lauantai 5. heinäkuuta 2014

Nopea mansikkakakku

 

Muumimammalla taitaa olla jokin sanonta, joka liittyy pahaan mieleen ja lettuihin. Kun aika ajoin jossain kysytään omaa mottoa tai elämänohjetta, on siihen vastauksen keksiminen aina ollut vaikeaa. Näköjään olen kuitenkin alkanut noudattaa aika hyvin ohjetta "Kun on vähänkään syytä juhlaan, leivo kakku!".


Olen pitkään haaveillut kakusta, jossa on mansikoita ja kermaa, ja nyt sain sen tehtyä. Kakku valmistui oikeasti todella nopeasti - eniten aikaa meni mansikoiden asettelemiseen, mutta nekin olisi voinut ripotella päälle yksinkertaisemmin. Kotimaiset mansikat olivat tällä kertaa hieman makeampia kuin juhannuksena, mutta aavistuksen happamia edelleen. Lisäksi ne maksoivat kirjaimellisesti mansikoita, huh!

Kakkupohjan ohje löytyi alkujaan Myllyn Parhaan sivuilta. Kakkupohja on maidoton ja munaton ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Näin mehevää pohjaa en ole tainnut vielä tehdäkään!


Kakkupohja:

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g margariinia
  • 1 dl mangososetta
  • 2 dl hiilihapotettua kivennäisvettä
Sulata margariini ja anna jäähtyä hetken. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon hedelmäsose (mangososetta tuli sopivasti yksi Piltti-purkillinen) ja rasva. Sekoita kevyesti ja lisää lopuksi kivennäisvesi tai vichy. Sekoita mahdollisimman vähän ja kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Paista 175-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 40 minuuttia.


Täyte:
  • 2 dl vispikermaa
  • 200 g appelsiinituorejuustoa
  • 0,5 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Levitä jäähtyneen kakkupohjan päälle.

Koristele kakku mansikoilla ja levitä päälle hyytelösokerikiille (n. 1 dl vettä ja 0,5 dl hyytelösokeria). Päälle voi asetella kiilteen jälkeen vielä esimerkiksi muutaman mintunlehden.


Kakku on sopivilla maitotuotevalinnoilla laktoositon ja ilman kermatäytettä pelkillä mansikoilla siitä saisi varmasti herkullisen maidottomankin version. :)

2 kommenttia:

  1. Onpas jännä kakkupohja. Mangosose ja kivennäisvesi tuntuvat erikoisilta aineilta, mutta ilmeisesti toimii. Näyttää ainakin herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, hyvin toimivat! Joskus aiemminkin olen kokeillut jossain ohjeessa hedelmäsosetta ja vichyä, mutta lopputulos ei ole ollut näin onnistunut. Kakun herkullisen maun ja ulkomuodon lisäksi sihisevä taikina oli myös hauskan kuuloinen!

      Poista

Olen valtavan iloinen jokaisesta kommentista! En välttämättä ehdi tai muista vastata siihen heti, mutta vastaan kyllä ennemmin tai myöhemmin. :)