En ole vähään aikaan tehnyt kakun päälle suklaakoristeita, joten suklaaorvokit ja niiden tekeminen oli kivaa vaihtelua.
Orvokit on tehty sulatetusta Brunbergin tummasta laktoosittomasta suklaasta ja itse asiassa en ole muita suklaamerkkejä koristeiden tekemisessä kokeillutkaan. Laktoositon suklaa on ollut aina varma valinta, koska ikinä ei voi tietää, mihin käyttötarkoitukseen koristeet sopivat ja onko kahvittelijoiden puolesta tarvetta laktoosittomille tarjottaville.
Sulatin suklaan mikrossa ilman mikrokupua 300 W:lla aina välillä sekoittaen. Olen käyttänyt suklaan pursottamiseen Wiltonin Candy Decoration Bags -paketin pusseja, jotka ovat toimineet hyvin.
Orvokkikuva löytyi Googlen avulla ja kukkien tekeminen oli näppärän nopeaa. Laitoin osan valmiista orvokeista ja lehdistä suoraan pakkaseen, mutta tilanpuutteen takia osa joutui odottamaan hetken jääkaapissa. Jääkaapissa olleet levahtivat hieman, mutta pakkaseen päässeet pysyivät hienosti muodossa. Olen säilyttänyt ylimääräisiä koristeita muutenkin pakastimessa, missä ne eivät pääse sulamaan.
Suklaalla olen tehnyt mm. Tipusen ensimmäiseen kakkuun nimikoristelun sekä tällaisia suklaaperhosia:
Perhosten tekeminen oli kivaa ja niitä voisi taas joskus kokeilla! Ensin pitää vain saada pakkaseen lisää tilaa, jotta koristeet mahtuvat sinne. :)
Hienoja suklaakoristeluja. Mikä muuten on paras tapa irrottaa koriste paperista. Lättäätkö sen väärin päin kakun päälle vai siirrätkö jollain keittiövälineellä?
VastaaPoistaSatunnainen kävijä
Tällä kertaa pakkasessa olleet orvokit irtosivat ihan itsestään leivinpaperilta. Joskus olen auttanut vähän ruokailuveitsellä, mutta tähän asti koristeiden irrottamisen kanssa ei ole tullut ongelmia, vaan olen nostanut ne käsin tai veitsen avulla kakun päälle. :)
PoistaHei! Uusia blogeja etsimässä... ja löysin sinut!
VastaaPoistaSinulle on myös haaste blogissani: http://myttyra.blogspot.fi/2014/05/haaste-11-11-11.html
Kiva, kun löysit! Perehdyn haasteeseen heti, kun on paremmin aikaa. :)
Poista