tiistai 29. lokakuuta 2013

Pöllökoruja


Bongasin hauskat pöllöt kerran pyöriessäni helmihyllyn luona ja ajattelin tehdä itselleni pöllöriipuksen. Nämä pöllöt myytiin kuitenkin parveissa, joten minulle olisi jäänyt useampi ylimääräinen lintu. Ensin päätin, että teen korun myös Tipuselle, mutta senkin jälkeen oli vielä ylimääräisiä pöllöjä jäljellä. Lopulta pölläkoruja tuli sitten muutama muukin. :)


Ylläolevat pöllöt lähtivät matkaamaan eri suuntiin ja ovat toivottavasti saajiensa näköiset. Kaula- ja rannekoruissa pituuden päättäminen oli vaikeaa ja käytin paljon aikaa sovitellessani koruja ylleni ja yritin samalla pohtia, ovatko mittasuhteet vastaanottajilla samat.


En osannut päättää Tipusen korun väriä, joten siitä tuli monivärinen. :) Kaulakoru on melko pitkä ja menee muutenkin varmaan useampi vuosi ennen kuin Tipunen saa korun käyttöönsä. Korussa on magneettilukko siltä varalta, että korun päästyä Tipuselle käyttöön se irtoaa helposti, jos jostain syystä ketju sattuu jäämään kiinni johonkin. Olin aluksi hieman epäileväinen, miten magneettilukko ja metalliketju toimivat samassa korussa. Kaulassa roikkuessa lukon kanssa ei olekaan ongelmaa, mutta irtonaisena ketju menee hieman sykkyrälle lukon ympärille.


Oli yllättävän vaikeaa päättää, millaisen korun haluan itse. Lopulta päädyin tekemään kaksiosaisen korun, jonka osia voi pitää yhdessä tai erikseen. Koru on riipuspituinen, jotta sen saa näppärästi kunnolla paidan alle piiloon Tipusta nostellessa.


Korujen lisäksi yksi pöllöistä pääsi koristamaan kirjanmerkkiä.


Korujen väkertäminen pitkästä aikaa oli hauskaa ja erityisen kiehtovaa oli pohtia, millaiset korut sopisivat kellekin. Odotan jännityksellä sitä hetkeä, kun Tipunen joskus saa kaulakorunsa itselleen - mitä mieltä tyttönen mahtaa olla värivalinnoista ja olisiko hän ehdottomasti halunnut vaaleanpunaisen prinsessakorun? :)

Koruissa on käytetty 
  • pyöreitä foliohelmiä
  • siemenhelmiä, joissa on hopeasisus
  • pyöreitä lasihelmiä, jotka ovat osittain kirkkaita ja osittain hopeita
  • pyöreitä fasettilasihelmiä
  • litteitä antiikkipatinoituja pallorondelleja
  • antiikkipatinoitua metalliketjua
  • antiikkipatinoituja korupiikkejä ja -koukkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)