tiistai 24. kesäkuuta 2014

Grillauskokeiluja juhannuksena

Juhannus hujahti nopeasti ja meidän tapaan tänäkin juhlapyhänä keskeistä oli, kuinkas ollakaan, syöminen. :) Vaikka sää ehkä olikin hieman kurja, kesäisiä makuja sentään löytyi - tosin kotimaiset mansikat olivat vielä hieman happamia.


Pääsimme juhannuksena kokeilemaan uutta grilliämme, joka osoittautui varsin mukavaksi kapistukseksi. Harjoittelua grillailu toki vielä vaatii, mutta eivätpä nämä kolme ensimmäistäkään kokeilukertaa hassumpia ole olleet!

Juhannuspäivänä testasimme kasvisvartaiden, kanapihvien ja nektariinien grillaamista.


Vartaat saivat kaksi erilaista marinadia, yrttisen ja chilisen. Kuitenkaan kumpikaan niistä ei maistunut kovin voimakkaasti, joten jatkan hyvän marinadin etsimistä.


Vihreän lasin marinadi

  • 1,5 rkl balsamiviinietikkaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • tuoretta oreganoa ja basilikaa hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria

Punaisen lasin marinadi
  • 3 rkl valkosipulioliiviöljyä
  • 1,5 rkl sokeria
  • n. 1 tl paprikajauhetta
  • n. 0,5 tl chilijauhetta

Grillatut nektariinit olivat uusi tuttavuus ja tykkäsin niistä. Ehkä ne olisivat voineet olla hieman rapeampia pinnalta, mutta niiden makeuden kanssa chilimarinadi pääsi parhaiten oikeuksiinsa.


Kanapihvien kuvaaminen erikseen unohtui kokonaan, mutta tuolla ne ovat padassa lämmittelemässä. :)


Kanat marinoituivat viitisen tuntia sitruunavalkosipulimarinadissa, joka oli oikein onnistunut valinta. Marinadia oli sopiva määrä noin kahdeksalle ohuelle kanafilepihville.

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • tuoretta oreganoa
  • suolaa ja mustapippuria

Jälkiruuaksi tein mokkapaloja uudella reseptillä (toimi hienosti!) sekä vihdoinkin jo viime kesänä haaveilemaani raparperi-appelsiinijuustokakkua.




Ja vielä kuva kattauksesta. :)


2 kommenttia:

  1. Marinadit kuulostavat hyviltä! Olen ollut vähän laiska marinadien tekijä, mutta noita voisi kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin, oon myös laiska marinoimaan lihaa ja etenkin kasviksia. Valkosipulisitruunamarinadia kannattaa ainakin kokeilla!

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)