piirtelisin, jos kehtaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liiduista on varmasti moneksi, kun tytöt hieman kasvavat. Saa nähdä, millaisia temppuratoja sitten alkaa ilmestyä tuohon talon eteen. :D

   Poista
 14. todella kivoja kuvia ja ihania ympyröitä :)

  VastaaPoista
 15. Katuliidut on kyllä ihania <3 Kivoja kesäisen ympyräisiä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kesä on taas tullut kuin varkain, mutta kiva että se nyt on täällä!

   Poista
 16. Katuliidut ovat mukavia. Sateen jälkeen pääsee taiteilemaan lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Varsinkin keskiviikon rankkasateet tekivät paljon puhdasta taiteilualustaa lapsille!

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)