maanantai 1. joulukuuta 2014

Kakkuja

Tässä muutama loppuvuoden aikana tehty kakku. Maku oli kaikissa kohdillaan, mutta ulkonäössä olisi ollut välillä hieman petrattava... Koska elämä ei muutenkaan ole pelkkää onnistumista, jaan tällä kertaa Tipulassa myös nämä "Seuraavalla kerralla tsemppaan enemmän" kakut ja kuvat.

Mansikkapersikkakakku




Pohja on tämä. Päällä on ohuelti mansikkahilloa sekä 1 tlk persikanpuolikkaita sokeriliemessä, pakastemansikoita sekä hyytelösokerikiille. Kermavaahtokoristelu reunoilla on kiva, mutta keskialueen täplät jätän seuraavalla kerralla pois. Kun kermavaahdon jättää pois kokonaan tai tarjoaa erikseen, kakku on näppärä munaton ja maidoton tarjottava!

Appelsiinisuklaakakku




Pohjana on Domino-keksipohja. Täytteessä on 200 g appelsiinituorejuustoa, 2 dl vispikermaa vaahdotettuna, 2 liivatelehteä ja 1 tölkillinen persikanpuolikkaita sokeriliemessä pieneksi pilkottuna. Koristelu on tehty sulatetulla maitosuklaalla, jota olisi kannattanut notkistaa hieman vaikkapa kermalla - nyt koristelu oli lohkeilevaa ja kovaa.

Appelsiini-suklaamoussekakku

 



Tämä nopea kakku on tehty 18 cm:n irtopohjavuokaan. Pohjassa on n. 2/3 Domino-keksipötköä + hieman rasvaa. Täytteenä on appelsiinikerros (2,5 dl soseutettua appelsiinia + 1,5 liivatelehteä) ja 1 pss (eli 1/2 pkt) Blå Bandin suklaamoussea, jonka sekaan on pilkottu Fazerina-suklaata. Kakku maistui hyvältä, mutta hoksasinpa, miksei kosteaa kerrosta kannata laittaa alimmaiseksi - keksipohja imaisee nesteen ja jää niin pehmeäksi, ettei kakkua voi siirtää leivinpaperilta pois. Hups! Koristelussa ei tälläkään kertaa ollut suklaan joukossa kermaa, joten raidat upposivat mousseen.

Melkein samaan sarjaan taitavat kuulua nämä kakkukokeiluni.On se jännä, miten visio ja toteutus ei aina ihan kohtaa. :D

9 kommenttia:

  1. Appelsiinisuklaakakku kuulostaa ja näyttää hurjan herkulliselta!

    Kakkujen tekeminen on ihanaa puuhaa. Minullakin käy usein niin, että olen visioinut mitä hienoimman kakun päässäni mutta toteutus ontuu. Silti into kakkujen tekoon on säilynyt, onneksi niitä onnistumisiakin tulee.
    Ja harvoin kakku pilalla on vaikkei se näytäkään juuri siltä miltä sen kuvitteli näyttävän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä herkullinen!

      Mä toivoisin, että olisi vähän enemmän aikaa kakkujen tekemiseen, niin siihen pystyisi paremmin keskittymään ja näpertämään. Ehkä taas jossain vaiheessa! :)

      Poista
  2. Hienoja kakkuja! :) Varsinkin tuo appelsiinisuklaakakku, ihan tuli kakkunälkä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Appelsiinisuklaakakku oli munkin lemppari näistä - tykkäsin pohjasta sekä persikasta täytteen seassa. Ja tottakai suklaakoristelu on aina nam!

      Poista
  3. Hei! Kysyit niistä thumbnail-kuvista. Valitsitko minkä linkkivaihtoehdon photobucketista? Siis sen HTML-koodin vain suoran URL-linkin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Valitsin suoran linkin, mutta äsken kokeilin vaihtaa yhden postauksen ekan kuvan HTML-koodiksi, ja thumbnail puuttui silloinkin. Kuitenkin esimerkiksi Viikonlopun linkkirinki -postauksen kuva näkyy thumbnailina, vaikka sekin on varmaan Photobucketin kautta lisätty?

      Poista
  4. Herkullisen näköisiä kakkuja :)

    VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)