sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kokkauskokeiluja maailmalta, lähtöruudussa

Täytyy tunnustaa, että olen matkustanut hyvin, hyvin vähän ulkomailla. En ole koskaan erityisesti kaivannut Suomen ulkopuolelle, mutta eri maiden keittiöt kiinnostavat periaatteessa. Käytännössä kynnys vierailla eri ruokakulttuureja edustavissa ravintoloissa on korkea, sillä pelkään kielimuuria ja ruokien ainesosien selvittämisen vaikeutta. Tämänpä takia mielessä on jo parin vuoden ajan pyörinyt ajatus omista kokkauskokeiluista erilaisten ruokakulttuurien herkuista. Toteutus on kuitenkin aina jäänyt ja jäänyt ties minkä (teko)syyn takia, mutta nyt viimein päätin ryhdistäytyä. Jos en kokeile muutamaa ruokakulttuuria nyt, niin koskas sitten?

Tuumasta toimeen - siispä suuntasimme Tipusen kanssa retkelle paikalliseen kirjastoon:


Nolona täytyy myöntää, että näin Google-aikakautena olin aivan fiiliksissä kirjaston kirjahyllyistä. En oikeasti edes muistanut, kuinka kattavasti siellä voikin olla kirjoja. Monta metriä eri keittiöiden reseptiopuksia!


Jotta en ylityöllistä itseäni tässä kesän kynnyksellä, päätin aloitella varovasti neljällä ruokakulttuurilla. Aikomuksena on tehdä kustakin yksi ateria pää- ja jälkiruokineen. Koska takana ei ole kokemusta aidoista paikallisista ruuista, makumatkailu jää varmaan hieman puutteelliseksi. Siitä huolimatta odotan kuitenkin kokkailukokeiluja innolla ja mielenkiinnolla - toivottavasti matkan varrelta tarttuu mukaan uusia suosikkeja, joita tulee tehtyä myöhemminkin.

Ensimmäisenä suuntaan vispiläni ja kauhani kohti Ranskaa, tervetuloa mukaan! :)

2 kommenttia:

  1. Pöh! Ei jää kuule yhtään puutteliseksi... Reseptejä noudattamalla takuulla saat aikaan aivan oikeat fibat :)

    VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)