tiistai 17. marraskuuta 2015

Aamupalalla

Tällä viikolla MakroTex-valokuvahaasteessa kuvataan teemalla aamupala. Haastetta tosiaan oli valtavasti, sillä valo ei millään meinannut riittää!


Meillä aamupala on hyvin, hyvin kaavoihin kangistunut: tytöille puuroa, puuroa ja puuroa ja äidille leipää ja teetä. Puurossa on toiveiden (ja saatavuuden) mukaan joko marjoja tai hedelmäsosetta ja lopuksi saa vielä leipää lisäksi. Toisinaan tarjolla on myös kurkkua, tomaattia ja paprikaa, mutta hieman aamusta riippuen ne saattavat myös jäädä jääkaappiin.Minulla on meneillään vaihteeksi maksamakkarakausi, ja sitä on kiva saada leivän päälle. Kuvat on otettu lauantaina, jolloin suuntasin käsityömessuille, joten söin extrana jogurttia ja marjoja. Puurot sen sijaan eivät houkuttele yhtään, joten muu perhe hoitaa niiden popsimisen.


Tämänhetkinen teelempparini on Forsmanin Inkivääri Sen Cha, joka ei ole ollenkaan niin väkevää kuin jotkut muut inkivääriteet. Teemukista löytyy kuitenkin hyvin vaihtelevasti milloin mitäkin - joskus mustaa teetä Tiikerin päiväunen muodossa ja joskus jotain maustettua vihreää teetä.


Sytytän yleensä aamupalapöytään ainakin yhden kynttilän. Muutenkin syömme useimmiten hieman hämärässä ilman kattovaloa, joten kynttilä tuo mukavasti valoa ja rauhallista tunnelmaa. Joskus meillä oli tapana tehdä viikonloppuisin hieman tavallista hienompi aamiainen, mutta joistain alle metrin mittaisista syistä johtuen tuo tapa on ollut viimeisen vuoden tauolla. Ehkä sitten taas joskus!

Meidän aamupalamme ovat melkoisen itseään toistavia ja tärkeää niissä on helppo ja nopea valmistus, joka onnistuu vaikka puoliunessa. Plussaa on, jos se on oikeasti hetivalmis ilman pilkkomista tai hienosäätöä ja sen saa tuupattua kahden nälkäisen linnunpoikasen eteen ilman, että tee ehtii kovin pahasti jäähtyä. Nyt saa siis ehdottaa näppäriä ja kivoja aamupalalisäkkeitä! :) 

Pieni Lintu - MakroTex challenge

. . . . . .

Tipulaa voit seurata Facebookin, Blogipolun tai Bloglovin'in kautta ja lisää kuvia löydät Instagramista!

45 kommenttia:

 1. Meilläkin lapset syö monesti puuroo ja äiti teetä ja leipää. :)

  VastaaPoista
 2. Puuro onkin paras päivän käynnistäjä :) Meillä jos lapsilla on ei puuroa-aamu niin laitan yleensä rahkaa ja marjoja/ sosetta. Ellen sitten ole illalla ennakoinut tilannetta ja tehnyt tuorepuuroa valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan, miten tuorepuuro uppoaisi tytöille. Pitää ehkä rohkaistua!

   Poista
 3. Kauniit kynttilänjalat siellä on aamupalapöydässä! Kyllä kelpaa. :)

  VastaaPoista
 4. Puuroa, puuroa myös meilläkin ja teetä. Mummotkin nauttivat puuroa! Se on näet nopeaa valmistaa mikrossa ja käynnistää hyvin, kun se on lämmintä.
  Lapsenlapset haluavat useimmiten mysliä ja marjoja mieluummin, koska kotosalla he saavat puuroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että lapsenlapset saavat mummolassa hieman erilaisen aamupalan! :)

   Poista
 5. Puuro pienen tiellä pitää :) Tunnelmalinen ja rauhallinen aamupala hetki, siitä on hyvä lähteä päivän touhuihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, useimmiten tunnelmakin on ainakin suht rauhallinen. :)

   Poista
 6. Alle metrin mittaiset esteet poistuvat kyllä vuosien myötä. Ihanan tunnelmallisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin vähän arvelin ja ehtiihän sitä myöhemminkin! Tosin juuri tämän postauksen jälkeen juteltiin, että ehkä kohta voisi taas kokeilla herkkuaamiaisia - koko perheen voimin tällä kertaa. Vielä vähän uniaikaa lisää aamuun ja olemme aamiaiskykyisiä!

   Poista
 7. Minun aamiaiseni on ollut jo vuosia kaavoihin kangistunut: Kaksi paahtoleipää ja kahvia. Joskus sentään leipien päälle hilloa. Jostain syystä arkiaamuina runsaampi aamiainen ei houkuta, varsinkaan puuro, mutta runsaita hotelliaamiaisia rakastan. Ehkä liittyy heräämisen asteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, hotelliaamiaiset ovat <3! Nyt kun mainitsit, niin tosiaan itsekin syön suht vähän aamupalalla, verrattuna etenkin hotelliaamiaisiin. Uskon, että heräämisasteella on vahva vaikutus asiaan. :D Mä myös usein joudun arkena syömään vielä toisen aamupalan, sillä muuten virta loppuu viimeistään siinä vaiheessa, kun ollaan tyttöjen kanssa ulkona.

   Poista
 8. Ihana kun aamiaisella on kynttilöitä! En ole koskaan ajatellutkaan että niin voisi tehdä!

