keskiviikko 28. tammikuuta 2015

BLOGIYHTEISTYÖ: Harrastuksena Disney-elokuvat

Huhuilin Hyvän mielen vuosi 2015 -postauksessani blogiyhteistyöstä kiinnostuneiden perään ja tässä onkin yksi sen tuloksista. Tällä kertaa vuorossa on vierailevan kirjoittajan kertomus omasta mielenkiinnonkohteestaan ja harrastuksestaan. :)
. . . . . .

Minä olen Minttu ja kirjoitan elämän makuista Vihreän talon tunnelmaa blogia. Blogini sisältää juttuja laidasta laitaan aina syvistä mietteistä kevyisiin ostos esittelyihin. Emonen halusi, että kirjoittaisin teille yhdestä harrastuksesta nimittäin Disney leffojen keräilystä. Se sopi mulle vallan mainiosti, koska rakastan Disneyn piirrettyjä tosi paljon.

Syksyllä päätin toteuttaa unelmani ja kerätä kaikki Disneyn kokoillan klassikko piirretyt itselleni. Aina niitä lapsena lahjaksi toivoin, mutta ei meidän perheellä ollut varaa ostaa tuolloin noin 159 markkaa maksaneita leffoja muksulle. Kaksi mulla oli ja yhden ostin itse teininä. Tuhkimo elokuvan sain aikoinaan nimipäivälahjaksi ja Kaunotar ja Hirviö leffan joululahjaksi. Se olikin paras joululahja sinä jouluna ja ikimuistoisin ikinä mitä koskaan olen saanut. Aristokatit ostin teininä kaverilta käytettynä.

Lempparini Disneyn kokoillan piirretyistä elokuvista on Kaunotar ja Hirviö, jos se ei nyt aiemmin tuossa selväksi tullut. Muuten on hankala tehdä mitään top 5 listaa, koska siellä on monta hyvää leffaa. Tykkään kuitenkin enemmän noista vanhoista klassikoista kuin näistä uudemmista tietokone animaatioista. Oliver ja kumppanit, Bambi, Dumbo, Robin Hood sekä Aladdin ovat kanssa valloittavia. Etenkin Oliver tuo söpö pieni kissa. Bambilla on taas ihan oma tarinansa. Se menee näin: Bambi oli ihka ensimmäinen Disneyn kokoillan piirretty jonka näin ja ihka ensimmäinen elokuva jonka kävin teatterissa katsomassa äitin ja serkkuni kanssa. Tämän takia se on tehnyt suuren vaikutuksen ja tykkään siintä, vaikka hieman surullinen onkin.

Lemppari hahmoja hhmm... Niitäkin on kai monia, mutta prinsessoista suosikit ovat: Belle ja Jasmine. Oliver ja bambi eläimistä. Prinsseistä en ole suosikkia löytänyt, kun jäävät aina vähän taka-alalle prinsessojen loisteessa. Ei kun hetkinen... Aladdin on suosikki prinssini. Ei niin jäykkä, vaan rento ja hauska sekä kivan näköinenkin. Pahiksiakin on paljon hyviä ja osa todella kammottavia. Pienet hassut sivuhahmot ne vasta ihastuttavia onkin, mutta eniten todellakin tykkään Kaunottaren ja Hirviön sivuhahmoista: Lumiere, Kippo, Könni, Rouva Pannu jne.

Muutama Disney klassikko mulla on vielä katsomattakin, mutta yksi selkeä inhokkikin löytyy. Nimittäin Pinocchio. Suorastaan järkytyin sen elokuvan lopussa, kun lapset juovat alkoholia ja polttavat sikareita. En tykännyt yhtään ja tuskin tulen toiste tätä leffaa katsomaan. Pocahontasta taas puolestaan pidän pitkäveteisenä ja unettavana, mutta en inhoa sitä sentään.

Kuten usein käy keräily hieman laajenee ja olen nyt jo haalinut myös monen leffan jatko-osan, vaikka täytyy kyllä sanoa niiden olevan usein aikasta heikohkoja. Mut kyllä sekaan mahtuu muutama hyväkin kuten : Kaunotar ja Hirviö Lumottu Joulu. Tuhkimo Taikansa kutakin ja Aladdin Varkaiden kuningas.

