tiistai 20. toukokuuta 2014

Helleillan sorbettiherkku


Ensimmäinen hellepäivä pääsi kuin pääsikin yllättämään ja päivän hikoiltuamme sisätiloissa siitepölyä vältellen alkoi päässä soida tasainen "jäätelöä, jäätelöä, jäätelöä" -mantra. Pakkasesta ei kuitenkaan löytynyt tuota kylmää herkkua eikä kauppaankaan jaksanut lähteä, joten mikä avuksi? Sorbetti!

Olen pitkään ollut aikeissa kokeilla sorbetin tekemistä, mutta asia on aina jäänyt, kun olen epäillyt itsetehdyn munattoman sorbetin olevan hyvin jäähileistä. Ihan ei tämä ensimmäinen kokeilu vastannut ravintoloiden sorbettitasoa (ylläripylläri), mutta ylitti silti ennakko-odotukset! Kuten kuvasta näkyy, sorbetista sai myös kaavittua jäätelökauhalla pallon, vaikka sorbetti ei ehkä ollutkaan jäätynyt tarpeeksi.

Ohje on Kotiliedestä ja lisäsin siihen extrana vähän vaniljasokeria. Tämä resepti oli "Kerralla jäihin" -mallia, mutta seuraavalla kerralla kokeilen, miten sorbetin sekoittaminen puolessa välissä jäätymistä vaikuttaa koostumukseen.


  • 200 g pakastettuja marjoja (tai n. 0,8 l tuoreita)
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vettä
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua

Soseuta marjat sekä kiehauta vesi ja sokeri. Lisää sokerivesi, vaniljasokeri ja sitruunamehu marjasoseeseen ja sekoita. Pakasta sose ja tarjoile kylmänä.

Sorbettini oli n. 4 tuntia pakkasessa, mutta lisäaika ei olisi ollut pahitteeksi. Lievä sulaneisuus ei nytkään haitannut, mutta sorbetti olisi ehkä näyttänyt nätimmältä hieman jäisempänä.

En tiedä, kuinka monelle hengelle ohje on alunperin suunniteltu, mutta meillä määrä oli juuri sopiva kahdelle herkkusuulle ja annoskoko oli tätä luokkaa:


Todella makeaahan sorbetti tottakai oli, mutta oivoi, miten herkullista! Tätä tulee varmasti tehtyä kesällä uudemman kerran!

2 kommenttia:

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)