lauantai 10. toukokuuta 2014

Ihana Koti

Jo pitkään on ollut tarkoitus napata muutama kuva kodin lemppariasioista ja vihdoinkin näin siivouspäivän kunniaksi tartuin toimeen. Emme ole asuneet Kodissamme vielä vuottakaan, mutta tykkään tästä ihan hirmuisesti! Koti on valoisa, värikäs ja riittävän tilava - useimmiten myös perussiisti, mutta varmasti ei ole päivää, jolloin ei löytyisi mistään yhtään tahraa tai pölypalleroa.


Ikea-kaapin päältä löytyy Kivi-tuikkukokoelmani alku, muutama viherkasvi ja kannu, joka on ties kuinka vanha. Seinämaalin päättäminen pienten koelappusten kanssa oli jännittävää, mutta tällä kertaa valinta meni nappiin ja vihreä seinä on ihana!


Kaapin päällä loikoilee hanhi, joka on kulkenut mukanani hyllyltä toiselle jo vuodesta 1999 lähtien.

Vihreän seinän lisäksi meiltä löytyy keltaista seinäpintaa kuinkas ollakaan Tipusen huoneesta. Parasta huoneessa ovat nämä pöllöt:


Pöllötarrat ovat peräisin Hattentatti-verkkokaupasta.

Pöllöteema jatkuu kattolampussa, joka sattumalta löytyi edullisesti Prismasta.


Yksi ihana asia Tipusen huoneessa on myös tämä taulu, jonka eteen tulee pysähdyttyä aina silloin tällöin.


Ihmiset tarvitsevat eläessään kaksi sydäntä - pienen, joka on täynnä hellyyttä ja toisen, joka on terästä. (Kahlil Gibran)

Seinälemppareistani mieleisin on yksi makkarin seinistä, jolta löytyy tällainen tapetointi:


Monista epäilyistä huolimatta ruudut eivät oikeasti vaikuta yöuniin eikä huoneessa tunnu rauhattomalta. :) Muut seinäpinnat makkarissa ovat valkoiset ja siellä roikkuu mm. tämä lemppari:


Lisäksi makuuhuoneessa on Tipusen ulottumattomissa korukokoelmani:


Vasemmalla on uskollinen ystäväni vehkapalmu, joka on kestänyt kovaa elämää jo kahdeksan vuoden ajan. Se ei ehkä ole niin iso ja tuuhea kuin useimmat lajitoverinsa mutta sentään elossa ja vihreä!


Korvakorut roikkuvat taulunkehyksissä, joista on poistettu etulasi ja harvasti kudottu kangas on kiristetty kehysten ja takaseinän väliin.

Olen vakaasti sitä mieltä, että kotona täytyy olla väriä. Pidän yksivärisistä verhoista, joita voi yhdistellä helposti. Vaihtamalla niiden paikkaa huoneesta toiseen saa myös nopeasti aivan uudenlaisen sisustuksen - puhumattakaan, jos verhot ovat hetken pois käytöstä ja ne ottaa uudelleen esille. Ei siis ehkä ole niin yllättävää, että meillä vaihtuu verhot ainakin jossain määrin vähintään kahdesti vuodessa, mutta useimmiten kolmesti (keväällä, syksyllä ja jouluksi). Verhojen vanavedessä usein myös matot vaihtavat paikkaansa tai käyvät pyörähtämässä varastossa antaen toisille mahdollisuuden päästä hetkeksi lattialle.

Tällä hetkellä ikkunoistamme löytyy näitä värejä:


En olekaan tajunnut ennen kollaasin tekemistä, että meillä on tällä hetkellä näin keltaoranssivihreäpainotteista! Hups! Kaapin kätköihin ovat tällä kertaa jääneet mm. fuksianväriset, violetit ja turkoosit verhot sekä kasa punaisia jouluverhoja.

2 kommenttia:

  1. Kauniita yksityiskohtia! Tuo ekan kuvan vihreä seinä on ihanan heleä ja pöllöt ovat suloisia. Lamppu ja seinäkoristeet mätsäävät uskomattoman hyvin. Ja korukokoelmasi on ihailtavan järjestyksessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Korukokoelma on pysynyt hyvin järjestyksessä, kun kotona ollessa tulee aika harvoin käytettyä kaulakoruja tai vaihdeltua korviksia. :D Niitä on kuitenkin kiva katsella, vaikka ne vähän esillä ollessa pölyttyvätkin.

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)