lauantai 3. tammikuuta 2015

TEE ITSE: Callunat jääharkossa (+fb-laajennus)


Pakkanen tuli ja meni, mutta ehdinpäs tehdä muutaman jääharkon! Tässä kokeiluerässä oli vasta muutama kaurajuomatölkki, mutta haaveilen saavani seuraavien pitkien pakkasten aikana tehtyä kokonaisen jääpalamuurin pihalle.


Leikkasin purkit yläosasta auki ja teippasin callunat pienellä teippipalasella purkin reunaan. Näin oksat eivät kasaantuneet samaan kohtaan ja pysyivät nätisti ylösalaisin (eli pystyssä, kun jääpala on valmis). Teippi jäi purkista riippuen jään sisälle tai näkyi hieman reunan yli, mutta hävisi joka tapauksessa näkyvistä, kun harkot asetteli maahan.

Harkot ovat nopeita tehdä ja siitä kivoja, ettei tarvitse kytätä kelloa ja jäätymisen edistymistä kuten jäälyhtyjen kanssa. Kaurajuomapurkkeja meillä tyhjenee useita viikossa, nyt tarvitaan enää pakkasta ja Emosen muuri alkaa rakentua!


Tipula päätti muuten ottaa vielä yhden tipunaskeleen somessa ja löytyy nyt myös Facebookista:

https://www.facebook.com/tipulassa

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Mun piti ottaa niistä myös kuva, miltä ne näyttävät nyt, mutta en viitsinytkään mennä vesisateeseen. On aikalailla pelkät callunat jäljellä!

   Poista
 2. Ihanat! Kumpa tulisi pakkasta niin minäkin voisin kokeilla. Tosin meillä muotteina toimisi varmaankin maitopurkit, joskus olenkin tainnut niitä kokeilla.
  Aikoinaan tehtiin äitini kanssa värjätystä vedestä koristeita pihan pensaaseen (vähän niin kuin kuusenkoristeita) ja koristeiden sisälle laitettiin kaikenlaista nättiä mm. paljetteja ja tietysti ripustusnarut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea nuo värjätyt koristeet! Sellaisiakin voisi tehdä, kun vaan tulisi pakkasta. Meillä tosin ei ole niille oikein ripustuspaikkaa, mutta enköhän mä löydä niille sopivan kodin. :)

   Poista
 3. Hieno idea! Callunat näyttävät kauniilta jääkuoressaan. Toivottavasti tulee pakkasentäyteinen talvi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Callunat ovat kyllä kauniita! Pakkasta toivon minäkin kohtuuden rajoissa. :)

   Poista
 4. Hienoja! Mä olen aina vaan tehnyt niitä ämpäriversioita ja joskus kokeillut niihinkin laittaa koristeeksi käpyjä, risuja, kukkia yms. Ihan nättejä on tullut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa löytyisikin jemmasta käpyjä ja tammenterhoja - niitä voisi myös siis kokeilla, kun seuraavan kerran pääsen jäädyttelemään!

   Poista
 5. Kauniita harkkoja. Toivottavasti tulisi vaan lisää pakkasta ja vähemmän sulattavaa sadetta! Mä jäädytin joskus muutama vuosi sitten maitotölkissä tulppaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit ovat varmasti kauniita jääpalan sisällä! Jos seuraavakin jäädytyskokeiluni onnistuu, voisin sen jälkeen kokeilla myös tulppaaneja.

   Poista
 6. Kauniita! Lähtee toteutukseen täällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siispä toivon sinne mukavaa pikkupakkasta, jotta koristeet säilyvät kauniina pitkään! :)

   Poista
 7. Nyt onkin näkynyt niin monenlaisia hienoja jääharkkoja että täytyy varmaan itsekin kokeilla! Nyt se onnistuis kun pakkasta on -16 :) Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin katsoin aamulla mittaria ja totesin, että nyt on hyvä hetki jäädytellä! Jospas tällä kertaa ei tulisi nopeasti niin lämmintä, että harkot sulavat kokonaan. Oikein mukavaa viikkoa myös sinne! :)

   Poista
 8. No, nythän sitä pakkastakin tuli, joten eikun tekemään lisää harkkoja! Kauniita ovat. Kiitos ideasta, jos vaikka maitotölkkejä laittaisi tänään jäätymään!.) Harmi, kun heitin papukaijatulppaanit roskiin pari päivää sitten...Ne olisivat olleet tosi kauniit siellä jään seassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eiköhän nyt tuolla -16 asteessa hyydy harkot nopeasti! Kävin jo nipsimässä vähän callunoita ja havuja koristeeksi. Papukaijatulppaanit olisivatkin olleet varmasti kauniit!

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)