tiistai 24. marraskuuta 2015

Helpot harrastukset

Ystäväkirjoissa kysytään usein harrastuksista ja aina pähkäilen, mitkä kaikki niihin lasketaan. Jos ei käy missään vaan ihan vain itsekseen neuloo, onko se harrastus? Toivottavasti, koska muuten harrastuslistani on aika lyhyt!

Tällä hetkellä suosin harrastuksia, joita varten ei tarvitse erityisesti mennä minnekään, laatia tarkkoja aikatauluja tai sitoutua vahvasti. Olen pähkäillyt, että harrastuksista on turha ottaa stressiä - jos aika on muutenkin opiskelujen, töiden tai perheen takia tiukilla, on hassua käyttää vapaa-aikaa asioihin, jotka kuluttavat ja kuormittavat enemmän kuin tuottavat iloa.Harrastan jumppaa ja onkin kiva päästä kerran viikossa pois kotiympyröistä. Olisin kuitenkin huono sitoutumaan siihen enemmän ja kuntosalien kuukausimaksut menisivät varmasti tällä hetkellä harakoille. Sen sijaan tykkään harrastaa kotona: virkkaan, ehkä pian neulon, kirjoittelen blogia ja valokuvaan. Kaikissa olisi kiva kehittyä ja saada jonkinlaista vertaistukea, mutta helpointa se on tällä hetkellä blogin parissa - kiitos erilaisten blogiryhmien. Haaveena olisi kuitenkin joskus päästä ihan oikealle valokuvauskurssille ja oppia vihdoinkin, miten valokuvia otetaan. Tämä "kokeilen tästä ja katson, mitä tapahtuu" toimii välillä, mutta ei aina.Kotiharrastuksissa tykkään siitä, että niitä voi toteuttaa juuri sen verran kuin on aikaa - illalla ehtii istua hetken koneella tai päivällä hyvällä tuurilla saa virkattua pari kerrosta tyttöjen kanssa. Harrastukset on helppo ottaa esille ja kerätä pois eikä tarvitse liikkua kodin ulkopuolelle - tosin olisi huippua kuvata välillä jossain todella hienoissa maisemissa ajan kanssa! Kotiharrastusten hyvä puoli on myös se, ettei niiden tekemättömyydestä tarvitse tuntea huonoa omatuntoa - kurssimaksu ei mene hukkaan, vaikka vain löhöäisi telkkarin edessä.

Tässä muutama kuva viikonlopulta, kun harrastin valokuvausta ruhtinaalliset 15 minuuttia. Instagramissa fiilistelinkin lunta jo viikonloppuna, mutta laitan tänne hieman lisää kuvia. Näitä ensilumikuvia ei blogeissa viime päivinä juuri olekaan ollut! ;)


Molemmat tytöt suhtautuivat lumeen aluksi hyvin ennakkoluuloisesti, mutta erityisesti Tipunen pääsi pian jyvälle siitä, kuinka hienoa on rakentaa lumipupuja, tehdä lumipalloja ja olla pulkan kyydissä. Untuvikko lämpeni asialle hieman hitaammin, mutta suostui eilen jo pulkankin kyytiin!


Mitä sinä harrastat?
Löytyykö harrastuksille aina riittävästi aikaa?

Lisää harrastuskuvia löytyy MakroTex-valokuvahaasteesta!


Pieni Lintu - MakroTex challenge

. . . . . .

Tipulaa voit seurata sivun alareunasta löytyvän Bloggerin lukijaraadin lisäksi Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

48 kommenttia:

 1. Jumppaa haluaisin itsekkin harrastaa siis juurikin sellaista ohjattua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjattu jumppa on kyllä kiva. Mä olen todella huono tekemään mitään kotijumppia videoiden tms. tahdissa, joten tässä harrastuksessa harrastukseen meneminen on aika oleellista!

   Poista
 2. Kyllä käsityötkin on harrastus! Kun oma lapsi oli pieni, harrastukset oli kotona. Leivoin, luin ja jumppasin kotona. Kaikki ulos ja muualle vievät harrastukset on tulleet vasta sitten kun lapsi ei enää tarvitse äitiä 24/7.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kuulostaa tutulta! Kotiharrastukset ovat nyt ihanan helppoja, mutta onneksi jossain vaiheessa tulee taas aika, kun iltaisin on helpompi itsekin käydä harrastamassa. :)

   Poista
 3. Oi miten kauniita lumisia kuvia ja suloiaisia taaperoita! Teillä on jo aika paljon lunta! Upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lunta tuli hämmentävän paljon ja näihinkin kuviin verrattuna vielä lisää sunnuntaina. Harmi vain, ettei lumesta ole enää mitään tietoa. :D

