tiistai 22. lokakuuta 2013

Ensihampaat ja kanapasteijat

Tipusen ensimmäiset hampaat, joita tulikin kaksi samassa rytäkässä, ja niistä seurannut unilevottomuus ja kiukkuisuus ovat verottaneet myös emon blogienergisyyttä. Pieni päivänsäteemme on kiukkuraivonnut viimepäivinä ainakin parin viikon edestä, mutta ikävin vaihe on toivottavasti nyt ohi hampaiden tultua kokonaan esiin. Meidän minivauva taitaa olla jo aika iso tipu. :)


Toinen askel kauemmas minivauvuudesta otettiin, kun päätimme lisätä lihasoseet Tipusen ruokavalioon. Ensimmäisenä kokeiluvuorossa on kana, jota keittelin eilen illalla pienen maisteluerän. Loppurasiallisen käytin pasteijoihin, joista tulikin herkullinen iltapala - lopputulos oli niin hämmentävän hyvä, että laitan ohjeen tännekin.


Kanapasteijat

  • lehtitaikinalevyjä
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • Chicken & steak rouhittavaa maustetta (SantaMaria, Extra Fine -sarja)
  • maustamattomia kanafilepaloja
  • 1 punasipuli
  • ketsuppia
  • valkosipulista yrttimaustetta (Meira)
Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja mausta se mieleisilläsi mausteilla (me olemme suosineet yhdistelmää rouhittu mustapippuri & SantaMarian kanamauste). Paista kanapalat ruskeiksi ja lisää pieneksi hienonnettu punasipuli. Paista sipulia vain hetki. Leikkaa sulaneet lehtitaikinalevyt kahtia neliöiksi ja levitä niille ketsuppi-yrttimauste-sekoitus. Asettele päälle kanapaloja ja sipulia. Kostuta lehtitaikinalevyjen reunoja kylmällä vedellä ja tee levyistä kolmioita. Painele reunat hyvin umpeen ja lopuksi tee pasteijan päälle haarukalla muutama reikä. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Viikonloppuna ehdin hieman edistää Pöllöprojektiani, josta kirjoittelen enemmän projektin valmistuttua. Tässä kuitenkin pieni kuvakurkistus aiheeseen:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)