perjantai 20. maaliskuuta 2015

LEIVO: Herkullinen ja suklainen Snickers-kakku


Viime syksynä törmäsin useammassakin blogissa Snickers-tyyppiseen suklaakakkuun. Ajatus suklaan, kinuskin ja suolapähkinöiden yhdistämisestä jäi muhimaan mieleen ja viimein kokeilin itsekin makuyhdistelmää (ja sain lopulta sen Tipulaankin asti). Voin kertoa, että osat toimivat loistavasti yhteen! Tässäpä siis ohje tähän suklaiseen, kananmunattomaan kakkuun. :)

Ohje on pieneen kakkuvuokaan, halkaisijaltaan 18 cm. Jos teet isomman kakun, tuplaa ainekset.

Kakkupohja
  • 1,75 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 50 g margariinia
  • 0,5 dl mangososetta
  • 1 dl hiilihapotettua kivennäisvettä

Sulata margariini ja anna jäähtyä hetken. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hedelmäsose ja rasva. Sekoita kevyesti ja lisää lopuksi kivennäisvesi tai vichy. Sekoita mahdollisimman vähän ja kaada taikina leivinpaperilla pohjasta vuorattuun irtopohjavuokaan.

Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

Anna kakkupohjan jäähtyä ja irrota se vuoasta ja leivinpaperista. Laita irtopohjavuokaan uusi leivinpaperi, asettele kakkupohja päälle ja kiinnitä reunat. En tiedä, oliko tästä vaiheesta lopulta mitään hyötyä, mutta ainakin myöhemmin kakun sai irti helposti pohjasta eikä siirtelyn kanssa tarvinnut taistella silloinkaan, kun kakussa oli enemmän täytettä. :)


Kinuskikastike
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria

Sekoita ainekset teflon-kattilassa ja keitä pienellä kuplinnalla n. 20 minuuttia.
Levitä kinuski kakkupohjan päälle. Ripottele kinuskin päälle murskatut suolapähkinät sekä keksimurua. Meidän kakussa oli suolacashewpähkinöitä ja Digestive-keksejä, jotka sopivat hyvin yhteen. Koko kerros pelkkää pähkinää olisi ollut ehkä vähän tuhti, joten keksimuru joukossa toi kivasti rapeutta ilman suolaisuutta.


Suklaamousse
  •  3 dl kuohukermaa
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1,5 liivatelehteä
  • 1,5 rkl appelsiinimehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Kuumenna 1 dl kermaa kiehuvaksi, lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä. Vatkaa loput (2 dl) kermasta vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt suklaa. Kuumenna 1,5 rkl mehua, sekoita liivatelehdet siihen ja lisää hyvin sekoittaen suklaaseoksen joukkoon.

Levitä suklaamousse kakun päälle ja laita hyytymään jääkaappiin yön yli.


Suklaakuorrutus
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 dl kuohukermaa

Sulata suklaa ja lämmitä kerma lämpimäksi, mutta ei kuitenkaan kiehuvaksi. Kaada sula suklaa kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä kakun päälle.

Jos uuniritilämme ei olisi tarvinnut isoa tiskausta, olisin kuorruttanut kakun sen päällä. Reunasta tuli aavistuksen epäsiisti, mutta ylimääräisen kuorrutteen kaapiminen pois onnistui paremmin kuin pelkäsin. Suklaakuorrutusta jäi myös hieman yli, joten pienempikin määrä olisi riittänyt näin pieneen kakkuun.

Ja kuten kuvasta näkyy, tämä oli elämäni ensimmäinen suklaakuorrutettu kakku. :D


Koristelu

Kakun päällä on suolacashewpähkinöitä ja Digestive-keksimurua. Ei siis kovin omaperäistä tai luovaa, mutta sitäkin nopeampaa ja simppelimpää!