   Poista
 4. Mä ihastelin noita lumikuvia ja mietin milloin me päästään pulkat kaivamaan esille. Samaisella hetkellä mies huusi katsomaan ulos. Hetki sitten yritin ehtiä ulos ikuistamaan kaunista aamun auringonpaisteen värittämää pakkasmaisemaa vasten tummaa taivasta ja nyt meille saapui hurja lumipyry eli ehkä jo pian sittenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo lumi tuli kyllä hetkessä! Ja valitettavasti yhtä nopeasti se myös hävisi seuraavalla viikolla. :D

   Poista
 5. Kyllähän neulominen on harrastus, ilman muuta! Itselläni on sama juttu, harrastan kotona kaikenlaista. Onneksi ei enää iske syksyisin harrastamisenpakkopsykoosi niin kuin joskus ennen, jolloin haali ihan liian paljon kodin ulkopuolisia harrastuksia. Jouluun mennessä ne kaikki sitten jäivät pois... :D

  Herkkiä lumikuvia, vaikka en lumen ystävä olekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, itsekin olen huomannut tuon joulua kohti etenevän harrastusinnottomuuden sekä omasta puolesta että harrastusryhmien koossa. Taitaa olla aika yleinen ilmiö. :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! Haluaisin harrastaa enemmän, mutta ajan raivaaminen tällä hetkellä on mahdotonta. Mutta toisaalta, blogi, valokuvaus, käsityöt, lenkkeily... Onhan siinä jo aika monta. :) En myöskään halua, että harrastuksista tulee (enää) stressiä ja voin harrastaa omaan tahtiini. Nykyään tuntuu muutenkin, että harrastaakseen tulee vähintään käydä ohjatuilla tunneilla. Harrastamisista on lastenkin kohdalla tullut aika vakavaa ja kaikki maksaa. Tämä on sellainen aihe, mistä olen ajatellut kirjoittaa omaankin blogiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Lasten harrastukset tuntuvat tosiaan aika vakavilta ja välillä yleinen käsitys tuntuu olevan, että ihan pienestä pitäen täytyisi harrastaa kunnolla. Mäkin kyllä käyn tyttöjen kanssa muskarissa, mutta enemmän mä olen ajatellut sen mukavana tekemisenä ja helppona ratkaisuna, kun ei tarvitse itse miettiä, mitä tekisi sen 45 minuutin aikana. :D

   Poista
 7. Valokuvauskurssille olisi tosi mukavaa päästä ja tottakai yksin neulominen on harrastus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisia valokuvauskursseja tuntuu olevan niin paljon, että olisi varmaan ihan valinnanvaikeutta! Tosin ehkä jokin perus "näin säädät kamerasi oikein" olisi tarpeellisin. :)

   Poista
 8. Kyllä omat harrastukset ainakin ovat ihan tälläsiä itsekseen tehtäviä: bloggaus, lukeminen, lenkkeily, valokuvaus, käsityöt.. :)

  VastaaPoista
 9. Blogittaminen on kiva harrastus. Samalla tulee myös kuvattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Blogin kirjoittamisessa yhdistyy kivasti sekä kirjoittaminen että valokuvaus!

   Poista
 10. Iiiihania kuvia! Täällä on lunta alle sentti, mutta onneksi edes sen verran!

  Minäkin harrastan enimmäkseen kotijuttuja. Ennen vauvaa soitin myös orkesterissa, mutta nyt on ollut vapauttavaa antaa sen hetken olla. Saa nähdä, koska palaan. Minäkin tykkään siitä, ettei tarvitse sitoutua liian vahvasti. Vauvajumpan aloitin, mutta jätin sen, ja kurssimaksu hiukan harmitti. Uimassa olen halunnut edelleen käydä ja se on ihanaa, kuntosali taas on vähän enemmän pakollinen paha selän kunnon takia. Altaassa unohtuu muun maailman meno.

  Hieno uusi tausta muuten, todella raikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuulin ja näinkin kuvista, että siellä päin oli lunta aika vähäisesti! Tosi isoja eroja näinkin pienellä välimatkalla!

   Musta olisi periaatteessa kiva harrastaa uintia, mutta sitten taas kuitenkin toisaalta en edes muista, koska olen viimeksi uinut. :D Jotain vesijumppaa tai -juoksua olisi kyllä kiva kokeilla!

   Kiitos taustakehuista! Mä jäin sitä katselemaan ja onhan se tosiaan raikas. Ihan hyvä, että oranssit pisarat ovat enemmistönä, punavoittoisena se saattaisi näyttää hieman brutaalilta...

