sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Puutarhaprojekteja

Vau, mikä ilma! Nyt jos koskaan tekisi mieli päästä myllertämään takapihaa kesäkuntoon - harmi vain, että ulkona on niin paljon siitepölyä, ettei siellä voi olla muutamaa minuuttia kauempaa. Pölyttömämpää ulkoilmaa odotellessa olen jo suunnitellut muutaman pihaprojektin.

Krookukset ja narsissit olivat ja menivät ja nyt ovat vuorossa tulppaanit.


Nekin alkavat olla parhaat päivänsä nähneitä, kuten myös kukkapenkki kokonaisuudessaan. Projekti 1 onkin rikkaruohojen ja kukkapenkkiin pyrkivien ruohotupsujen kitkeminen. Voikukkameri nurmikolla on myös melkoinen, mutta ehkä suuri taistelu niiden hävittämiseksi alkaa vasta ensi kesänä. Tai seuraavana.


Etupihalla sen sijaan orvokit ovat menestyneet upeasti! Tosin sieltäkin löytyy pari ruukullista näivettyneitä narsisseja koristamasta rappusia (projekti 2 onkin narsissien korvaaminen joillain elinvoimaisemmilla kukilla ja samalla kesäkukkien ja yrttien istuttaminen myös takapihalle). Etupihan krookukset eivät koskaan päässeet kukkaan asti paitsi yksi, joka oli jo nupulla kunnes jyräsin sen rattailla pari kertaa. Opin, että krookus ei ole täysvarjon kasvi.


Projekti 3 liittyy terassiin, jolla olisi ihana viettää aikaa, jos se olisi hieman suojaisampi. Suuri visioni on kokeilla verhoja terassilla sekä rakentaa tyynylöhönurkkaus. Katsotaan, miten kajahtaneina naapurit alkavat pitää meitä, kun vetäisen ulos tämän väripläjäyksen:Kangaskaupan myyjän kommentti ostoksistani oli "Onpas värikäs pino!" ja miehen "Ohhoh". Luottamukseni visiooni on silti vahva - katsotaan, miten toteutus onnistuu! :)

2 kommenttia:

  1. Hih! Meillähän on identtiset "kukkajutut"... tulppaanit vetää viimeisiään ja voikukat kukkivat SUUUUPER UPEESTI! :D Ja orvokit ovat kauniita ruukuissa. Kun saamme kylppärin tehtyä, alkaa pihan mylläys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, meilläkin näyttää olevan keltainen voikukkapelto tuolla takapihalla. Ja jos oikein muistan viime kesältä, jossain vaiheessa tilalle tulee valkoapilaniitty. Nurmikko voisi siis olla paremmassakin kunnossa... :)

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)