Tällainen kakku siis tällä kertaa. Seuraavaksi vuorossa on Tipusen 2-vuotissynttärikakku ja pää lyö, ihme kyllä, kerrankin aivan tyhjää ideoiden suhteen.

Jos sinun pitäisi leipoa kakku NYT, millaisen tekisit?

Olen muuten saanut myös toisen pikkuseuraajan leipomispuuhiini, jeij! :)


17 kommenttia:

  1. Voi nam! En kestä kuinka herkullisen näköistä.
    *kuola valuu*.
    T: Tyyppi joka on ollut taas viikon verran ilman suklaata. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heheh. :D Herkuttoman tammikuun jälkeen ei täällä ole näkynyt suklaatonta viikkoa - edelleenkään ei siis mun kohdalla taida toimia tämä "herkutellaan vain viikonloppuisin" idea. :)

      Poista
  2. Oooh ennn kestä! Haluisin niiiiin tehdä nyt tuollaista unelmaa mutta vaaka taitaa hajota seuraavasta kaakusta :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin pohdin tätä leipoessani, että taitaa tämä kakku olla malliesimerkki herkusta, jonka sisältämää kalorimäärää ei kannata laskea. Tai no, voikreemi sentään puuttuu!

      Poista
  3. Voi nammm! Just lupasin ja vannoin että jätän leipomiset hetkeksi kun tuli noita neidin 1v kakkuja jokunen testattua tässä ennen varsinaista juhlaa :D Sit tänne tämmöisiä herkkukakun kuvia vaan lätkitään. Slurps!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Mulla on jäänyt kakunleipomiset vähän vähiin, kun edes hieman yritän rajoittaa herkuttelua. Senpä takia ei 2-vuotissynttäreiden kakkuakaan ole nyt harjoiteltu, joten isovanhemmat joutuvat maistelijakoekaniineiksi. :)

      Poista
  4. Mä voisin ilmottautua vapaaehtoiseksi nuolemaan tuon suklaan pois leivinpaperista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Tällaiset kakut ovat kyllä siitä mainioita, että tiskattavaksi jää lähes puhtaat kipot ja kupit. :)

      Poista
    2. Totta! ;)

      Ymmärrän hyvin miksi kakku- ja piparitaikina on suosittuja makuja Ben & Jerry's -jäätelöissä :D

      Poista
  5. Oih - ihanaa... suolaista ja makeaa... ihan ehdoton yhdistelmä :)

    Minun bravuurikakkuni pitää sisällään kermaa, rahkaa ja murskattuja ranskalaisia pastilleja... kostutus siiderillä tai lonkerolla... ei siis ihan pienten lasten kakku ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpas erilainen, mielenkiintoisenkuuloinen kakku!! Ei välttämättä ihan 2-vuotissynttäreiden juttu, mutta varmasti suosittu aikuisemmassa seurassa. :)

      Poista
  6. Oi oi miten herrrrkulliselta tuo näyttää ja kuulostaa!
    Tätä voisinkin kokeilla joskus!

    Minä leivoin viimeksi eilen kakun. Kakku tulee tänään vietettäviin siskoni vauvakutsuille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihanaa tarkoitusta varten olet päässyt leipomaan! Kävinkin juuri kurkkaamassa kakkua siskosi blogista ja VAU, se on hieno! Niin söpönsuloinen! :)

      Poista
  7. Ai vitsit NAM! Tätä on ihan pakko testata joskus :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti! Mä jahkailin vaikka kuinka kauan, kun ei muka ollut hyvää syytä tehdä juuri tällaista kakkua. Olisi kyllä pitänyt tehdä aikaisemmin. :)

      Poista
  8. Tällaista en olekaan vielä kokeillut.. Ehkä pitäisi, on aika herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
  9. Vähän liian herkullisen näköinen kakku...uskaltaisikohan tuota kokeilla? Meinaan vaan että sitä tulisi syötyä kuitenkin ihan liikaa...:D

    VastaaPoista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)