perjantai 12. joulukuuta 2014

Seitsemän jouluista salaisuuttani -haaste

Kiitos Ninni Papatiti-blogista tästä jouluisesta haasteesta! Tarkoituksena on siis vastata seitsemään kysymykseen ja haastaa mukaan seitsemän blogia.

Kuvituksena on kuvia viime joululta. (Miten nopeasti on aika kulunutkaan! Oliko meillä tosiaan vuosi sitten pikkutonttu, joka juuri ja juuri pysyi tukea vasten pystyssä?)

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin?
Joulupukki on minulle vähän höpöhöpö, mutta tonttuihin olisi kiva uskoa.


2. Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoititko joulupukille?

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin?
Tarvittaessa pärjään luultavasti ilmankin, mutta kyllä kinkku aika oleellisesti kuuluu jouluun.


4. Noloin saamani joululahja tai lahjojen jakoon liittyvä muisto?
Näin aikuisiällä lahjojen jakoon liittyy vain mukavia muistoja. En tiedä, miten muut suhtautuvat hintalappuihin, mutta itse varmistan aina useaan otteeseen, että olen poistanut ne. Joskus olen saanut hintalapullisia lahjoja ja yrittänyt vaivihkaa rapsutella lappuja irti, ettei lahjanantaja turhaan nolostuisi. En ole kovinkaan kummoinen joulupukkifani, joten kohtaamiset pukin kanssa ovat myös yleensä enemmän tai vähemmän vaivaannuttavia.


5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä ja kaapin perälle notkumaan?
Eräitä hyvin, hyvin vaaleanpunaisia villasukkia en tainnut kertaakaan käyttää. Myös jokin rasva on saattanut jäädä vähälle käytölle tai unohtua, mutta muuten muistaakseni suurin osa ainakin viime vuosien lahjoista on päässyt käyttöön.

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen? 
Jos meille mahtuisi kuusi, se todennäköisimmin koristeltaisiin aattoaamuna. Luultavasti siinä olisi vuodesta toiseen samantyylisiä (ja samoja) koristeita, joissa vuodesta riippuen painottuisi kulta, punainen, vihreä tai luonnonmateriaalit. Kynttilävalot löytyisivät myös, tottakai!


7. Ostatko kotiisi joulukukkia, hyasintti, joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi?
Ostan, mutta vasta hyvin lähellä joulua, ettei kukkaparka ehdi heittää henkeään ennen aattoa... Hyasintista tykkään eniten, sillä sen tuoksu kuuluu ehdottomasti jouluun. Joulutähti olisi upean näyttävä, mutta ei oikein pärjää meidän karuissa kasviolosuhteissamme.


Seitsemän blogin haastaminen tuntuu vaikealta, sillä muistan nähneeni haasteen osoitettuna jo aika monelle lukemalleni blogille. Tästä saa siis lähestyvän joulun kunniaksi napata haasteen kuka vain! Erityisesti Aino ja tuhmat luistimet Anna hoi, tässä olisi sinulle haaste! :)

2 kommenttia:

  1. Kiva kun teit tämän. :) Minä nimittäin laitoin tämän kiertoon ja keksin kysymykset.
    Hyasintin tuoksu tuo joulun aina mieleen.

    VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)