lauantai 27. kesäkuuta 2015

ASKARTELE lasten kanssa kontaktimuovilla

Olen ihastunut kontaktimuovin käyttöön askarteluissa, sillä sen avulla askartelu on helppoa, nopeaa ja ennen kaikkea siistiä. Työt voi tarvittaessa jättää kesken ja jatkaa hetken päästä, samalla idealla voi tehdä monia erilaisia juttuja ja askartelut ovat melko kestäviä. Materiaalitkin ovat suht helposti saatavilla, sillä yllätyksekseni kontaktimuovia löytyi esimerkiksi pienestä lähiruokakaupastamme. Tässäpä siis kesälomapäivien ratoksi muutama idea siitä, millä tavalla kontaktimuovia voi helposti ja nopeasti hyödyntää!Kontaktimuoviaskarteluissa vain mielikuvitus on rajana: sen avulla voi tehdä jotain vuodenaikaan liittyvää, leikkiruokia, koristeita lähestyvään juhlaan tai ihan vain kuvia lapsen lempiasioista. Jos et ole minun tavoin kovin kummoinen piirtäjä, niin esimerkiksi Googlen kuvahausta löytyy paljon ääriviivakuvia hakusanoilla outline + etsimäsi asia.


Piirrä kuva paperille, leikkaa se irti ja leikkaa myös keskelle tyhjä aukko - joko yksi yhtenäinen tai monta pienempää. Kiinnitä ääriviivat kontaktimuoville ja leikkaa ylimääräiset muovit reunoilta pois. Lapsi voi kiinnittää kontaktimuoviin paperia, silkkipaperia tai vaikkapa paljetteja. Täytteen voi asetella muoviin yksi kerrallaan tai niitä voi ripotella siihen. Voit leikata paperipalat tietynmallisiksi, tehdä silppua tai antaa lapsen repiä sopivia palasia - kannattaa kokeilla myös rei'ittimellä tehtyjä ympyröitä!Kuten ylläolevasta kuvasta näkyy, ei haittaa vaikka silkkipaperi menisi ryppyyn tai kuviot muuten päällekkäin. Kun koristelu on valmis, kiinnitä toisellekin puolelle kontaktimuovi ja leikkaa ylimääräiset muovit ja mahdollisesti reunojen yli tulleet koristeiden osat pois. Valmis! Taaperomme ihastui viimeksi kiiltäviin paljetteihin ja hieman vanhemmat lapset voisivat ripotella muoville myös koristehilettä.

Yksi kontaktimuoviaskartelun hyvistä puolista on se, että työt kestävät muovitettuna kohtuullisesti kovaakin käsittelyä - esimerkiksi tämä pupukirjanmerkki on ollut monena iltana hypisteltävänä ja rypisteltävänä, mutta on silti yhtenä kappaleena ja melko suorakin.


Jos askartelu pöydän äärellä ei kiinnosta, niin ikkunaan teipattuun kontaktimuoviin on kiva kiinnittää papereita myös seisten. Ikkunaan voi laittaa ihan vain palan kontaktimuovia sellaisenaan tai kuvion muotoon leikattuna.


Olemme askarrelleet Tipusen kanssa viime aikoina todella vähän, sillä tällä hetkellä aivan ehdotonta lempparipuuhaa on Pupun tai pikkusiskon keinuttaminen, Pupun työntäminen nukenvaunuissa sekä kirjojen lukeminen. Ehkä jossain vaiheessa taas tulee sekä äidille että taaperolle askartelu- ja piirtelyinspiraatiota!

Tämä postaus on julkaistu ensimmäisen kerran Mutsis on -blogissa vierailijapostauksena, mutta tuon sen nyt viimein hieman muokattuna tännekin. :)

Mukavia askarteluhetkiä ja kivaa viikonloppua sinulle!

Käyhän muuten kurkkaamassa, millä me herkuttelemme kesällä ja jaa samalla omat lempireseptisi! :) 

Postaus on myös mukana Leikkilauantaissa

18 kommenttia:

 1. Nämä on niin kivoja ja tällaisia voi askarrella myös pienimpien kanssa, kun pikkaisen avustaa. :) Meilläkin on perhosten teko ikkunaan projektina. Mukavaa viikonlopun jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhoset ovat ihania askarteluja juuri nyt! Kivaa alkavaa viikkoa teille! :)

   Poista
 2. Mukavia ideoita!:) Syksyllä varmaan sitä askartelua sitten enemmän, nyt voi (hyvällä säkällä) olla ulkona aamusta iltaan.;D Minä muuten innostuin tänään askartelemaan ennen veljeni tyttären synttäreitä! Kävin hakemassa idean Kaikki paketissa-blogista, ja sitten askartelin perhosen lahjapakettiin. Perhosen (kuviopaperia kaksin kerroin) väliin tuli pätkät rautalankaa. Kiva idea, jolla voisi koristella muutakin, kuin paketteja.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa nätiltä perhoselta! Mä olen vasta tutustumassa kaksipuoleisen kuviopaperin mahdollisuuksiin ja ne varmasti näyttävätkin kivoilta perhosen siivissä! :)

   Poista
 3. Tosi kivoja :) Täytyy hankkia tarvikkeet valmiiks, jonkun sadepäivän varalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Meillä tarvikkeet on valmiina, mutta ne pitäisi kaivaa työpöydän uumenista ja tavarakasojen alta hieman helpommin käytettäviksi. :D

   Poista
 4. Pitääkin näitä tehdä joku kerta, tosi kivoja noi perhoset. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perhosista tuli tosiaan nättejä! Ne roikkuvat siiman avulla tuikkukyntteliköstä ja jonkin aikaa jouduin sumplimaan, että sain perhoset liitelemään tasapainoisesti!

   Poista
 5. Hienoja ja värikkäitä, kesäisen veikeitä :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kivoja, etenkin tuo paljettiperhonen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ihastuin paljetteihin! Meillä on aika vähän paljetteja tai niitä sellaisia "reiättömiä paljetteja", joita liimaillaan joulukortteihin. Selvästi askarteluvarastossa on pieniä puutteita, vaikka aika ansiokkaasti olen vuosien aikana jemmaillut yhtä sun toista pikkunyssykkää!

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)