  Meillä syödään aamuisin myös kaurapuuroa marjoilla. JOKA aamu! ;D Joskus A haluaa vielä viipaleen ruisleipää. Isimies sen sijaan juo kahvia ja syö leipää ja minulla on omat eväät. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen hämmentynyt, kuinka hyvin puuro lopulta vielä tekee kauppansa. Tietty välillä on kausia, kun se ei maistu, mutta useimpina aamuina puuro häviää lautaselta hetkessä. Odotan jännityksellä, koska jompikumpi hoksaa, että oikeasti voisi vaatia aamupalaksi jotain ihan muuta.

   Poista
 9. Meillä syödään puuroa aamulla sekä illalla, ja hyvällä halulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, samoin täällä tytöt syövät. Ainakin useimmiten hyvällä halulla. :) Itsellä puurokiintiö on aika täynnä, mutta ihan kiva, että heille maistuu! Tosin omaa aamupalaleipää tai ainakaan juustoa ei kannata ottaa esille niin kauan kuin Untuvikolla on puuro kesken... :D

   Poista
 10. Voi miten paljon puurofaneja! Minulla ei oikein uppoa puuro aamutuimaan (kiitos remonttiemme, kun ei ole ollut keittiötä). Mukavat linnunpoikaskuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en oikein ole puuroihmisiä enää. Joskus keittelin aamupuurot, mutta ei se lopulta oikein ollut minun juttuni. Pitää siis puputtaa leipää. :)

   Poista
 11. Meillä vaihtelevat jogurtti ja puuro. Pidän molemmista. Hyvä aamiainen voileipänä teilläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jogurtti on kyllä kiva lisä. Sitä pitäisi useamminkin ottaa mukaan aamupalalle!

   Poista
 12. Kotoisan näköistä teillä! Kaunis kaitaliina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos. :) Kaitaliina on löytä Indiskasta loppusyksyltä - löysin kerrankin värit, jotka mätsäävät koko alakerran sisustukseen. :D

   Poista
 13. Maksamakkara on yks mun inhokeista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe. :D Mäkään en mistään muista maksaruoista tykkää, mutta jostain syystä maksamakkara on herkkua. :D

   Poista
 14. Oi mikä sulonen murunen siinä puurolautasen kanssa! =) <3 ja ihanat kynttilänjalat!! Mäkin tykkään hämäränhyssystä aamuisin...kahvikuppi, hiljaisuus ja hämärä aamu...ihana rauhallinen tapa herätä päivään! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämärät aamut ovat ihania! Toisaalta tykkään myös kesän valoisista aamuista, mutta silti näissä tämän vuodenajan aamuissa on sitä jotain - ei ehkä samalla tavalla energisyyttä, mutta kuitenkin rauhaa ja levollisuutta. :)

   Poista
 15. Oi mikä sulonen murunen siinä puurolautasen kanssa! =) <3 ja ihanat kynttilänjalat!! Mäkin tykkään hämäränhyssystä aamuisin...kahvikuppi, hiljaisuus ja hämärä aamu...ihana rauhallinen tapa herätä päivään! <3

  VastaaPoista
 16. Sama aamiainen kuin pikkuruokailijalla. Herttainen tunnelma.

  VastaaPoista
 17. äää, mun alko tekemään mieli maksamakkaraa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih! :D Arvaa vaan, mitä kaikkea mun on tehnyt tämän viikon aikana mieli, kun olen käynyt katselemassa muiden aamupalakuvia. :D

   Poista
 18. Nyt minäkin tahdon maksamakkaraa! Viimeksi himoinnut sitä raskaana ollessa, yllätys, koska silloin sitä ei saisi syödä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle iski myös Untuvikon odotusaikana maksamakkarahimo. :D Mä silloin selvittelin asiaa enemmän ja mulle tuli yllätyksenä se, että virallisten ohjeiden mukaan maksamakkaraa saa sittenkin syödä kohtuudella myös raskaana ollessa! En muista enää määriä, mutta sen verran korkeat rajat kuitenkin olivat, ettei ihan vain puolikkaaseen leipään tarvinnut tyytyä. :)

   Poista
 19. Maksamakkaraa pitää löytyä aina jääkaapista. ;) Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Välillä tosin tulee kausi, kun sitä ei tee yhtään mieli, mutta nyt jo jonkin aikaa maksamakkara on korvannut meillä muut leikkeleet.

   Poista
 20. Meilläkin nyt maksamakkara maistuu. Etenkin ruisleivän päällä se on jotenkin älyttömän hyvää. Kivoja aamiaiskuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, kyllä - ruisleipä, maksamakkara, juustosiivu ja kurkkuviipaleita! Ihan täydellisiä leipiä! :D

   Poista
 21. Meilläkin nyt maksamakkara maistuu. Etenkin ruisleivän päällä se on jotenkin älyttömän hyvää. Kivoja aamiaiskuvia. :)

  VastaaPoista
 22. Puuro löytyy meiltäkin useasti pöydästä ja itsekin sitä syön ihan hyvällä ruokahalulla. Aamiainen kynttilän hämyssä on ihanaa. Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kynttilät luovat mukavaa tunnelmaa ja tuntuu, että ne itsessään jo rauhoittavat aamupalahetkeä, kun tytöt tietävät ettei silloin voi pyöriä ihan miten sattuu. :)

   Poista
 23. Olet aivan oikeassa! Mä tykkään hämärästä ihan muuten vain, mutta esikoinen etenkin selvästi tarvii hitaan valaistumisen. :)

  VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)