tiistai 7. huhtikuuta 2015

MAKROTEX: Tekstiili (ja muutama muu kirppislöytö)

Tällä viikolla MakroTexissä kuvaillaan tekstiili-teemalla. Kuvauskohteenani on pari viikkoa sitten kirpparilta löydetty vanha, hyväkuntoinen pellavaliina, joka sopi pääsiäispöytään täydellisesti. Neliönmallinen liina näytti aavistuksen hassulta pöydällämme, mutta kaksinkerroin taitettuna se löysi heti oman paikkansa.

Samalta kirpputorireissulta löytyi muutama muukin ihana tavara: täydellinen lasipurkki auringonkukansiemenilleni, oranssi emalimuki koristeeksi ja metallinen tarjotin hedelmille. Yleensä kuljen kirpputorilla laput silmilläni enkä todellakaan tee erityisiä löytöjä, joten nyt olen sekä hämmästynyt että iloinen. Selvästi se, että kiertää pöydät kolmeen kertaan auttaa löytämään muutakin kuin lastenvaatteita ja -kirjoja!
Tykkäisin kirppistellä enemmänkin, mutta minua ärsyttää kirpputorien tarjonnan epävarmuus. Jos haluan jonkin tietyn esineen, se on paljon helpompi käydä ostamassa kaupasta kuin etsiä kirppareilta. Kuitenkin kirpputoreilta löytyy valtavasti hyväkuntoista tavaraa murto-osalla kauppojen hinnoista ja erityisesti vanhat esineet ja astiat ovat todella kauniita. Ehkä yritän ennakoida tavaratarpeeni ja opetella kiertämään kirpputoreja valppaampana!

Millainen kuluttaja sinä olet?
Suositko kierrätettyä vai ostatko mieluiten uutta?

Pieni Lintu - MakroTex challenge

30 kommenttia:

 1. Kyllä onkin kaunis liina, löytö, totta tosiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella, välillä sitä onnistuu olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. :)

   Poista
 2. Kaunis muki! Hurjan iloisen värisiä kuvia kaikki. Niin, kuluttajana ostan tarpeeseen. En hyljeksi käytettyä, jos se on ehjä tai toimiva. Edes pikku viallinen ei ole huono, jos sille on kuitenkin tarvetta. Kodin huonekalut on esimerkiksi jaettavissa kahteen ryhmään. Uudet tarpeeseen hankitut ja vanhan suvun perintökalusteet. Jälkimmäiset on niitä rakkaampia. Edellä mainituista tulee herkemmin hankkiuduttua eroon, kun tarve lakkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonekalujen suhteen olen ehdottomasti samanlainen kuluttaja! Uusia ostetaan vain tarpeeseen ja nuo muutamat perintökalusteet ovat kaikkein tärkeimpiä ja niitä, joista en luovu minkään sisustusidean takia.

   Poista
 3. Ihanat löydöt, juuri pääsiäisen aurinkoista väriä.

  Ostan enimmän osan vaatteistani kirppareilta, samoin pöytäliinat, verhot, astioita. Taluuihini löydän kehykset kirppareilta, samoin laukkuja, kirjoista puhumattakaan.
  Minulla on aikaa kierrellä, olen hintatietoinen myös kirpparilla, ylihinnoittelu näkyy joissakin pöydissä ja rekeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös on paljon kirpparilta kotiutettuja vaatteita. Yritän myös kovasti pysyä hintatietoisena kirpparillakin ja miettiä, onko vaate oikeasti hintansa arvoinen. Toisaalta hyvin edullisen vaatteen kohdalla yritän miettiä, tarvitsenko sitä oikeasti.

   Poista
 4. Mahtavia löytöjä ja tuo emalimuki on niin "lapsuus" <3

  Suosin kirppareita paljon, metsästänyt sieltä kaikkea maan ja taivaan väliltä, mm.uudet matot eli räsymatot aina etsinnässä. Vanhat peltipurkit. Teemaakin olen kerännyt eri värisinä paljolti kirppareiden kautta. Kotimme silaus tulee kirppareilta, sitten Latvian talonpoikaishuonekalut ja Ikean Ektorppeja löytyy useita.

  Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullekin on iskemässä peltipurkkikuume! Päässä pieni ääni sanoo, että minäkin haluan retropurkkeja keittiöömme. :D Katsotaan, koska löydän sellaisia kirpparilta!

   Poista
 5. Oi, meillä taisi olla tuollainen liina kotona. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, siitä taisi tulla nyt meidän kodin kevätliina! :)

   Poista
 6. Olen myös aika onneton kirppistelijä. Meilläpäin on tapana myös hinnoitella kirppiskamat päin peetä, kaupasta saa monesti tarjouksesta halvemmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpa kurja hinnoittelupolitiikka! Täällä ne tavarat, joita eniten katselen (lastenvaatteet ja -kirjat enimmäkseen) ovat kohtuuhinnoissa, mutta välillä sivusilmällä sisustusjuttuja kurkkineena niissä näyttäisi olevan hieman enemmän omasta mielestä ylimääräistä hinnassa.

   Poista
 7. Niin keväiset löydöt :)
  Ehdottomasti kierrättäjä, koska rakastan juurikin sitä, etten tiedä mitä löytöjä teen. Harmittaa vaan hinnoittelut, moni asia olisi löytänyt uuden kodin, mut kaupasta saa halvemmalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo löytöjen arvaamattomuus on kyllä kiehtovaa! Kun kirpparilta löytää jonkin etsimänsä esineen, siitä tulee paljon iloisemmaksi kuin kaupasta ostaessa.

   Poista
 8. Voi miten kaunis pöytäliina. Täytyy kai alkaa taas kiertää kirppiksi, kun pyöräkausikin pääsee käyntiin. Ja tuo kuva iloisesta emalimukista pöytäliinalla, että on kauniit, yhteensointuvat värit.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin nyt pitkästä aikaa kirpparilla, mutta mietin juurikin, että pitää yrittää löytää useammin aikaa edes pikaiselle kirpparikierrokselle!

   Poista
 9. Ihanan keväinen pöytäliina! Meillä kun käytetään vain vahakankaisia pöytäliinoja puupöytiä suojaamassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen välillä miettinyt, pitäisikö hankkia vahakangasliina... Mutta taitaa olla jo vähän myöhäistä. Onneksi on tumma pöytä ja askarteluhetkiä varten sentään on vahakangasta suojaamaan isoimmilta tuhoilta!

   Poista
 10. Pääsiäislöydöt!
  Kirppareilta tulee lasten vaatteita ja kirjoja ja leluja lähinnä etsittyä.

  VastaaPoista
 11. Tuo tarjotin on ♥! Itselle on melkein jo harrastus tuo kirppiksien kiertäminen, niin live- kuin nettikirppiksienkin. Valitettavan usein poistun tyhjin käsin, mutta joskus tekee löytöjä. Pian onkin tulossa postaus löydöistä! :) Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 12. Mä olen kunnostautunut kirppissaralla, aiemmin kävin tuskin koskaan. Kunnostautuminen johtuu omasta kirpparipaikasta, jota tässä muuttorumban yhteydessä olen pitänyt/käynyt päivittäin siivoilemassa. Välillä tulee kierrettyä muidenkin pöydät ja löytöjäkin on tarttunut matkaan, lähinnä vaatteita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös olen pohtinut kirpparipaikan varaamista, mutten taida vielä ehtiä käydä siellä päivittäin laittamassa pöytää kuntoon. Tosin ehkä hyvä näin, sillä pian saattaisi jäädä voitot saamatta, kun samalla tekee löytöjä muiden pöydistä. :)

   Poista
 13. Kirpparilta tekee välistä niin ihanaisia löytöjä.. todella upean liinan ja viimesen päälle kauniin tarjottimet olet ostanut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että parhaimmat löydöt tekee silloin, kun menee vain katselemaan eikä edes yritä etsiä mitään tiettyä. :)

   Poista
 14. Olipa mainioita kirppislöytöjä! Tuovat kotiin keväisen tunnelman =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväistä tunnelmaa, todellakin! Muutenkin pöytienpitäjät olivat selvästi varautuneet lähestyvään pääsiäiseen, kun sieltä sun täältä pystyi löytämään keväisiä koriste-esineitä!

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)