perjantai 5. joulukuuta 2014

Kynttiläasetelmia

Olen ihastellut useaan otteeseen Mirun Jouluttelua-joulublogin hienoja kattausideoita. Niistä inspiroituneena kokeilin, millaisia kynttiläasetelmia voi tehdä kotoa löytyvistä materiaaleista.

Olen innostunut viime aikoina käyttämään luonnonmateriaaleja, joten asetelmista löytyy käpyjä, havuja, callunaa, kiviä ja tammenterhoja.Kynttilän väri vaikuttaa paljon tunnelmaan! Meillä poltellaan joulun aikaan lähinnä vihreitä ja punaisia kynttilöitä, kun taas syksyllä pöydällä on yleensä oranssi tai keltainen kynttilä. Tosin olen alkanut tykätä myös valkoisista kynttilöistä, jotka sopivat kivasti talveen.
Myös alusen muoto ja materiaali muuttavat nopeasti asetelman tyyliä.Peili kynttilänalusena sen sijaan tuplaa koristeet!

 
Kauniin koristeen kynttilään saa myös nauhasta, kunhan sitä kynttilään kieputellessa muistaa paloturvallisuuden.


Ääriviivatarroilla saa nopeasti uuden ilmeen kynttilälle. Hopeisilla lumihiutaleilla, valkoisilla kivillä, havuilla ja hopealla kuitusilkillä tulikin kivan luminen asetelma!Joulupallot pääsivät kynttilän kaveriksi.


Itsenäisyyspäivään kuuluvat sinivalkoiset kynttilät, mutta ehkäpä värit voi yhdistää myös koristeiden kautta. Kuvan helmikoriste on Pentikiltä.Lisäksi kynttiläasetelmissa voisi käyttää esimerkiksi jouluisia mausteita (kanelitankoja, tähtianista, kokonaisia neilikoita...), paperipäällysteisiä makeisia tai pieniä tonttukoristeita.

Tunnelmallisia kynttilähetkiä! Nautitaan sisällä valosta ja tuodaan luonto koristamaan pöytää! :)


14 kommenttia:

 1. Ihana kuulla, että olet inspiroitunut kaikenmaailman koekattauksistani! :) Tosi kauniita kynttiläasetelmia olet tehnyt ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Koekattauksesi olivat hienoja! Monissa lehdissä kattauksiin on tungettu niin paljon kaikkea, että lautasia on vaikea löytää somisteiden keskeltä. Sun kattaukset olivat ihanan käytännöllisiä ja silti kauniita!

   Poista
 2. Kauniita asetelmia. Mun suosikki on tuo vihreä kynttilä käpyjen kanssa asetelma. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä myös tykkään vihreästä kynttilästä ja luonnonmateriaaleista. Tulee kivan metsäinen fiilis. :)

   Poista
 3. Kauniita!! Olen ihan kynttilähullu <3 meillä on asunnossa niin kylmäkin että niitä on PAKKO polttaa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä myös tykkään kynttilöistä ja usein niitä on meillä koristeena, vaikkei niitä poltettaisikaan. :)

   Poista
 4. Todella kauniita asetelmia - silmä lepää :) Mun silmääni miellytti eniten tuo lumihiutaletarroilla somistettu kynttilä kivine ja havuineen - pelkistetyn kaunis ja samalla niin ihanan talvinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuosta asetelmasta tuli kyllä todella talvinen! Kun ulkona ei ole lunta, niin edes sisällä on kiva olla vähän valkoista ja hiutaleita. :)

   Poista
 5. Kauniita asetelmia! Aika pienellä saa muutoksen ilmeeseen.:) Minä tykkäsin eniten valkoisesta tähtien kanssa ja aika yllättäin vihreästä kynttilästä kivi- ja kynttiläkoristuksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, paljoa ei vaadita, kun näyttääkin jo ihan erilaiselta! Näköjään myös tällainen hamsteriluonne hyödyttää, kun laatikosta löytyy yhtä sun toista käyttökelpoista. :D

   Poista
 6. Mun suosikki on tuo sinivalkoinen asetelma :)

  VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)