Tulen jatkossa blogiini kirjoittamaan arvioita ja esittelyjä elokuvista, jos kiinnostaa niin kannattaa poiketa vierailulle lukemaan. Löytyvät tunnisteen Disney takaa.

. . . . . .

Olen katsonut joitain Disney-elokuvia lapsena, ja parhaiten on itsellenikin jäänyt mieleen Aladdin ja kuinka se oli ensimmäinen elokuvateatterissa näkemäni elokuva. Muistan pitäneeni myös Leijonakuninkaasta ja Pocahontasista, ja erityisesti Tuulen värejä on tullut lauleskeltua lapsena. Kaunotar ja hirviökin on ollut yksi suosikeistani, vaikka muuten olenkin katsonut melko vähän prinsessaelokuvia.

Kuuluivatko Disney-elokuvat omaan lapsuuteesi?
Oletko katsonut tai aiotko katsoa niitä omien lapsiesi kanssa?

Haluaisitko tehdä blogiyhteistyötä kanssani? Jos sinulla on hyvä idea tai ajatus, laita sähköpostia tipulassa(at)gmail.com tai huikkaa asiasta alla kommenteissa. :)

10 kommenttia:

 1. Mä tykkäsin kyllä pienenä disneyn jutuista, mutta elokuvia en koskaan saanut yhtään. Toisaalta videotkin tuli meille vasta lähempänä kouluikää. Tytön syntymän jälkeen meillekin on alettu sitten Disneyn elokuvia keräilemään. Aika prinsessapainoitteista se aluksi oli, mutta on hyllyyn kertynyt jo paljon muitakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas olen tainnut vain katsoa elokuvia ja kaikki muut Disney-jutut ovat jääneet väliin. Tosin meillä taisi olla muutama sellainen äänikasettikirja, jossa sivua käännettiin äänimerkin kohdalla! Tykkäsin erityisesti Ruususesta. :)

   Poista
 2. Kiva postaus ja hyvä idea sinulta jälleen Emonen! Sinusta ja blogistasi on kehkeytymässä jotain suurta, aivan varmasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi tämän vierailu idea lähti kyllä multa. :)

   Poista
  2. Kiitos Selina ihanasta kommentistasi! Et arvaakaan, kuinka paljon se lämmitti mieltäni!! :)

   En tiedä, viittasitko idealla yleisesti blogiyhteistyöhön vai tämänkertaiseen kirjoittajavierailuun. Tosiaan kuten Minttu totesikin, hän ensimmäisenä ehdotti, että vierailemme toistemme blogeissa. Ensi kuussa blogiyhteistyössä onkin sitten luvassa jotain muuta. :)

   Poista
  3. Emosen vierailu tekstin voi puolestaan lukea minun blogistani. ;)

   Poista
 3. Disney-elokuvat ovat ihania! Niitä tuli katsottua lapsena yhdessä sisarusten kanssa. :)

  Meillä Teppo keräilee elokuvia ja nuo Disney-elokuvatkin taitavat häneltä löytyä kaikki. Vilma 8v onkin päässyt jo niitä katsomaan (leijonakuningas oli kuulema hiukan pelottava), Senni saa odotella vielä useamman vuoden omaa vuoroaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa elokuvista on kyllä aika pelottavia ja kaikista ilkeistä hahmoista on tehty todellakin ilkeän näköisiä!

   Poista
 4. Just toissaviikolla aloittelin postausta meidän lastenelokuva-valikoimasta. Nimittäin tuohon on kertynyt jo aikamoinen rivi. Niin että jopa hävettää. Aikuisten leffoja meillä ei sitten dvd:nä olekaan. :D Mutta oihvoih, vielä puuttuu paljon sellaisia mitä haluaisin. Vana kun ostetaan noita sitä mukaa kun löytyy alle 8 euron kappalehintaan. (Puuttuvia: leijonakuninkaat, bambit, mulan 2, pocahontasit, toy storyt, aladdinit, kaunotar ja hirviö, lumikki, jnejne)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löydätte puuttuvat elokuvat sopivaan hintaan, niin monta omaa lempparia tuossa listassa on! Mä tykkään juuri noista vanhemmista elokuvista, sillä tietokoneanimoidut näyttävät niin kauhean... muovisilta.

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)