perjantai 13. maaliskuuta 2015

HAASTE: Hyvä kiertämään

Bongasin Bebe au Lait -blogista hyvän ja tärkeän haasteen. Tässä haasteessa laitetaan hyvä kiertämään lahjoittamalla eteenpäin itselle tarpeettomia (lasten)vaatteita tai tavaroita.

Olimme viime viikolla Untuvikon neuvolakäynnillä ja huomasin, kuinka eräs äiti selasi lastenvaatteiden kierrätyspisteen vaatteita jalkojensa juuressa turvakaukaloissa kaksi minikokoista vastasyntynyttä vauvaa (jotka olivat muuten supersöpöjä - pienistä näkyi tutin ja pipon takaa hädin tuskin edes nenänpäätä!). Muistin samalla tämän haasteen ja eilen Tipusen neuvolakäynnin yhteydessä kävinkin jättämässä muutaman meille tarpeettomaksi jääneen vaatteen hyllylle.


Suuri osa tyttöjemme vaatteista on ostettu kirpputorilta, osa on kaupasta uutena ostettuja ja osan olemme saaneet lahjaksi. Vaikka olen muistojemmari, päätin että vauvanvaatteiden kohdalla säilön vain muutaman kaikkein tärkeimmän ja rakkaimman vaatteen.

Tässäpä siis hieman eteenpäin lähteviä vaatteita. Kaikki ovat toki käytettyjä, mutta ehjiä ja tahrattomia. Pientä pesunukkaa voi olla, mutta jokaisen vaatteen yleisilme on sellainen, että itse kehtaisin niitä käyttää vauvalla.


Meillä on monta kassillista vauvanvaatteita odottamassa tarkempaa lajittelua muistolaatikoiden ja kirppiskasan välillä. Nappasin pussin päältä muutaman siistin vaatteen mukaani - joukossa on lajittelemattomana myös tahraisia ja todella kuluneita vaatteita, joita en kehtaa jättää edes ilmaiseksi otettavaksi.

Ajattelin Hyvän mielen vuosi 2015 -hengessä jättää vaatteisiin pienet tervehdykset uusille omistajilleen. Käden ulottuvilla oli askarteluiden jäljiltä vaaleanpunaista kartonkia ja laatikosta löytyi pitsinauhaa ja hops, kivat kortit olivat valmiit. Vaaleanpunainen on ehkä vähän harhaanjohtava väri, sillä vaatteista suurin osa käy mainiosti myös pojalle.


Toivon todellakin, että vaatteemme tulevat jossain perheessä oikeasti tarpeeseen ja käyttöön, eikä kukaan käy trokaamassa niitä tuolta ja myy eteenpäin. Kun jossain vaiheessa saan järjestettyä paremmin pieneksi jääneet vaatteet, käyn varmasti viemässä vielä toisen satsin neuvolalle!

Haluathan sinäkin osallistua haasteeseen? Toimi näin:
 1. Pane hyvä kiertämään lahjoittamalla pois jotakin, mitä olet itse saanut. Voit toki lahjoittaa myös ostamiasi asioita, sillä yleisesti haasteen idea on pitää saadut avut kierrossa, jotta ne ilahduttavat myös muita.
 2. Jätä kommentti tähän Bebe au Lait -blogin postaukseen tai jos olet bloggaaja, kirjoita omaan blogiisi postaus, josta selviää, miten osallistuit haasteeseen.
 3. Haasta mukaan ystäviä, tuttuja, bloggaajia tai vaikka tuntematon äiti neuvolan odotushuoneesta.
Mukavaa viikonloppua! :)

Ja hei, vielä on muuten hyvin aikaa osallistua kevätarvontaan! 

8 kommenttia:

 1. Hieno idea! Mulla on hoidossa tällä hetkellä suurempi lahjoitusoperaatio, joten tähän ei taida nyt virta riittää vaikka ylimääräistä vaatetta meillä olisikin kaapit pullollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy myös uusia tämä paremmalla ajalla, kun saan lajiteltua vaatteet ensin fiksummin. Nyt meilläkin on kaapeissa erilaisia nyssäköitä, mutta en osaa päättää, varaanko kirppispöydän vai yritänkö myydä fb:ssa. Kohta vien varmaan nämä kaikki neuvolalle.

   Poista
 2. Tää oli niin ihana idea! Mä mietin mitä voisin lahjoittaa, mutta en oikein halua antaa eteenpäin mitään. Toiveissa kuitenkin on, että neidille suotaisiin pikkusisarus, jollei toinenkin ja siten kaikki tuntuu tarpeelliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä sä voit laittaa vaatteet kiertoon sitten vähän ajan päästä vasta? :) Mä luovuin myös ennen Untuvikon syntymää osasta vaatteista, joita en käyttänyt Tipusella ja tiesin, etteivät ne tulisi toisellakaan käyttöön.

   Poista
 3. Hieno idea! Minä olen toistaiseksi vielä itse hamstrausvaiheessa, mutta varmaan pistän jotain eteenpäin, kun käyttöä ei enää ole.

  Ilahdutuksesi saapui eilen! Oli kyllä oikein päivän piristysruiske!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että pidit ilahdutuksesta! :)

   Mun hamstrausvaihe taitaa olla laantumaan päin, sillä nytkin on kaapissa vain muutama vaate odottamassa käyttöönottoa. Kohta ollaan siis taas viime kesän tilanteessa, kun yhtäkkiä huomaan kaikkien vaatteiden olevan taaperolle pieniä ja sitten tuleekin hoppu sopivampien vaatteiden hankkimisen kanssa!

   Poista
 4. Mä lahjoittelen ja annan meille turhaksi jääneitä pitkin vuotta:) hope yhdistys, pelastusarmeija, ystävät ja tuo neuvolan kierrätyspiste jokainen saanut osansa:) kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että lahjoittaminen on sulle ympärivuotista! :) Mä aion ainakin yrittää myydä vaatteita kirpparilla, mutta koska ihan varmasti kaikki eivät mene kaupaksi, täytyy miettiä niille sopivia loppusijoituspaikkoja.

   Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)