lauantai 14. marraskuuta 2015

5+3 oivaltavaa kädentaitajaa

Pyörähtelin tänään Tampereella Kädentaidot-messuilla ja kuten aikaisempinakin vuosina, löysin vaikka mitä mielenkiintoista. Ihanaa, että yhdestä paikasta löytyy erityylisiä kädentaitajia laidasta laitaan!

Tällä kertaa olin messuilla blogistina, mutta en ollut siellä todellakaan yksin, sillä...


...valtavasti muitakin vietti lauantaita käsitöiden parissa!

Loppupäivää kohti voimat alkoivat hieman huveta, mutta ehdin löytää monia hauskoja oivalluksia näytteilleasettajien joukosta. Yrityksen nimeä klikkaamalla pääset heidän kotisivuilleen, josta ehdottomasti kannattaa käydä katsomassa kuvia tuotteista! Ja hei, jos olet menossa messuille sunnuntaina, niin käyhän kurkkaamassa näitä paikanpäällä! :)


Asmi valmistaa kierrätysmateriaaleista mm. koruja ja laukkuja. Hämmästyin, kuinka upeaan muotoon esimerkiksi pyörien sisäkumi voikaan muuttua! Kuvia Asmin tuotteista voit käydä kurkkaamassa facebook-sivuilta ja livenä niitä löytää Kuopiosta ja Helsingistä. Kädentaidot-messuilla Asmi on paikassa A 141.


Messuilla oli valtavasti erilaisia koruntekijöitä ja kauniita koruja löytyikin monesta pöydästä. Kiinnitin kuitenkin huomiota Helmipöllön koruihin, sillä ne poikkesivat valtavirrasta. Joukosta löytyi esimerkiksi valtavan oivaltavia ja kauniita kellokoneistoista tehtyjä koruja sekä hauskoja kalvosinnappeja ja solmioneuloja, joissa koristeena oli mm. Einsteinin kuva tai E=mc2-lauseke. Huikea lahjaidea kotikeksijöille! Messuilta Helmipöllö löytyy paikasta A 832.

Idealahjat

Valitettavasti yrityksellä ei ole nettisivuja, mutta messupöydästä löytyi hauskoja, pieniä arkea helpottavia tavaroita. Valtaosa liittyi ruoanvalmistamiseen tai säilyttämiseen, mutta itse bongasin pöydästä tämän:


Markka, jolla saa napattua kaupassa ostoskärryt käyttöön! Idealahjojen pöytä on messupaikalla A 1019.


Viimeaikoina somessa on kohistu paljon heijastavista taikaviitoista ja ilmeisesti heijastinliivien myynti on jopa hieman noussut. Katselin Vinkeen heijastinliivejä jo viime vuonna, mutta silloin ne jäivät ostamatta tyttöjen matkustaessa lähinnä rattaiden kyydissä. Nyt molemmat kuitenkin touhottavat vapaina, joten liiveille on käyttöä pimeän tullessa koko ajan aikaisemmin ja aikaisemmin. Kun lapselle ostaa taikaviitan, niin tottakai sen pitää olla mieleinen - minäkin löysin onneksi rekiltä PUPUN!


Vinkee ilahduttaa väreillään ja kuvillaan messupaikalla C 222.


Syksyihminen löysi koruparatiisin! Koruissa yhdistyy luonto, keskiaika ja syysvärit, joten ei liene ihme, että pysähdyin pöydän äärelle. Ihastuin lehdenmallisiin koruihin ja bongasin myös kauniita lehtikoristeisia nutturatikkuja. Ollapa pitkät hiukset! Kuvia koruista löytyy parhaiten facebookista ja messuilta paikalta P 155.


Ylläolevien lisäksi minun ja messukaverini huomion kiinnitti mm. Mariel Design, joka on tamperelainen käsityökoruja valmistava perheyritys. Pöytä oli täynnä erilaisia, kauniita koruja! Messukaveri tykästyi näihin sulkakorviksiin, mutta itse ihastelin esimerkiksi korvakoruja, joissa on aito kukka sisällä. Kauniit, yksityiskohtaiset korut löytyvät messuilta paikalta C 708.

Lisäksi kannattaa käydä kurkkaamassa pidempiaikaisia lemppareitani Pauliina Rundgren HandiCraftsia (upeaa emalointia koruissa ja sisustustavaroissa, A 814) sekä Minna Suurosta (värikkäät vaatteet ja asusteet, E 424).

. . . . . .

