torstai 19. marraskuuta 2015

Ilahduta veteraaneja kortilla

Yleensä en lue juurikaan mainoksia ja useimmat päätyvätkin avaamatta lehtikeräykseen. Tänään huomio kuitenkin kiinnittyi siniseen Postin jakelukuoreen - mitä on tapahtunut oranssille? Mainoslehdykän sisäsivulla oli juttu veteraaneille lähetettävistä kiitos- ja ilahdutuskorteista: Posti kerää kortteja toimitettavaksi itsenäisyyspäiväksi veteraaneille, joita on vielä 24 000. Onpas mukava idea!

Päätimme tyttöjen kanssa osallistua korttitalkoisiin. Ajatuksena oli tehdä itsenäisyyspäivän kynttilöitä, mutta suunnitelmat muuttuivat Tipusen löydettyä laatikosta pupumallin. Kai puputkin voivat juhlia itsenäisyyttä? Ja onhan kynttilä jo aika käytetty idea, vaikka jonkin aikaa yritinkin siitä pitää kiinni. Pupumalli taitaa olla peräisin jostain Taika-lehden pääsiäisnumerosta.


Kortit valmistuivat tiimityönä: Untuvikko 1 v taiteili taustalle revontulia puuväreillä ja Tipunen 2,5 v liimasi taivaalle tähtiä ja rypisteli lunta. Äiti auttoi pupujen leikkaamisessa sekä tekaisi haarukkarusetteja, joiden ohje löytyy täältä.


En oikein keksinyt, mitä saatesanoja korttiin laittaisimme, mutta ehkä lyhyt ja ytimekäs viesti on paras?


Samalla tuli vihdoinkin kokeiltua, miten tekstiä voisi koukeroittaa. Tuo on tehty nenä kiinni Googlen kuvahaussa, mutta ehkä joskus koukeroista tulee vähän luontevampia. :D Taidanpa tietää, miten kirjoitan tänä vuonna joulukortit!

Jos innostuit myös ideasta, niin vielä ehtii osallistua! Omat kortit pitää lähettää viimeistään 25.11. osoitteeseen Posti Oy, Postikorttikampanja veteraaneille, PL 7230, 00002 Helsinki. Sieltä kortit lähetetään eteenpäin oikeisiin osoitteisiin. Lisää kampanjasta voit lukea Postin sivuilta.

Kivaa torstai-iltaa sinullekin! :)

. . . . . .

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

18 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Terhi! Katsotaan, kuinka kauan askartelumme vielä ovat näin pupupainotteisia. :D

   Poista
 2. Ihana idea, ihanat kortit, ihana teksti! Kyllä kortin saaja varmasti ilahtuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Heidi! :) Toivottavasti ilahtuu! Oli kyllä mielenkiintoista tehdä ja lähettää kortti vaikkei tiedä vastaanottajaa. Ensimmäistä kertaa näin, ehkä jossain vaiheessa innostumme osallistumaan myös erilaisiin joulukorttikampanjoihin!

   Poista
 3. Kyllä noin ihanista korteista varmasti ilahtuvat :) Mä meinasin viikonloppuna postata samasta asiasta. Meillä nimittäin Tellu luki mainoksia ja sattui tuon saman ilmoituksen huomaamaan. Isompi pojista oli sydämellisenä ihmisenä heti mukana korttitalkoiden pystyttämisessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat lapset! Ja arvaas, mä mietin sua tätä juttua kirjoittaessani. Jotenkin tuntuu, että ollaan bongailtu aika paljon samoja tapahtumia / tempauksia ja ainakin katuliitupäivä taisi näkyä molempien postauksissakin kesällä. Mietiskelin, että tämä voisi olla juttu, josta myös siellä innostutaan. :D

   Poista
  2. Aika hyvin sä meidän porukan tunnet :D

   Poista
 4. Tuohan on aivan mahtava idea!
  Kiitos kun jaoit tämän, en ois huomannut yhtään, nyt pitää kaivaa ihan tuo postinen lehdenkeräyskasasta.
  Lasten kanssa justiin hyvin sopivaa askartelua viikonlopuksi meillekin.
  Kivoja pupukortteja tuli, tykkään tosi paljon tuosta taiteilijan hauskasta oranssinsinisestä taustaviivoituksesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että postaus edesauttoi kampanjan huomaamista! Onneksi oli "vääränvärinen" kuori, olisi mennyt muuten minultakin ohi tämä!

   Ja kiitos, pikkutaiteilijakin oli innoissaan luomuksestaan. :D

   Poista
 5. Mäkin ajattelin osallistua ja pitäis miettiä millaisen kortin sitä tekiskään! :)
  Hauskat pupukortit on siellä syntyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muutkin ovat osallistuneet / osallistumassa tähän! Toivottavasti kortteja tulisi niin paljon, että jokainen veteraani saisi ainakin yhden. :)

   Poista
 6. Ihana juttu ja mahtava idea!! INNOSTUIN MYÖS! :) Ihanat kortit askartelitte! <3

  VastaaPoista
 7. Kiva ja kaunis ajatus, Aivan ihanat kortit ideoitu ja parasta, että pienetkin ovat saaneet jättää kädenjälkensä noihin kortteihin. Jospa veteraani tietäis, miten kortteja tehdessä on mukana ollut pienetkin. Suuri kiitos sodassaolleille vapaasta maastamme. Mukavaa että toit tällai tavalla asiaa esille.

  VastaaPoista
 8. Hieno idea tehdä kauniit kortit yhdessä. Luulen että meilläkin saadaan aikaiseksi revontulia veteraaneille! Kiitos tämä on aivan ihana postaus, kiitos!

  VastaaPoista
 9. Oi mahtava idea, innostuin! <3 Ja puput kuuluu joka paikkaan!!! <3

  VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)