   Poista
 11. Kauniit ensilumikuvat kurssittamattakin :). Minäkin suosin kotiharrastuksia. Ei tähän perhe-elämään viitsi ottaa enää mitään ylimääräisiä aikatauluja. Ulkoilu ja lenkkeily ovat helppoja ja somettaa voi aina silloin kun lasten silmä välttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ylimääräiset aikataulut stressaavat myös mua. Ulkoilu ja lenkkeily ovatkin myös hyviä harrastuksia! :)

   Poista
 12. Kivan värikkäät kurahousut lapsukaisilla ja lumikuvasi ovat oikein kauniita. Ei yhtään mitään vikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo väriläiskälapsukaiset ainakin erottuvat. :D

   Poista
 13. Kauniit kuvat ja lasten kanssa harrastaminen lienee se paras, mutta kylkiäisenä näyttää sopivan kuvaaminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaminen on kyllä siitä näppärä harrastus, että sen saa yhdistettyä moneen muuhunkin tekemiseen. :)

   Poista
 14. Ihanat lumimaisemat!<3 Täällä lähtee jo kovaa vauhtia lumet, kun meni plussalle tässä illalla.:(
  Hyvin samanlaisia pähkäilyjä kävin itsekin aiheen tiimoilta päässäni.:D Muutenkin huomaan, että tässä makroporukassa on todella samanhenkisiä ihmisiä yhdes koos.;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kiinnitin huomiota samaan, on aika samanhenkistä porukkaa mukana MakroTexissä. :D

   Poista
 15. Kovin samanlaisia ajatuksia pyörii päässäni. En ole oikeastaan koskaan ollut kova harrastamaan ja kauhulla kuuntelen, kun jotkut vanhemmat kuskaavat tyyliin kuus kertaa viikossa metrin mittaisia harratuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, SAMOIN! Mä olen vannonut, että mä en todellakaan aio kuskata tyttöjä jokaikinen - enkä edes jokatoinen - ilta harrastuksiin. Katsotaan, onko tämä toteamus taas yksi lisä listalle, josta löytyy muita "nämä päätökset eivät pitäneetkään" -kohtia. :D

   Poista
 16. Ihania kuvia ja kivoja harrastuksia!

  Harrastan valokuvaamista tai sen opettelua. MInulla on oikein kirjakin josta lueskelen manuaalikuvauksesta. :) Harrastan myös käsitöistä ja leivontaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mä olen kauan miettinyt, että pitäisi edes kirja lainata tai ostaa! Siitä olisi varmasti paljon hyötyä. :)

   Poista
 17. Voi miten kauniita kuvia :) Minusta on tullut aika rento harrastaja, harrastan mitä milloinkin hyvältä tuntuu (entinen himoliikkuja minussa kauhistelee). Nyt tykkään kutoa ja on ihan luksusta jos ehdin lukea, bloggaamisen lisäksi, se on tällä hetkellä vakituisin harrastukseni :) Liikunnallinen puoli hoituu lähinnä Kukkiksen kanssa touhuillen ja tällä hetkellä se on ihan hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rento harrastaminen kuulostaa hyvältä! Blogi vie tosiaan aika paljon aikaa, minkä takia täälläkin on postaustahti vähentynyt selvästi - välillä on kuitenkin kiva tehdä myös muita juttuja. :)

   Poista
 18. Itselläni on aikalailla samoja harrastuksia kuin monella muullakin kommentoijalla, valokuvaus, bloggaus, vesijumppa, välillä saliharjoittelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyi kyllä yllättävän paljon samoista asioista kiinnostuneita! :D

   Poista
 19. Kauniita kuvia! :) Minä tykkään myös harrastuksista jotka voi toteuttaa kotona. Aina syksyisin tulee innoissaan katseltua alkavia kursseja ja ryhmiä. Ennestään tiedän, ettei minusta ole kuitenkaan harrastamaan kellon kanssa. Innostukseni loppuu kun harrastus pitää aikatauluttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monessa harrastuksessa tuntuu innostuksella olevan tosi iso merkitys. Onhan se vähän tylsää mennä väkisin kurssille neulomaan, jos sillä hetkellä tekisikin mieli vaikka käydä lenkillä!

   Poista
 20. Olen niin kateellinen tuosta lumesta. Meillä on niin pimeää. Kauniit kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin olisin, jos sitä vielä olisi jossain muualla. :D Tämä oli lyhyt mutta iso ilo!

   Poista
 21. Ei meillä vaan ... Joten hyvin kade tuosta lumimäärästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä huoli, tuokin lumi oli ja meni ja hävisi vuorokaudessa! :D

   Poista
 22. Meidän lumen ripaus suli jo pois! Minä olen monta vuotta harrastanut kotona ja nyt alkaa olla aika etsiä harrastusta kodin ulkopuolelta. Nauti harrastamisestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinä myös! Kodin ulkopuoliset harrastukset tekevät varmasti hyvää pitkästä aikaa! :)

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)