On todella hienoa, että löytyy ihmisiä, joilla on taitoa ja rohkeutta toteuttaa itseään kädentaitojen parissa yrittäjinä! Jos olisin valtavan äveriäs, kuluttaisin näilläkin messuilla järkyttävän määrän rahaa, sillä niin paljon sieltä löytyy kauniita ja hyödyllisiä tuotteita. Erään näytteilleasettajan mukaan taloudellinen tilanne näkyy myös messuilla, sillä suuresta kiinnostuksesta huolimatta tuotteita ei ole mennyt kaupaksi samalla tavalla kuin aiempina vuosina. Vaikka kotimainen tuote onkin kalliimpi kuin halpaketjun vastaava, on se myös paljon enemmän kuin pala kangasta, keramiikkaa tai lasia.


. . . . . .

Tipulaa voit seurata Facebookin, Bloggerin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

18 kommenttia:

  1. Kivaa kun löysit Mariel Designin, olen pariskuntaan (ja heidän lapseensa) tutustunut tänä syksynä, ihana perhe ja korut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla, että tunnet heidät! Korut olivat kyllä kivoja ja kivasti erityylisiä - varmasti löytyy mieleinen koru moneen makuun. :)

      Poista
  2. Ihania pongauksia. Mä lähden toistamiseen messuille. Perjantaina en ehtinyt kaikkea kiertämään. Asmi oli tosi upee löytö jonka kanssa bongasin ja mariel designin pitsikoruvikset ostin kesällä synttärilahjaksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin viimeiset alueet menivät vähän läpikävelyksi... Selvästi pitäisi varata kaksi päivää messuihin!

      Poista
  3. Nuo Vinkeen taikaviitat ovat kyllä mahtavat! Pitäisi ehkä laittaa hankintaan täälläkin. Ihanaa pian alkavaa viikkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä hauskat! Erityisesti pupuun ihastuttiin niin paljon, että sitä pidetään välillä sisälläkin päällä. :D Mukavaa viikkoa myös sinne! :)

      Poista
  4. Hienoja käsityöläisiä ja mielenkiintoinen raportti heistä! Ja allekirjoitan kyllä tuon viimeisessä kuvassa olevan tekstin sanasta sanaan ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Miru! :) Kuvan tekstissä on kyllä tärkeä sanoma!

      Poista
  5. Hienoja kädentaitajia! Nuo Vinkeen heijastinliivit - ja sivuilla kaikkea muutakin heijastavaa - taitavat löytyä kohta joulupaketeista.... :)

    VastaaPoista
  6. Voiii kun mä en löytänyt tuota idealahjaa, tai meni jotenkin ihan ohi, kuten aika moni muukin puoti :D Meillä oli ihan liian vähän aikaa, ensi vuonna ehdottomasti pitää mennä muutamana päivänä että voi rauhassa tutkailla!

    Muuten messut oli kyllä aivan ihanat ja jälkeenpäin jäi harmittamaan vaan se, että en ostanutkaan mielestäni tarpeeksi tuotteita! Onneksi monella on kuitenkin verkkosivut joiden kautta voi ostoksilla käydä, vaikka onhan se ihan eri! :) Mun taktiilla oli kuvaa ja palaa paikalle lopuksi enkä sitten ehtinytkään palaamaan joka paikkaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä totesin ihan saman, ettei yhden päivän aikana ehdi eikä jaksa katsella kaikkea. Multa taitaa joka vuosi jäädä C- tai E-halli vähälle huomiolle, joten ehkä mä ensi vuonna aloitan niistä. :D

      Onneksi tosiaan monella on nettisivut tai verkkokauppa, mutta aika paljon on myös sellaisia, joiden tuotteita ei helposti löydä messujen ulkopuolelta. Harmi! Mä ainakin toivon, että ensi vuonnakin messuilla on kuivatuista marjoista tehtyjä koruja myyvä rouva, jos vaikka sitten ostaisin jotain!

      Poista
    2. Hei joo sen kojun minäkin muistan kun jäätiin tytön kanssa ihasteleen niitä käpykoruja :)

      Poista
  7. Mukavia löytöjä :) Taikaviitat on kyllä ihan ehdottomasti tähän aikaan vuodesta puettava ajoissa päälle. Tai meidän nolojengi kulkee maantiellä ne yllä kyllä ihan valoisallakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on katuvalot, mutta silti todella, todella pimeää. Sitten kun nuo ovat vielä niin lyhyitä, niin tuntuu, että pitää varustaa ne extranäkyvyydellä! Meillä myös oli tänään pupuliivi päällä keskellä päivää. :D

      Poista
  8. Messut olisivat ihana nähdä ja kokea!
    Hienoja käsitöitä ja ideoita!

    Marraskuun tunnelmia sinne pohjoiseen!

    VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)