lauantai 3. toukokuuta 2014

Vapputunnelmia


Vappu hujahti nopeasti ja jälleen juhlapyhä näkyi lähinnä ruuissamme. Herkullisia sitruunamunkkeja tuli tottakai syötyä ja myös sima maistui. Tosin toiseen simasatsiin tuli vähän liian niukasti hiivaa, joten sima jäi hapokkuudeltaan hieman laimeaksi. Muuten maku oli kuitenkin kohdillaan ja ehkäpä näistä kahdesta simakokeilusta rohkaistuneena voisin kokeilla kesähelteillä (kun ne joskus tulevat) tehdä jotain maustettua simaa.


Herkuttelimme tortilloilla, joihin oli tällä kertaa ruhtinaallisesti täytteitä. Uutena kokeiluna oli pilkottua persikkaa, joka sopikin hyvin erityisesti salsakastikkeen sekä paistetun kanan ja sipulin kanssa.


Vähäkoristeista pöytää piristivät nämä Indiskasta löydetyt lautasliinat, joiden kiekurakuviot hurmasivat heti. Edes vaaleanpuna-pinkki-painotteisuus ei estänyt servettien livahtamista ostoskasaan! Muistaakseni samantapaisella kuvioinnilla oli saatavilla myös sinisävyinen lautasliinapaketti.


2 kommenttia:

  1. Kauniit lautasliinat! Myös minun kaverini oli tehnyt sitruunamunkkeja ja sitruuna teki munkeista aivan käsittämättömän hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruuna on kyllä mahtava lisä munkkitaikinaan! Mä en ole tietääkseni aikaisemmin sitruunamunkkeja syönyt, mitä ihmettelen suuresti, kun lopputulos oli niin makoisa. :)

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)