torstai 15. tammikuuta 2015

KÄYTTÖKOKEMUKSIA: Bumbleride Indie Twin, talvikäyttö

Edellisen postaukseni aiheesta voit lukea täältä.

Lumen myötä olemme päässeet testaamaan tuplarattaitamme myös talvikäytössä ja olemme edelleen tyytyväisiä valintaamme. Näin pidemmän käytön jälkeen ainoa itseäni harmittava miinuspuoli rattaissa on selkänojan jäykkä säätäminen. Jos ei ole kovin kummoiset käsi- eikä etenkään sormivoimat, kuten minulla, on selkänojan laskeminen ja nostaminen aikaa vievää taistelua. Meillä on kuitenkin tällä hetkellä hyvin vähän tarvetta säätää selkänojia, joten kokonaisuudessaan rattaiden käyttökokemus on ehdottomasti positiivinen.


Hieman epäröin, miten kääntyvät etupyörät toimivat talvikeleillä, mutta epäily oli turhaa. Hyvin toimivat! Kun lunta on vähän, renkaita ei tarvitse edes lukita, ja epätasaisemmalla tiellä liikkuessamme lukitetut etupyörät tekevät rattaista vakaat ja helposti työnnettävät. Pyörien lukitusmekanismi on helppokäyttöinen, joten siitä iso plussa. Se on myös hyvin pitävä eikä meillä ole vielä kertaakaan lukitus mennyt tahattomasti päälle tai pois päältä.

Renkaat pitävät myös hyvin eivätkä lipsu jäisellä tiellä edes silloin, kun äidillä on vaikeuksia pysyä pystyssä ilman rattaiden tukea.


Vaikka kesällä vauvan kantokoppa oli hieman kuuma, on se talvikeleillä ihanan suojaisa. Oikein kovalla tuulella ja viimassa olen kaivannut välillä heittoaisaa, jotta saisin rattaissa istuvan matkustajan paremmin tuulensuojaan. Kuomun laskeminen alas ei ihan riitä, sillä lyhyt matkustaja on sen verran matalalla, että tuuli pääse puhaltamaan lähes suoraan kasvoihin. Myös matalalla oleva tavaratila kerää helposti höttölunta sisälleen työntäjän puolelta.

Edellisen käyttökokemuspostaukseni jälkeen olen muutamaan otteeseen kasannut rattaat auton perälle ihan itse. Rattaiden taittelu kokoon ja avaaminen sujuu helposti, eivätkä ne ole liian painavat nostettavaksi autoon. Kantokoppaa olemme irrottaneet melko harvoin, mutta niinä kertoina kun sitä on siirrelty, on irrottaminen ja kiinnittäminen ollut niin vaivatonta, ettei vauva ole ehtinyt heräämään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)